X

Cîțu a subminat economia națională. Probabil era șantajat! Reprezintă un atentat la siguranța națională a României

Informația că premierul Florin Citu are o condamnare penală în SUA de la vârstă de 28 ani pentru conducere în stare euforică (droguri și alcool) – pentru care nu poate interveni niciodată reabilitarea și care nu se șterge niciodată din cazierul penal din State – reprezintă o vulnerabilitate majoră pentru securitatea națională a României, notează pentru luju.ro Răzvan Savaliuc.

Un premier en-titre cu un asemenea trecut penal putea fi șantajat oricând de orice persoană, grup de interese sau putere străină care știa de acest groaznic secret.

Să nu uităm că Florin Citu a comis interminabile acte contra economiei românești. A împrumutat în neștire zeci de miliarde de euro, la dobânzi maximale, și a refuzat să dea socoteală în față Parlamentului și națiunii ce a făcut cu acești bani, care nu se văd nicăieri. Apreciez că Florin Citu a adus țară la limita intrării în incapacitate de plată și nu pot să cred că a făcut-o din prostie.

Pot însă să bănuiesc legitim că este posibil că Florin Citu să fi fost constrâns să arunce cu miliardele poporului român către anumite state/grupuri de interese/ multinaționale tocmai ca să nu apară în spațiul public informația care demonstrează că este un condamnat penal, care nu putea ocupa niciodată funcția de membru al Guvernului României.

Am să explic:

Art. 2 din Legea 90/2001 privind funcționarea Guvernului României prevede: “Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetățenia română și domiciliul în țară, se bucură de exercițiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale”.

Art. 8, alin. 2 din Legea 90/2001 prevede că: “În cazul în care un membru al Guvernului a fost condamnat penal printr-o hotărâre judecătorească definitivă sau averea să a fost declarată, în tot sau în parte, că fiind dobândită în mod ilicit, printr-o hotărâre judecătorească irevocabilă, el este demis de Președintele României…”

Mai mult, înaintea numirii în funcția de premier, Florin Citu a primit certificat ORNISS, care i-a conferit dreptul de acces la informațiile clasificate că secrete de serviciu și de stat. Și automat că premier a devenit vicepreședinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Pentru a dobândi certificatul ORNIIS, trebuie să îndeplinești o serie de condiții deosebit de stricte – voi cita chiar din criteriile de pe siteul www.orniss.ro/ro/proceduri.html :

“În cadrul procedurilor de avizare se acordă atenție specială persoanelor care:

a) urmează să aibă acces la informațîi strict secrete și strict secrete de importantă deosebită;b) ocupă funcțîi ce presupun accesul permanent la un volum mare de informațîi secrete de stat;c) pot fi vulnerabile la acțiuni ostile, că urmare a importanței funcției în care vor fi numite, a mediului de relațîi sau a locului de muncă anterior.Oportunitatea avizării va fi evaluată pe baza verificării și investigării biografiei celui în cauza.Principalele criterii de evaluare a compatibilitățîi în acordarea avizului pentru eliberarea certificatului de securitate/autorizației de acces vizează atât trăsăturile de caracter, cât și situațiile sau împrejurările din care pot rezultă riscuri și vulnerabilități de securitate (…)

Constituie elemente de incompatibilitate pentru accesul solicitantului la informațîi secrete de stat oricare din următoarele situațîi:

a) dacă în mod deliberat a ascuns, a interpretat eronat sau a falsificat informațîi cu relevanță în planul siguranței naționale ori a mințit în completarea formularelor tip sau în cursul interviului de securitate;b) are antecedente penale sau a fost sancționat contraventional pentru fapte care indică tendințe infracționale;c) are dificultăți financiare serioase sau există o discordantă semnificativă între nivelul sau de trăi și veniturile declarate;d) consumă în mod excesiv băuturi alcoolice ori este dependent de alcool, droguri sau de alte substanțe interzise prin lege care produc dependență;e) are sau a avut comportamente imorale sau deviațîi de comportament care pot genera riscul că persoană să fie vulnerabilă la șantaj sau presiuni;f) a demonstrat lipsa de loialitate, necinste, incorectitudine sau indiscreție;g) a încălcat reglementările privind protecția informațiilor clasificate;h) suferă sau a suferit de boli fizice sau psihice care îi pot cauza deficiențe de discernământ confirmate prin investigație medicală efectuată cu acordul persoanei solicitante;i) poate fi supus la presiuni din partea rudelor sau persoanelor apropiate care ar putea genera vulnerabilități exploatabile de către serviciile de informațîi ale căror interese sunt ostile României și aliaților săi. ”

Nu am niciun dubiu că certificatul ORNISS i-a fost în mod ilegal atribuit lui Florin Citu, atât din cauza lui că a ascuns condamnarea penală din SUA, cât și prin lipsa de verificări sau și mai grav, ascunderea, informației că Florin Cîțu este un condamnat penal definitiv, și că are viciul alcoolului.

Cine poartă răspunderea unei asemenea vulnerabilități la siguranță națională la cel mai înalt nivel?

Serviciul Român de Informațîi, care nu și-a îndeplinit obligațiile trasate prin lege și a permis numirea în funcția de premier a unui personaj potențial santajabil și cu viciul alcoolului.

Toți mai bem un pahar, dar nu toți ne suim beți la volan. Și cu atât mai puțin ajungem să avem, în aceste condiții de nărav, banii țării pe mâna.

Era ușor de verificat Florin Cîțu dacă a avut respectiva condamnare penală cu pușcărie, de la 28 ani? Era extrem de simplu. Era obligația SRI să o facă. Se știa că a făcut facultatea în SUA niște ani buni, și trebuiau verificate viața lui și antecedentele de acolo (procedura e extrem de simplă și se face de către orice persoană, on-line, contra cost).

Nici nu mai contează dacă Florin Cîțu a fost sau nu șantajat cu această informație. Nici că este un element #rezist, care în opinia mea și a multora reprezintă o amenințare generală pentru orice stat prin factorul așa-zis progresist. Contează doar producerea prin persoană și antecedentele lui Cîțu a unui incident major de securitate națională prin numirea sa în funcția de premier și eliberarea certificatului ORNISS.

Cine se face vinovat de această situație? În principal SRI, care răspunde de siguranță națională și care nu și-a îndeplinit obligațiile de verificare și prevenție. Directorul SRI Raul Eduard Hellvig ar trebui chemat de urgență în față Parlamentului și investigat la sânge dacă s-a știut de condamnarea lui Cîțu și s-a tăcut mâlc doar pentru a i se face pe plac președintelui Klaus Iohannis de a avea sluga mult visată și prea-credincioasă în Guvernul Meu. Una mai credincioasă chiar și decât Ludovic.

Unele voci din PNL, în încercarea de a-l apară pe Cîțu, au ieșit în aceste zile să afirme că se știa de luni de zile în partid de condamnarea din SUA și că preacinstitul Florinel se căia amarnic. Deci știau până și membri marcanți ai PNL de marele secret al lui Cîțu, iar SRI-ul lui Hellvig habar nu avea… sau se prefăcea…

Se știe că Raul Eduard Hellvig este prietenul de casă al lui Klaus Iohannis (atât cât se poate fi prieten cu acest om) și că îi face toate mendrele din subteranele Puterii. Klaus Iohannis e cel care l-a numit pe Florin Cîțu ca premier și dacă mâine nu-i demite pe Cîțu și pe Hellvig din înaltele funcții pentru incidentul major de securitate creat, e clar că este complice la întreaga situație.

Vă mai întrebați dragi români de ce suntem o țară vândută? De ce România se împrumută într-o demență și nu se vede nimic? De ce prețurile au explodat pretutindeni și de ce nu ne mai ajung banii, în timp ce euforicul de Cîțu ne minte că puterea de cumpărare a crescut?

Mă gândesc doar la cât adevăr se îndeplinește deja din profeția părintelui Arsenie despre viitorul României: „Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarășul de drum al fiecăruia, de la naștere până la moarte. Vor cădea și cei aleși. Îmi pare rău că sunteți cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe și alte îngrădiri. Vor lua totul!”.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

7 comentarii

 1. in locul dobanzilor si creditelor sa fie exportati la camatari cei care au semnat contractele, sa ii dezmembreze aia, sa le valorifice organele de toti banii…Romania nu plateste nimic

 2. Poporul își merită conducătorii pe deplin. Când s-o trezi poporul se vor schimba și conducătorii. Cine nu vrea să se trezească e vinovat de situația în care ne aflăm, deci va trebui să se gândească la faptul că va trebui să plătească. Așa că să nu ne mai mirăm de necazurile care ne vor bate la ușă, căci vine scadența.

  1. Domnule Baltag Lica, pana in urma cu vreo luna de zile as fi fost de acord cu d-ta in legatura cu judecata pe care ai emis-o la adresa poporului roman; dar, in prezent, dupa ce am vazut la tv inregistrarea video facuta in sectia din Biroul Electoral de la sect1, in noaptea de dupa alegerile locale, parca nu mai sunt atat de sigur ca poporul roman a votat de fapt atat de prost: avem noi vreun motiv rezonabil sa credem ca magaria filmata la BEJ-s1 (si in care au fost implicate si serviciile si justitia) nu s-a infaptuit de fapt si in multe alte locuri din tara, si nu s-a repetat si la alegerile din decembrie? Ca, daca extrapolam „incidentul” de la sectorul 1 la intreaga tara si la alegerile parlamentare, ar rezulta ca ceea ce conteaza cel mai putin de fapt, este cum a votat poporul….

   1. Și reciproca e adevărată, adică atunci când vom avea conducători drepți deja poporul e treaz. Dacă s-au fraudat alegerile, de ce nu s-a deșteptat poporul? Pentru că-i convine starea de nedreptate în care se află. De aceea a venit pandemia, așa-zisa pandemie, de fac sataniștii „broasca”(culcat-drepți) cu noi când vor și unde vor. Asta-i pedeapsa pentru dormit în p a p u c i. Problema e că poporul român încă doarme. Oare câți vom mai fi când ne vom trezi?

 3. Adevarata vulnerabilitate e poate ca avut relatii neortodoxe cu cel care i-a platit cursurile din america si care era un om influent care l-a propulsat in interesul globalistilor, in tot felul de functii pana la cea de prim ministru.

 4. Cu alcoolul e clar, ca scrie in documente, dar informatia cu drogurile de unde a scos-o? Daca e doar inventia lui, ce credibilitate mai poate avea?

  Legat de indatorarea tarii noastre e tragic, intr-adevar, dar solutii nu prea exista: guvernul cheltuie mai mult decat incaseaza (MULT mai mult) si are de ales intre a se imrpumuta de pe piata externa, si a da afara bugetari, a taia salarii, pensii, etc (sau a stoarce si mai multe taxe de la populatie si firme).

  Niciun guvern nu are deocamdata curajul sa reduca cheltuielile cu bugetarii si pensionarii, pentru ca imediat ce ar face asta lumea ar iesi in strada si ar inlocui guvernul cu un alt guvern care le-ar da la loc pensiile si salariile de bugetari.

  Niciun guvern nu are deocamdata curajul sa creasca taxele, nici macar pentru firmele mari, pentru ca firmele mari ar pleca imediat din tara noastra in alta parte unde sunt taxele mai mici si ar lasa zeci de mii de someri in urma.

  Pe langa asta, se mai si fura, la toate nivelurile. Pe langa sutele de baroni care fura cu milioanele de euro, sunt si milioane din astia mici si marunti care fura doar cu sutele de euro, prin faptul ca lucreaza la negru si nu platesc taxe.

  In concluzie, guvernul se tot imprumuta si situatia asta va continua pana cand nu ne va mai imprumuta nimeni si vom ajunge in colaps economic. E inevitabil, si din pacate nu prea se poate face nimic. Situatia tot asta va fi indiferent cate guverne s-ar schimba.

 5. Mai exista si posibilitatea sa tipareasca lei fara acoperire, in loc sa se imprumute, dar asta va genera alte probleme, de alta natura. Solutii economice bune nu prea exista, exista doar solutii poraste si foarte proaste. Veti vedea cand va pica acest guvern si va reveni PSD-ul cu masuri populiste, salarii si ajutoare sociale pentru toti de unde vor scoate acesti bani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button