X

Vicepreşedintele Comisiei Europene: Este ‘momentul’ pentru o politică migratorie comună

gds. it

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vicepreşedintele Comisiei Europene pentru promovarea modului de viaţă european, Margaritis Schinas, a declarat sâmbătă că speră ca afluxul ilegal de migranţi la frontierele de est ale Uniunii Europene să fie drept un catalizator pentru stabilirea unor reguli comune în materie de migraţie, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Schinas s-a deplasat sâmbătă la graniţa dintre Lituania şi Belarus unde s-a înregistrat o creştere puternică a fluxului de migranţi ilegali din Belarus.

Citește și :  După zile întregi de căutări intense, marina americană îi declară MORŢI pe militarii aflaţi la bordul elicopterului PRĂBUŞIT în Pacific

”Situaţia de aici prezintă un alt mesaj pentru noi în Uniunea Europeană: că este momentul să trecem la un cadru european mai previzibil şi mai complet pentru politica migratorie”, a declarat Schinas jurnaliştilor.

”Acum este momentul politic pentru a trece de la o operaţiune de luptă împotriva incendiilor la o operaţiune arhitecturală”, a adăugat el.

Comisia Europeană a propus un nou pact privind migraţia şi azilul în 2020 pentru a elabora o politică comună cu privire la aceste subiecte. Dar negocierile au fost oprite de pandemia de COVID -19.

UE este acum din ce în ce mai preocupată de posibilul aflux de migranţi din Afganistan, după ce talibanii au preluat controlul asupra ţării la mijlocul lunii august.

În Lituania, migraţiile ilegale au explodat anul acesta, numărul de noi sosiţi detectaţi la frontieră ajungând deja la peste 4.100, comparativ cu doar 81 în 2020.

UE îl acuză pe preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, că a orchestrat afluxul de migranţi în Lituania, Polonia şi Letonia în represalii la sancţiunile impuse regimului de la Minsk de către UE în urma represiunii opoziţiei după scrutinul prezidenţial contestat anul trecut.

Numeroase state membre se tem că evenimentele din Afganistan ar putea duce la o repetare a crizei migranţilor cu care s-a confruntat Europa în 2015-2016, când sosirea a peste un milion de migranţi din Orientul Mijlociu a pus la încercare sistemele de securitate şi de beneficii sociale ale ţărilor europene şi a alimentat sprijinul pentru grupurile de extremă dreapta, notează Reuters.

”Este adevărat că acum suntem într-o criză majoră, dar nu UE a provocat situaţia, totuşi suntem chemaţi din nou să participăm la găsirea unei soluţii”, a declarat comisarul grec pentru cotidianul austriac Wiener Zeitung.

Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), până la 500.000 de afgani ar putea pleca din ţara lor până la sfârşitul anului.

Italia cere o mai mare responsabilitate a UE în faţa crizelor internaţionale

De data aceasta, UE a fost mai bine pregătită, cu o protecţie mai puternică a graniţelor externe şi resurse financiare pentru a ajuta statele vecine Afganistanului, în timp ce politicile statelor UE sunt din ce în ce mai mari convergente, a spus de asemenea Schinas.

”Prin urmare, consider că acum este momentul pentru a conveni asupra unei politice europene comune pentru migraţie şi azil, aşa cum am propus în Comisia Europeană în septembrie”, a conchis el.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

    1. Da’ ce sint astia… migrantii? Pasari calatoare?
      Asta e conditia umana naturala…. “migratia”
      Daca ar fi asa, ar veni vara si ar pleca iarna da’ astia vin sa ne termine.

      INVADATORI. colonisti peste idioti, jefuitori si violatori care “maronizeaza”, fac populatia cacanie si anti-crestina.

  1. “nu UE a provocat situaţia”….
    Ce pervers!

    Tarile UE sint in NATO si NATO a slujit oligarhii iudeo-americani.
    Asa ca aceiasi borfasi europeni au intors basca pe dos si au mers la jaf, cu mainile suflecte si cu balele curgandu-le pe piept…
    Pacat de dobitocii care s-au dus ca mercenari de fapt sa sustina persecutareea si jefuirea unor oameni care nu le facusera nimic; s-au dus pentru bani ca nu au aparat Tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button