X

Vladimir Putin: „Nu vrem să apară milițieni aici sub masca refugiaților din Afganistan”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Alerta Digital – 22 august 2021

Președintele rus Vladimir Putin a declarat duminică că situația din Afganistan are o relație directă cu securitatea Rusiei. 

În acest sens, președintele rus a criticat tactica de evacuare pentru cetățenii afgani pe care Occidentul are în vedere să o aplice, constând în cazarea refugiaților în țările din Asia Centrală până când primesc vize în Statele Unite și Europa.

Nu vrem ca milițienii să apară aici sub masca refugiaților din Afganistan, a spus Putin.

Aceste orori care acum le suferă în Afganistan, nu cu mult timp în urmă, erau aici și nu vrem întoarcerea lor, nu avem nevoie de aceste elemente”, a spus el.

Putin a reamintit că unele țări din Asia Centrală sunt state aliate ale Rusiei fără restricții de viză.

Partenerii noștri occidentali ridică în mod constant problema adăpostirii refugiaților în Asia Centrală până când primesc vize pentru SUA sau alte țări. Așadar, îi puteți trimite în aceste țări fără vize, către vecinii noștri, dar ei nu vor să ia în țările lor refugiați fără vize?”, a spus Putin, întrebându-se dacă acesta este un fel de „metodă umilitoare” pentru a rezolva problema criza.

Ashraf Ghani, un economista experto en Estados fallidos, símbolo de un Afganistán hecho trizas - RFI

Duminica trecută, talibanii au pus mâna pe Kabul și și-au încheiat ofensiva în Afganistan, în timp ce președintele Ashraf Ghani a demisionat și a părăsit țara. Înainte de sosirea talibanilor la Kabul, o mulțime de oameni s-au grăbit să părăsească țara, iar aeroportul capitalei a devenit scena haosului și a fugii rapide.

Josep Borrell prepara su visita a Rabat | Marruecom

Armata SUA controlează în prezent aeroportul și își direcționează operațiunile de trafic aerian. Cu toate acestea, șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat sâmbătă că este „imposibil” ca aliații SUA și europeni să-și evacueze personalul și familiile afgane din Kabul înainte de 31 august și a dat vina pe trupele americane din aeroportul din oraș pentru obstrucționarea sarcinillor de evacuare.

Blinken condena sanciones chinas aplicadas por polémica sobre situación de uigures | El Mundo | DW | 28.03.2021

Până în prezent, 13 țări au fost de acord să găzduiască afgani vulnerabili, cel puțin temporar, potrivit secretarului de stat Antony Blinken. Alți 12 au acceptat să servească drept punct de tranzit.

*****

Spania se confruntă cu o cerere masivă de azil din partea afganilor evacuați: de la Kabul la Pamplona în 72 de ore

Refugiados afganos, este lunes, en Torrejón.

Peste 60% dintre persoanele evacuate de Spania solicită protecție internațională și trebuie să aștepte șase luni pentru a lucra.

Spania accelerează evacuarea cetățenilor afgani din Kabul înainte de anunțul talibanilor că termenul limită pentru ca trupele americane să părăsească țara și, prin urmare, controlul aeroportului internațional al capitalei, va fi pe 31 august.

Talibán anunciará pronto un "gobierno islámico incluyente" | Voice of America - Spanish

„Dacă vor cere mai mult timp pentru a continua cu evacuările, răspunsul este nu sau vor exista consecințe”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Emiratului Islamic Suhail Shaheen, după ce președintele SUA Joe Biden, presat de aliații săi, a sugerat posibilitatea a menținerii trupelor după această dată.

Oricum ar fi, poziția talibanilor a fost mai mult decât previzibilă, iar misiunea europeană de evacuare condusă de Spania și-a redobândit eforturile în această zi. Două avioane de transport pe distanțe lungi A400M ale Forțelor Aeriene au scos 260 de oameni din Kabul în această dimineață, care au ajuns la Torrejón la ora 19:00. Este pentru prima dată când operațiunea coordonată de la Madrid și Dubai, ca escală tehnică pentru călătorie, trimite două avioane în aceeași zi. În timp ce alte două aeronave își așteaptă deja rândul în orașul Emirati pentru următorul zbor.

În paralel cu procedura de primire a cetățenilor afgani în Spania – aproximativ 800 au trecut prin tabăra temporară a bazei aeriene Torrejón de Ardoz, dintre care 354 și-au exprimat intenția de a solicita protecție internațională – luni, primele date ale operațiunii pentru a permite în acest scop bazele utilizării SUA de Rota (Cádiz) și Morón de la Frontera (Sevilla).

În urma acordului dintre Madrid și Washington, Statele Unite vor putea transfera până la 4.000 de refugiați afgani în aceste tabere, unde vor putea sta până la maximum 14 zile, după cum confirmă surse guvernamentale. Acești afgani, foști colaboratori și familiile lor, vor fi apoi transferați în țara nord-americană sau în alte state cu care administrația Biden ajunge la acorduri bilaterale pentru primirea lor temporară.

În Spania, pentru moment, afganii care decid să rămână aici petrec maximum 72 de ore în centrul temporar din Torrejón și apoi primesc un permis de ședere extraordinar de 15 zile eliberat de Poliția Națională. Ulterior, aceștia sunt repartizați în centrele de primire ale programului de stat – ceea ce a însemnat că 91 nu mai sunt în Torrejón – în timp ce sunt în așteptarea procedurii ordinare ulterioare, responsabilă de Oficiul pentru Azil și Refugiați. SURSA

*****

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button