X

UE şi NATO condamnă atacul asupra petrolierului MT Mercer Street

Stirile ProTV

Uniunea Europeană (UE) şi NATO au condamnat marţi atacul sângeros vizând petrolierul MT Mercer Street, la Marea Oman, soldat cu moartea unui român şi a unui britanic, imputat Iranului de către Statele Unite, iar Bruxellesul îndeamnă la ”evitarea oricărei acţiuni care ar prejudicia pacea şi stabilitatea în regiune”, relatează AFP, potrivit news.ro .   

”Condamnăm acest atac. Luăm notă de evaluările făcute de Statele Unite, Regatul Unit şi Israel şi îndemnăm la evitarea oricărei acţiuni care ar prejudicia pacea şi stabilitatea în regiune”, a declarat o prtătoare de cuvânt a şefului diplomaţiei europene Josep Borrell, Nabila Massrali.

Citește și :  Petrolierul Mercer Street a ancorat într-un port din Emiratele Arabe Unite

Statele Unite au ameninţat luni cu un ”răspuns colectiv” împreună cu aliaţii lor împotriva Iranului, acuzat de faptul că a planificat atacul vizând petrolierul – ţinta unor drone, potrivit Washingtonului, care deţine nave în regiune.

”Circumstanţele acestui atac este necesar săfie clarificate”, a subliniat ea.

”Această acţiune este contrară liberăţii navigaţiei şi este inacceptabilă”, a denunţat ea.

NATO a ”condamnat ferm”, la rândul său, acest atac vizând petrolierul.

”Libertatea navigaţiei este vitală tuturor aliaţilor MATO şi ea este necesar să fie apărată conform dreptului internaţional”, a subliniat un purtător de cuvânt al Alianţei Nord-Atlantice.

”Aliaţii rămân îngrijoraţi de acţiunile destabilizatoare ale Iranului în regiune şi îndeamnă Teheranul să-şi respecte obligaţiile internaţionale”, a adăugat el.

Atacul de joi asupra petrolierului MT Mercer Street, operat de societatea miliardarului Eyal Ofer Zodiac Maritime, s-a soldat cu doi morţi, un britanic de la societatea de securitate Ambrey şi un membru român al echipajului, potrivit armatorului Zodiac Maritime.

Iranul înregistrează un nou record de infectări zilnice

Autorităţile iraniene au dezminţit orice legătură cu acest atac.

”Republica islamică Iran nu va ezita să-şi protejeze securitatea şi interesele naţionale”, a avertizat luni un purtător de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Said Khatibzadeh.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

3 comentarii

 1. Iranienii ne-au spus ca daca nu stam in banca noastra,au ac de cojocul nostru.Au rachete care,intamplator,ajung pana in Romania.Sa luam aminte!

  1. ..,,banca noastră,, nu înseamnă NATO SI UE !
   Macar înțelegeți in al 12 lea ceas că nu vor decât sa fim ,,carne de tun,, .
   DESTEAPTA TE ROMANE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE
   IN CARE TE ADINCIRA BARBARII DE TIRANI …

 2. Intr-adevar, Iranul are o tehnologie care depaseste cu mult cunoasterea stiintifica (si nu numai) a SUA & Co. De aceea tot incearca acesti penibili sa atraga Iranul intr-un conflict deschis, tot cersind acordul international pentru asa ceva. Construiesc tot felul de scenarii si creaza situatii de conflict, false atacuri etc., doar-doar s-o intampla… Si daca se va intampla, americanii si NATO se vor anihila cu mana lor (probabil ca nu toata lumea intelege ce vreau sa zic). De ce credeti ca Rusia si China nu zic nimic despre aceasta „mare problema” pe care o reprezinta Iranul pentru lumea occidentala?… Pentru ca ei stiu despre ce e vorba si deja detin aceesi tehnologie made in Iran.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button