X

Irlanda se aşteaptă ca Londra să prelungească perioada de graţie post-Brexit

Anadolu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Irlanda se aşteaptă ca Londra să anunţe o prelungire suplimentară a perioadei de graţie privind bunurile importate atât în Irlanda de Nord, cât şi în restul Regatului Unit, a susţinut luni vicepremierul irlandez Leo Varadkar, informează Reuters, potrivit agerpres.   

”Aşteptarea este ca Regatul Unit să anunţe încă o extindere a perioadei de graţie, nu numai în legătură cu Irlanda de Nord, dar şi importurile în Regatul Unit de produse venite dinspre Uniunea Europeană şi Irlanda”, a declarat Varadkar pentru postul public de televiziune irlandez RTE.

Citește și :  Lovitură de stat în Guineea: președintele Conde a fost arestat

Leo Varadkar s-a adresat după o întrevedere avută la Londra cu ministrul britanic Michael Gove, care i-a transmis că Londra ”nu doreşte să părăsească protocolul, ci vrea să îl facă mai funcţional”.

La finalul lunii iunie, Comisia Europeană şi Regatul Unit au convenit o extindere până în octombrie a perioadei de graţie ce amână implementarea completă a controalelor şi a formalităţilor vamale în cazul transporturilor de carne refrigerată dinspre Marea Britanie către Irlanda de Nord, prevăzute în protocolul nord-irlandez din acordul Brexit şi care au provocat între Londra şi Bruxelles disputa cunoscută sub numele de ”războiul cârnaţilor”.

Conform acestui protocol, pentru evitarea reapariţiei unei frontiere fizice între Irlanda de Nord şi Republica Irlanda, care ar ameninţa acordul de pace din Vinerea Mare semnat în 1998, controalele vamale au fost deplasate în porturile nord-irlandeze, controale ce se aplică şi pentru mărfurile venite din Marea Britanie.

Treizeci de migranţi, blocaţi de o lună la frontiera dintre Belarus şi Polonia

Irlanda de Nord rămâne astfel atât în teritoriul vamal britanic, cât şi în piaţa unică europeană, situaţie care în practică a perturbat comerţul dintre Marea Britanie şi Irlanda de Nord.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button