X

Banca centrală a Rusiei stabilește data colapsului financiar mondial

Indexexpurgatorius

Instituția financiară a publicat un raport care prezintă patru scenarii diferite pentru viitorul apropiat, dintre care trei prezintă un tablou sumbru.

Potrivit unui nou raport al băncii centrale ruse, lumea s-ar putea confrunta cu un dezastru financiar comparabil cu criza din 2008-2009 până în 2023, deoarece problemele s-au acumulat în ultimele 18 luni ale pandemiei coronavirus.

Potrivit institutului, economia globală ar putea intra într-un scenariu de criză, întrucât atât datoria globală a țărilor, cât și numărul companiilor cu solvență slabă cresc.

Raportul, intitulat „Principalele orientări pentru politica monetară guvernamentală unică pentru 2022 și 2023-2024” conține patru scenarii diferite dezvoltate de bancă pentru viitorul apropiat.

Conform scenariului lor „de bază” pentru această perioadă, va fi evitată o recesiune pe măsură ce țările își ating obiectivele de vaccinare și economiile dezvoltate caută o normalizare a politicii monetare.

Cu toate acestea, celelalte trei scenarii posibile prezintă un tablou sumbru. Într-un scenariu numit „exacerbare pandemică”, situația actuală a coronavirusului se înrăutățește semnificativ și duce la un colaps economic global.

În scenariul „inflației globale”, pandemia încetinește, dar problemele acumulate înrăutățesc situația economică în mod semnificativ și conduc la o creștere a inflației.

Ultimul scenariu, numit „Criza financiară”, ilustrează riscurile asociate cu o creștere semnificativă a poverii datoriei în economia globală ca urmare a pandemiei. Acest scenariu arată o dinamică instabilă pe piețele financiare care duce la lipsa încrederii investitorilor. Banca susține că acesta este cel mai rău dintre cele trei scenarii negative.

****

invictuswebmedia.com

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. dupa cum spuneau staretii degraba dolarul si euro va sta pe jos ca frunzele si nimeni nu se va apleca sa le ia, ca nu le poti minca

  2. Si benereul rusilor joaca cum canta scutul rosu de pe fluviul Hudson…in asteptarea kapelmeister ului de la. Orasul Pacii….intotdeauna uitati-va si la cine zice,nu doar la ce zice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține OrtodoxINFO online VĂ RUGĂM SĂ NE SPRIJINIȚI!