X

Ungaria este alături de Polonia pe fondul unui atac „fără precedent” din partea UE

Hungarian Justice Minister Judit Varga. (source: Facebook)

Ministrul justiției din Ungaria spune că țara sa va urmări toate mijloacele legale pentru a interveni din partea Poloniei în disputa cu UE.

Guvernul ungar va emite o rezoluție care sprijină Polonia, care a fost supusă unui atac „fără precedent” din partea Comisiei Europene, a declarat miercuri ministrul Justiției Judit Varga.

Prin decizia sa de ieri, Comisia Europeană a lansat un atac brutal asupra Poloniei, amestecându-se în justiție și procesul legislativ al unui stat membru suveran într-un mod fără precedent. Procedura nu este doar revoltătoare, ci și complet inacceptabilă”, a scris Varga pe pagina sa de Facebook.

Varga se referă la decizia Comisiei Europene de a „impune penalități financiare Poloniei pentru a asigura conformitatea” unei decizii a Curții Europene de Justiție din iulie, care a ordonat încetarea Camerei Disciplinare a Poloniei a Curții Supreme.

Minister of Justice wants to challenge the constitutional validity of the  EU 'rule of law mechanism'

Ministrul polonez al Justiției, Zbigniew Ziobro, a acuzat UE de „război legal hibrid” și a indicat că Spania, care are același sistem juridic ca Polonia, nu se confruntă cu consecințe sau sancțiuni financiare din partea Uniunii Euroepan.

Problema este că mecanismul pe care îl folosim în Polonia este o copie a mecanismului utilizat în Spania de ani de zile. Este un model care nu a fost contestat nici de Comisia Europeană, nici de Curtea Europeană de Justiție, în ciuda faptului că judecătorii care sunt membri sunt aleși cu majoritate simplă în Parlament”, a spus Ziobro. „Nu există altă explicație pentru aceasta decât ipocrizia și motivația politică și nu legea”.

Atât Polonia, cât și Ungaria s-au confruntat cu o amenințare reînnoită din partea UE, deoarece se pare că se îndreaptă din ce în ce mai mult către un model de pedepsire financiară a ambelor țări pentru implementarea politicilor conservatoare privind migrația și problemele LGBT. În același timp, UE caută să controleze mai atent sistemul judiciar polonez și panorama mass-media din Ungaria.

Ungaria recunoaște amenda poloneză ca o amenințare pentru procesul democratic și o încercare pentru Bruxelles de a controla instituțiile din statele naționale într-o măsură care amenință grav suveranitatea națională.

„Varșovia a indicat Comisiei cu bună-credință că intenționează să abroge dispoziția atacată privind funcționarea comisiei disciplinare a Curții Supreme poloneze, în conformitate cu hotărârea din vară a Curții de Justiție a Uniunii Europene, dar a ignorat promisiunea fiindcă a început deja impunerea unei amenzi coercitive „.

Varga a scris că „cu această mișcare scandaloasă și arogantă, Comisia a trecut o linie pe care am crezut-o anterior de neimaginat”.

Stăm cu Polonia în plină desfășurare și ne manifestăm solidaritate cu prietenii noștri polonezi, așa că vom examina posibilitățile unei poziții ungare pentru Varșovia în procedurile judiciare europene”, a scris ea. „În niciun stat membru justiția națională nu poate fi victima construirii imperiului de la Bruxelles! La ședința de astăzi, guvernul a decis să apere Polonia într-o rezoluție și să condamne atacurile indecente de la Bruxelles! „SURSA

invictuswebmedia.com

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Cu fundul in doua luntre.Pe de-o parte se dau nationalisti si crestini,pe de alta sunt varful de lance al vaccinarii cu forta.Daca ar fi atat de demni pe cat se dau ar parasi imediat colhozul fara sa m-ai astepte suturile in dos ale homalailor de la Bruxelles.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button