X

Franţa se opune acordului UE cu Mercosur

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat vineri că Parisul îşi va menţine opoziţia faţă de acordul comercial dintre UE şi Mercosur, în contextul în care Franţa urmează să preia preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene la începutul anului 2022, notează AFP, potrivit agerpres.

Opoziţia preşedintelui francez are în vizor protecţia climatului şi a biodiversităţii.

Citeşte şi: Biden scoate din arhiva secretă documente clasificate privind 9/11 – Black News

„Franţa este împotriva Mercosur aşa cum este negociat în prezent şi vom rămâne foarte clar. Nu pentru că nu ne simţim confortabil cu prietenii noştri din Mercosur, ci pentru că, prin definiţie, acest acord, aşa cum a fost conceput şi gândit, nu poate fi compatibil cu agenda noastră climatică şi de biodiversitate”, a declarat el la Marsilia (sud), în faţa congresului mondial al Uniunii Internaţionale pentru conservarea naturii (IUCN).

„Nu îl putem încheia astăzi în acest fel”, a insistat Emmanuel Macron, susţinând că „politica noastră comercială trebuie să includă clauze oglindă pe plan climatic şi pe planul biodiversităţii”.

„Asta vreau ca preşedinţia franceză, alături de partenerii noştri, împreună cu Comisia, să poată realiza”, a continuat el: „Trebuie să reinventăm politicile noastre comerciale, astfel încât acestea să fie coerente cu politicile noastre climatice, cu politicile noastre privind biodiversitatea. Este o necesitate”.

Încheiat în iunie 2019 după douăzeci de ani de negocieri, acest acord de liber schimb cu cele patru ţări din Mercosur (Brazilia, Argentina, Uruguay, Paraguay) a stârnit un val de critici în Europa, în special din partea sectorului agricol şi a ecologiştilor.

Citeşte şi: O nouă variantă de coronavirus a fost descoperită în Africa de Sud. Mutaţiile sale sunt încă sub lupa cercetătorilor – Black News

Negociat de Comisia Europeană în numele ţărilor din UE, tratatul nu va fi adoptat definitiv până când nu va fi ratificat de parlamentele tuturor statelor membre.

Dar unele ţări, printre care Franţa şi Germania, s-au arătat recalcitrante, îndoiindu-se în special de angajamentul Braziliei de a apăra mediul, pe fondul incendiilor tot mai dese din Amazonia.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button