X

Biden Stupid reînnoiește întrebări despre COVID

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

By Philip WegmannGlobal Research, July 26, 2021

Președintele Biden își dorește cu disperare ca partea din țară care ezită să se vaccineze, încât ar fi putut răspândi o mică dezinformare.  „Nu veți conracta COVID”, a promis el în timpul unui eveniment al orașului la CNN miercuri seară, „dacă aveți aceste vaccinuri”.

Desigur, acest lucru nu este adevărat. Biden o știe. El a spus mult mai târziu în timpul forumului, explicând că, în timp ce persoanele vaccinate beneficiază de protecții semnificative, totuși pot testa pozitiv virus. Dar chiar dacă acest lucru se întâmplă, a subliniat președintele, vaccinul atenuează în mare măsură cele mai grave pericole. „Nu veți fi spitalizat”, a spus el, recitând ultimul consens științific. „Nu veți fi în unitatea IC și nu veți muri.”

Faptul că persoanele complet vaccinate pot încă contracta coronavirusul este o realitate medicală. De asemenea, a condus la întrebări mai incomode asupra transparenței pentru administrația Biden.

Press Secretary Jen Psaki At Daily Briefing. - UPI.com

Secretara de presă a Casei Albe, Jen Psaki, a dezvăluit în cadrul ședinței de marți că au existat anterior „infecții descoperite” nerevelate în rândul angajaților vaccinați la 1600 Pennsylvania Ave. Psaki a refuzat, două zile mai târziu, să spună câți functionari ai Casei Albe s-au îmbolnăvit.

Reporterii au insistat asupra acestei probleme. La urma urmei, pe măsură ce țara a învățat din rele în timpul pandemiei, sănătatea persoanelor care lucrează direct pentru președinte poate ajunge să influențeze sănătatea republicii. O mulțime de persoane au aceste locuri de muncă, mai mult de 2.000 în Casa Albă și clădirea adiacentă a biroului executiv Eisenhower. Potrivit lui Psaki, asta înseamnă „că doar statistic vorbind, vor exista persoane vaccinate care contagiază COVID în campus”.

Casa Albă va pune aceste statistici la dispoziție pe măsură ce se dezvoltă? Nu, a spus Psaki. „Nu cred că vă puteți aștepta că vom furniza un număr de cazuri de mare avans”.

Păi de ce nu? Povestea pandemiei a fost spusă prin diagrame și grafice prezentate publicului de membrii grupului de lucru COVID de la Casa Albă. De ce ar trebui ascunse aceste date?

BIRTHDAY OF THE DAY: NBC News' Kelly O'Donnell - POLITICO

Când Kelly O’Donnell de la NBC News a presionat Casa Albă să explice lipsa de transparență, Psaki a răspuns spunând că lucrurile sunt diferite acum:

„Ei bine, Kelly, cred că suntem într-un loc cu totul diferit decât eram acum câteva luni. Marea, marea majoritate a persoanelor vaccinate care iau COVID vor fi asimptomatice sau vor avea cazuri ușoare.”

Psaki a continuat spunând că tuturor celor care intră și ies din campusul Casei Albe „li s-a oferit un vaccin”. Însă acei angajați ai administrației, ca și restul forței de muncă federale, nu au fost obligati să-și suflece mânecile și să folosească oportunitatea. Mastile faciale, în orice caz, au dispărut la Casa Albă și se așteaptă ca asistenții să respecte regula stabilită în mai de Biden:

Vaccinează-te sau poartă o mască până când nu o faci”.

Dar, deoarece chiar și persoanele vaccinate se pot infecta cu virusul, ce se întâmplă în aceste cazuri?

„Am fost foarte clari că vom fi transparenți cu oricine a avut un contact apropiat cu președintele sau cu oricare dintre cei patru principali după cum consideră unitatea medicală de la Casa Albă cu dvs. toți”, a spus Psaki.

Și dacă cineva bolnav de COVID intră în contact strâns cu acesti principali, secretarul de presă a spus că dacă cazul în sine va fi făcut public, persoana infectată va decide dacă numele său va fi divulgat sau nu. Ea a promis: „Le vom proteja intimitatea”.

Personalul Casei Albe a fost informat despre această politică printr-un e-mail trimis recent la nivel de campus, iar Psaki a declarat marți că Casa Albă respectă „un acord pe care l-am încheiat în timpul tranziției pentru a fi transparenți și pentru a pune la dispoziție informațiile”. Ei s-au angajat atunci, a insistat ea, să elibereze „informații de formă proactivă chiar dacă e vorba despre funcționari comisionari.

Casa Albă nu a furnizat o copie a angajamentului respectiv pentru transparență atunci când i-a fost solicitat de RealClearPolitics.

Este un subiect delicat. Pe de o parte, Casa Albă ar prefera să nu se ocupe cu titlurile despre personalul vaccinat care contractează COVID exact în momentul în care cântă laudele pentru vaccinare. Pe de altă parte, ei ar prefera să continue să urmarească contactele într-o manieră apolitică și să sară peste jocul de salon al pandemiei care a consumat presa și administrația anterioară.

Senado de Estados Unidos confirma a Amy Coney Barrett como jueza de la Corte Suprema | El Economista

În vremea dinaintea vaccinului, jurnaliștii țineau note meticuloase despre membrii personalului lui Trump care purtau sau nu măștile. Și după ce Anthony Fauci a calificat nominalizarea ceremonială a judecătoarei Curții Supreme Amy Coney Barrett în Rose Garden ca „super-răspânditoare”, presa s-a grăbit să efectueze propria lor urmărire neoficială de contacte pentru a vedea cine ar fi putut fi „pacientul zero” care l-a infectat pe Președintele Trump, prima doamnă și mai mulți membri ai Congresului. Biden World ar prefera să sară peste drama respectivă.

Riscurile nu sunt la fel de grave acum, datorită vaccinului. Obțineți vaccinul și, așa cum a explicat Biden, „nu veți muri”. În orice caz, toate acestea, chiar și unii aliați ai lui Biden consideră lipsa transparenței frustrantă.

The Bob Cesca Show: Whistleblower Lawyer Bradley Moss 10/16/19 – The Bob Cesca Show | News and Politics Podcast and Blog

„Înțeleg că încearcă să dea dovadă de putere și hotărâre, dar am urât acest secret cu Trump și îl urăsc și aici cu Biden”, a spus Bradley Moss, partener la firma de avocatură care a reprezentat denunțătorul în prima acuzare a lui Trump. „Păstrați publicul informat. Secretul creează neîncredere ”.

Deci, de ce să nu spui publicului câte cazuri importante s-au produs? Din nou, așa cum a explicat Psaki, „ne aflăm într-o poziție foarte diferită față de cea de acum câteva luni”.

******

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button