X

UE nu pregăteşte pentru moment măsuri juridice suplimentare împotriva Londrei în ‘războiul cârnaţilor’

Reuters

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

  Uniunea Europeană nu pregăteşte pentru moment măsuri juridice suplimentare împotriva Londrei, în pofida intenţiei britanicilor de a extinde perioada de graţie legată de aranjamentele comerciale post-Brexit privind Irlanda de Nord, a anunţat Comisia Europeană luni seară, informează Reuters, potrivit agerpres. 

”În prezent, Comisia nu trece la următoarea etapă a procedurii de infringement lansate în martie 2021 şi pentru moment nu deschide vreo nouă procedură de infringement”, a precizat executivul comunitar într-o declaraţie.

Citește și :  Lovitură de stat în Guineea: președintele Conde a fost arestat

La jumătatea lunii martie, Comisia Europeană a lansat o procedură pentru încălcarea acordului de Brexit de Regatul Unit, după anunţarea de către Londra a unei amânări unilaterale a anumitor controale vamale în Irlanda de Nord.

Anul trecut, guvernul condus de Boris Johnson a ameninţat că va trece un proiect de lege care ar fi încălcat protocolul privind Irlanda de Nord, înainte de a da înapoi pe fondul protestelor.

Comisia Europeană şi Londra au convenit la finalul lui iunie o extindere până în octombrie a perioadei de graţie ce amână implementarea completă a controalelor şi a formalităţilor vamale în cazul transporturilor de carne refrigerată dinspre Marea Britanie către Irlanda de Nord, prevăzute în protocolul nord-irlandez din acordul Brexit şi care au provocat între Londra şi Bruxelles disputa cunoscută sub numele de ”războiul cârnaţilor”.

Treizeci de migranţi, blocaţi de o lună la frontiera dintre Belarus şi Polonia

Conform acestui protocol, pentru evitarea reapariţiei unei frontiere fizice între Irlanda de Nord şi Republica Irlanda, care ar ameninţa acordul de pace din Vinerea Mare semnat în 1998, controalele vamale au fost deplasate în porturile nord-irlandeze, controale ce se aplică şi pentru mărfurile venite din Marea Britanie.

Irlanda de Nord rămâne astfel atât în teritoriul vamal britanic, cât şi în piaţa unică europeană, situaţie care în practică a perturbat comerţul dintre Marea Britanie şi Irlanda de Nord.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button