Uniunea Europeană va încerca să prevină un aflux major de refugiaţi din Afganistan susţinând ţările vecine

Author:

Afghan nationals queue up at the Pakistan-Afghanistan border crossing point in Chaman on August 17, 2021 to return back to Afghanistan. (Photo by – / AFP) (Photo by -/AFP via Getty Images)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Uniunea Europeană va încerca să prevină un aflux major de refugiaţi din Afganistan prin ajutorarea regiunii din care face parte această ţară şi consolidarea protecţiei frontierelor, dar fără un angajament precis cu privire la relocarea de refugiaţi în urma preluării puterii de către talibani, consemnează agenţia DPA în urma reuniunii de marţi a miniştrilor de interne europeni dedicată acestei crize, potrivit agerpres.

”Pe baza lecţiilor învăţate, UE este determinată să acţioneze în comun pentru a preveni repetarea deplasărilor de migraţie ilegală masivă cu care s-a confruntat în trecut”, se arată într-o declaraţie comună adoptată după reuniunea desfăşurată la Bruxelles..

Armata USA a părăsit Afganistanul după un război de 20 de ani

De asemenea, conform aceluiaşi text, UE doreşte să privilegieze colaborarea cu ţările din vecinătatea Afganistanului pentru ”a consolida capacităţile lor de a oferi protecţie, (şi) condiţii de primire sigure şi demne” pentru refugiaţi.

Ministrul luxemburghez de externe şi al imigraţiei, Jean Asselborn, a pledat public pentru angajamente concrete cu cote de refugiaţi afgani care să fie relocaţi în statele UE.

În schimb, ministrul german de interne, Horst Seehofer, s-a pronunţat împotriva indicării unui număr precis de refugiaţi care să fie preluaţi din Afganistan, de teama creării unui ‘factor de atracţie’. Şi miniştrii de interne din Austria, Republica Cehă şi Danemarca au estimat că afganii care fug din ţara lor după ce talibanii au preluat puterea trebuie să rămână în ţările vecine Afganistanului, nu să vină în Europa.

Fauci îşi aminteşte de primele zile terifiante ale epidemiei de SIDA

În final, declaraţia adoptată după reuniunea ministerială menţionează că ”sprijinul poate fi oferit sub forma relocărilor pe o bază voluntară, prioritizând persoanele vulnerabile, precum femeile şi copiii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X