X

Portugalia, Luxemburg şi Belgia au primit primele tranşe din fondul european de relansare

Emerging Europe

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Portugalia, Luxemburg şi Belgia au devenit marţi primele state membre UE care au primit primele tranşe din fondul european de relansare în valoare de 800 de miliarde de euro, destinat să ajute statele membre să îşi revină din pandemie şi să facă economiile lor mai verzi şi mai digitale, transmite Reuters, scrie agerpres.  

Prefinanţările acordate marţi reprezintă 13% din sumele totale alocate pentru fiecare din cele trei ţări. Executivul comunitar a eliberat 2,2 miliarde de euro pentru Portugalia, 770 milioane de euro pentru Belgia şi doar 12,1 milioane de euro pentru Luxemburg.

Citește și :  Petrolierul Mercer Street a ancorat într-un port din Emiratele Arabe Unite

Eliberarea de noi tranşe este condiţionată de implementarea obiectivelor şi reformelor prevăzute în fiecare din planurile naţionale.

În total, Comisia Europeană a alocat Portugaliei o sumă totală de 16,6 miliarde de euro sub formă de granturi şi împrumuturi, 5,9 miliarde de euro sub formă de granturi pentru Belgia şi 93,4 milioane de euro sub formă de granturi pentru Luxemburg.

Până la această dată, numărul total de planuri de redresare aprobate de miniştrii de Finanţe din UE a ajuns la 16, printre acestea fiind şi planurile depuse de toate marile economii ale blocului comunitar.

Planurile prezentate de restul statelor membre UE, inclusiv PNRR-ul României, urmează a fi evaluate la o dată ulterioară.

Toatele cele 27 de state membre UE ar urma să primească bani de la Mecanismul european de relansare, o schemă în valoare de 800 miliarde de euro sub formă de granturi şi împrumuturi. Pentru a primi bani, fiecare guvern trebuie să detalieze cum intenţionează să cheltuie partea care îi revine, cu condiţia ca cel puţin 37% din fonduri să meargă spre obiective verzi, precum reducerea emisiilor de CO2, şi cel puţin 20% pentru a face economia mai pregătită pentru epoca digitală.

Iranul înregistrează un nou record de infectări zilnice

Planurile naţionale sunt evaluate de Comisia Europeană, pentru a se asigura că îndeplinesc toate criteriile, şi apoi de Consiliul miniştrilor de Finanţe, înainte ca banii să fie transferaţi.

Guvernele statelor membre vor primi, în avans, doar 13% din partea lor de bani, iar tranşele viitoare vor veni de două ori pe an, după finalizarea unor ţinte de investiţii şi reforme convenite.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

2 comentarii

  1. Nu ne intereseaza banii lor murdari satanici! Nu vrem nimic de la satane! Noi vrem sa rămânem in saracia noastră…cum e vb romaneasca ” săraci dar curati”! Nu vrem tehnologie noua 5 G…nu vrem nimic satanic! Vrem sa rămânem cu Iisus Hristos si cu Maica Domnului și cu toti sfintii! Atat! Nimic altceva!!!! Punct! Sa se imbogateasca altii!! Bogăția noastra este doar Dumnezeu si Maica DOMNULUI și asa vrem sa ramana! ???Doamne ajuta !

  2. Printele Iustin Parvu ne spunea: „Asa distrug omenirea! Este o familie draceasca care lucreaza in lumea asta a noastra, fara margini!”. 5G e praf in ochi, controlul populatiei merge perfect si pe 4G! De ce credeti ca de la sfarsitul lui 2019 pana la inceputul lui 2020 Digi Mobil a schimbat frecventele de la 3G la 4G? Brusc si fara nicio explicatie! Verificati hartile de acoperire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button