X

Comisia Europeană prevede extinderea pandemiei Covid-19 până în 2023

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De Fausto Frank

„Trebuie să fim pregătiți pentru etapele următoare și pentru faptul că există o a doua vaccinare”, spun ei. 

Situația globală care a adus cu sine apariția Covid-19, cu modificările sale ale stilului de viață, declinul accentuat al economiei mondiale, restricțiile impuse de țări, saltul în acțiunile multinaționalelor tehnologice și apariția a peste 100 milioane de săraci noi în doar într-un an, este aici ca să rămână. Comisia Europeană (CE) prevede o durată a pandemiei Covid-19 până cel puțin până în 2023. Autoritatea cu sediul la Bruxelles a anunțat, în urmă cu câteva zile, că va negocia cu compania farmaceutică nord-americană Pfizer (asociată cu germana BioNTech) achiziționarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin pentru a face față celei de-a „doua generații” de coronavirus care „include variante de virus” până în 2022 și 2023.

Stefan De Keersmaecker, European Commission on financial instruments under the ESF | fi-compass

După cum a explicat purtătorul de cuvânt al zonei de Sănătate, Stefan de Keersmaecker, noile variante „sunt de mare îngrijorare” pentru Comisie: „Trebuie să fim pregătiți pentru etapele următoare”, a spus Keermaecker, în special „pentru faptul că există o a doua vaccinare. „.

Ursula von der Leyen, care conduce Comisia Europeană, a anunțat pe 14 aprilie deschiderea negocierilor pentru semnarea unui nou contract, pentru achiziționarea a 1,8 miliarde de doze pentru 2022-2023: „Este clar că pentru a învinge virusul în mod decisiv va trebui să fim pregătiți pentru etapa următoare. La un moment dat putem avea nevoie de injecții pentru a întări și prelungi imunitatea. Dacă există noi variante, va trebui să dezvoltăm vaccinuri care să se adapteze la aceste noi variante și vom avea nevoie de ele în curând și în cantități suficiente ”, și-a exprimat predilecția în rândul diferitelor vaccinuri existente: „Vaccinurile ARN mesager sunt un exemplu clar ”.

În mijlocul războiului geopolitic dintre laboratoare și puteri, Comisia Europeană și-a marcat preferința de la început: vaccinul de la multinaționala americană Pfizer și laboratorul german BioNTech a fost de fapt primul aprobat de acea instituție. Ziarul italian La Stampa a anunțat, de asemenea, că Bruxelles nu va reînnoi contractele cu AstraZeneca, cu un design bazat pe adenovirusul cimpanzeului modificat, suspendat în mai multe țări din cauza cazurilor de tromboză care apar după aplicarea sa și va paria pe cele care se bazează pe MRNA ( BioNTech / Pfizer, Moderna și Curevac).

Deși nu au fost încă aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), CE a achiziționat în prealabil 300 de milioane de doze de la consorțiul franco-britanic Sanofi-GSK (pe baza subunităților proteice), 405 milioane doze de la Curevac ( ARNm). De asemenea, menține negocieri cu francezii Valneva (particule inactivate ale virusului Covid-19) și cu Novavax din America de Nord (nanoparticule de proteine ​​recombinate).

Dolors Montserrat, acunada en el PP | Biografía

Din Parlamentul European, europarlamentara Dolors Montserrat, fost ministru al sănătății din Spania, a spus în același sens: „Covidul este aici pentru a rămâne mult timp” și, fără vaccinări în 2022 și 2023, „vom eșua în viitorul apropiat.” Motserrat a apărat, de asemenea, necesitatea implementării diferitelor sisteme de control, printre care, unpașaport de sănătate, în stilul celui deja implementat în Israel, pentru a putea să te miști: „acest pașaport va pune dacă ești vaccinat și, prin urmare, tu te poți deplasa liber. Aveți un PCR negativ și, prin urmare, vă puteți deplasa liber. Protejați libertatea de mișcare, care este de a proteja economia ”.

Dar nu totul sunt pierderi economice, o creștere a numărului de șomeri și restricții.

Javier Ruiz-Tagle: “La vivienda se ve cada vez más como inversión y menos como un lugar donde vivir” - YouTube

În ceea ce privește vânzările, potrivit specialistului Javier Ruiz-Tagle, se estimează că veniturile suplimentare ale Pfizer, doar în Europa, vor fi în jur de 37.000 millones de euros: „Până în prezent, Pfizer și BionTech au vândut 600 milioane de vaccinuri până în 2021. Dintre acestea, 90 milioane au fost deja primite. În al doilea trimestru, cifra va urca la 250 milioane de doze (64,4% din dozele totale ale tuturor companiilor angajate în acea perioadă). Vara, cifra va fi de 100 milioane de doze, iar restul (160) vor ajunge din octombrie. Prețul fiecărei doze a companiei (care este singura care este aprobată sau în curs de realizare a cărei finanțare este 100% privată) se ridică la 15,5 euro în Europa, după cum a relevat Ministerul Sănătății. Prin urmare, alianța Pfizer / Biontech va factura 9.000 de milioane pentru vaccinul său numai în Europa și anul acesta. Bruxelles a optat pentru seruri pe bază de ARN messenger, a căror tehnologie este utilizată de Pfizer, Moderna și Curevac. Primii negociază deja cu Bruxelles cumpărarea a 1.800 milioane doze pentru anii 2022 și 2023. Dacă vaccinurile care urmează să fie închise se adaugă la ceea ce a fost deja vândut, veniturile Pfizer și BionTech se vor ridica la 37.000 milioane euro (presupunând același preț) ”.

Nu numai laboratoarele mari au fost întărite de pandemie. companiile tecnologice sunt printre cele mai beneficiate de noua paradigmă tehnico-capitalistă globală. Microsoft a anunțat că apelurile video prin echipe au crescut cu 1.000% numai în martie și că 183.000 de instituții de învățământ din 175 de țări folosesc deja acest instrument. Netflix a adăugat milioane de abonați prin creșterea acțiunilor sale cu 30%, cu o valoare de piață de 186.000 milioane de dolari SUA, Zoom a ajuns la 300 de milioane de utilizatori și valorează deja aproximativ 46.000 de milioane pe piață, mai mult decât dublu față de Twitter. Disney + a ajuns deja la 50 de milioane de clienți cu plată globală, la doar cinci luni de la premiera sa din noiembrie (mai mult de jumătate din obiectivul său de 90 de milioane până în 2024).

El nuevo superyate de Jeff Bezos es tan grande que tiene un segundo yate de apoyo

Jeff Bezos și-a mărit averea cu 25 miliarde de dolari în perioada ianuarie – 15 aprilie. Acțiunile Amazon au crescut cu aproximativ 25% până acum în 2021.

În noua lume decretată de Sars-Cov-2, China se remarcă ca fiind cea aleasă pentru a fi noua putere economică globală: Oficiul Național de Statistică (ONE) din China a raportat la 16 aprilie 2021 că produsul intern brut (PIB) din țara asiatică a crescut cu 18,3% față de anul anterior în primul trimestru al anului 2021. China a fost singura putere care a crescut economic în 2020, cu 2,3%. Fondul Monetar Internațional (FMI) prevede pentru 2021 o creștere de 8,4% a PIB-ului hegemonului emergent. Spre deosebire de restul lumii, China, cu 1.400 de milioane de locuitori și cu doar 4,5 doze de vaccin furnizate la 100 de locuitori (în ciuda exportului către restul lumii), reprezintă doar 4.800 de decese de la începutul pandemiei și o medie de 40 de cazuri noi pe zi în ultimele luni.

SURSA

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. …pai eu spun ca e de bine: la cati idioti sunt pe planeta asta doritori de injectare, zic sa-i lasam sa se intzepe pana se vindeca…definitiv! ceilalti pregatiti-va de mucenicie ptr ca nu va exista alternativa…

  2. Păi, de aia îi spune Plandemie, adeca e planificată pentru cincinalul 2018-2023 !!!!
    Acuma, că vor să facă cincinalul în patru ani și jumătate….ca să întâmpine cu *succesuri* a n lea aniversare a Tratatului mUe….

  3. Da, da! Cine doreste sa plece din pole position in cursa spre Lumea de Dincolo, sa continue sa-si injecteze otravurile lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button