X

Avem nevoie de o Europă cu națiuni puternice, spune ministrul ungar al justiției

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

REMIX NEWS author: Magyar Hírlap

Europa trebuie să fie formată din state naționale puternice, a declarat ministrul Justiției Judit Varga într-un discurs al Universității de vară. 

„În contrast cu o bună cooperare între statele membre puternice, există o aspirație supranațională care depășește statele, cu scopul de a slăbi comunitățile naturale, familia, națiunea și identitatea”, a declarat ministrul justiției Varga la evenimentul Sátoraljaújhely din nordul Ungariei.

„De aceea, unii încep să încerce să relativizeze și să ridiculizeze conceptul de familie și națiune, considerându-l periculos, confundându-l adesea cu vechile timpuri istorice, a spus Varga, adăugând că este important să „punem pe masă pretutindeni poziția noastră opusă, alternativă”.

În ceea ce privește protecția minorităților, ea a spus că este interpretată în cea mai mare parte „relativ și discriminatoriu de actuala administrație de la Bruxelles”.

În timp ce minoritățile sexuale și problemele de gen sunt protejate chiar prin ocolirea fundamentelor legale, protecția minorităților indigene este considerată mai puțin importantă, a spus ministrul. Ea a adăugat că, în privința acestor probleme, guvernul va continua să lupte împotriva Bruxelles-ului, subliniind întotdeauna dublul lor standard.

Judecătoarea Varga – referindu-se la tezele lui Viktor Orbán care schițează viitorul posibil al Europei – a spus că Ungaria și-a stabilit cele șapte puncte care au generat în cele din urmă controverse.

Ca răspuns la o întrebare cu privire la președinția ungară a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, ea a spus că o conferință internațională privind protecția minorităților va avea loc la Budapesta și Strasbourg; obiectivul lor important este „sensibilizarea internațională”.

Представители «Русской школы Эстонии» встретились с президентом ФСЕНМ (FUEN) Лораном Винце - Доколе?

Lóránt Vincze, deputat în Parlamentul European al Alianței Democrate a Maghiarilor din România (RMDSZ), a vorbit despre „dubla luptă” pentru protecția minorităților indigene: pe de o parte, acestea trebuie protejate prin codificare legală la nivel local, național nivel european, în timp ce, pe de altă parte, fiecare caz de nedreptate trebuie urmărit separat.

Hungarian MEP becomes target of Myrotvorets, Ukrainian extremists

Politicianul transcarpatic și europarlamentarul Fidesz, Andrea Bocskor, a declarat că în Ucraina, statul majoritar este mai important decât problema minorității, deși prin semnarea acordului de asociere al UE, țara s-a angajat să respecte drepturile omului și ale minorităților.

Terrorvád: a román-magyar viszonyról - Zakariás Zoltán, a Néppárt alelnöke - YouTube

Potrivit lui Zoltán Zakariás, membru român al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (EMNP), obiectivul protecției minorităților naționale este ca, comunitățile să-și păstreze propria identitate.

*****

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button