X

Măștile chirurgicale sunt eficiente doar cu 12% împotriva aerosolilor, dar SARS-CoV-2 nu este un aerosol

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Indexexpurgatorius

Toate mass-media și bunicile lor raportează un nou studiu care ar fi arătat că omenirea ar trebui redusă la tăcere cu măști faciale rezistente deoarece studiul constată că măștile de hârtie sunt gunoi total și doar 12% sunt eficiente împotriva aerosolilor. 

Vă mulțumim că ați subliniat că măștile nu ar funcționa chiar dacă SARS-CoV-2 ar fi un aerosol, dar acesta este un punct discutabil.

Problema este că SARS-CoV-2 nu este un aerosol. Vă mulțumim că ați arătat că a pune o bucată de hârtie pe față nu ar proteja de un virusul aerosol, dar nu așa se răspândește SARS-CoV-2:

„Un studiu de la Universitatea din California a identificat 421 de lucrători din domeniul sănătății care au intrat în contact cu doi pacienți infectați care aveau un risc ridicat de a efectua proceduri de generare a aerosolilor. Cu toate acestea, doar opt dintre ei s-au infectat și niciunul dintre ei nu a avut o cauză transmisă prin aer.

Welsh Assembly committee calls for robust and coordinated approach to medical technology in Wales — Nuffield Department of Primary Care Health Sciences, University of Oxford

Profesorul Carl Heneghan de la Universitatea Oxford, un alt autor al studiului, a spus: „ARN pluteste în aer. Sunt fragmente foarte mici. Sunt ridicate în aerul căminelor de bătrâni și al spitalelor.

„Există o concepție greșită că acest lucru înseamnă că virusul se poate transmite în prin aer. Nimeni nu a reușit încă să contractezeă un virus viabil, deoarece odată ajuns în mediul ambient devine instabil foarte repede.”

O altă problemă cu teoria transmisiei aeriene este că nu s-a dovedit că persoanele infectate cu Covid-19 pot genera aerosoli infecțioși mai mici de cinci microni doar vorbind sau tușind.

În timp ce modelele experimentale sugerează că acest lucru s-ar putea întâmpla, nimeni nu a dovedit că este adevărat.

Și chiar dacă studiile de laborator au demonstrat că coronavirusul poate persista în aer, nu au fost detectați viruși în aer în studii reale. [Și nu pentru că nu s-a încercat.]

Un studiu recent realizat de Imperial College și Network Rail, care a luat mostre de aer în Londra Euston, Birmingham New Street, Liverpool Lime Street și Manchester Piccadilly în timpul apogeului valului de iarnă și din nou în iunie, nu a găsit dovezi ale virusului, nici în stațiile de trenuri, nici în trenuri.

Și există și alte probleme cu teoria conform căreia virusul este transmis în aer.

Big Ideas Theater 2018: Preventing Ventilator Associated Events - YouTube

Într-un articol publicat anul trecut, Michael Klompas, profesor de medicină a populației la Universitatea Harvard, a subliniat că numărul R natural al Covid (2,5) ar trebui să fie mai mare dacă ar fi transportat în aer, ceea ce este mai probabil să corespundă cu numărul 18 de rujeolă.

„Când se consideră că majoritatea persoanelor cu Covid-19 sunt contagioase timp de aproximativ o săptămână, un număr reproductiv de doi până la trei este dat de numărul mare de interacțiuni, mulțimi și contacte personale pe care majoritatea persoanelor în circumstanțe normale le au într-o perioadă de șapte zile, foarte puțin ”, a scris el.

„Fie cantitatea de Sars-CoV-2 necesară pentru declanșarea unei infecții este mult mai mare decât rujeola, sau aerosolii nu sunt modul predominant de transmitere.”

Până în prezent, OMS nu este convinsă că transmisia aeriană are un impact semnificativ asupra pandemiei.

Știm de ce măștile nu au niciun efect nicăieri. Da, sunt total incapabile să prevină aerosolii, dar chiar dacă nu ar fi, ar „proteja” împotriva modului de transmisie incorect în primul rând.

Desigur, adevăratul lor scop a fost întotdeauna psihologic și social.

Un nou studiu subliniază necesitatea unei utilizări pe scară largă a măștilor faciale mai bune și importanța unei bune ventilații pentru a opri răspândirea COVID-19 în interioare.

Oamenii de știință din inginerie de la Universitatea din Waterloo au efectuat experimente cu un manechin pentru a simula o persoană așezată care respiră într-o cameră mare. Studiile au arătat că, în timp, în ciuda utilizării măștilor chirurgicale albastre și de pânză standard, se acumulează cantități semnificative de picături de aerosoli, picături expirate care sunt atât de mici încât rămân în suspensie și se mișcă prin aer.

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button