mti
Ungaria nu este dispusă să accepte bani din fondul special al Uniunii Europene de reconstrucţie post-pandemie dacă aceştia sunt condiţionaţi de abrogarea de către Budapesta a unei legi care restricţionează informaţiile despre homosexualitate, declară premierul ungar Viktor Orban, care şi-a publicat decizia în gazeta oficială naţională vineri seara târziu, informează DPA, potrivit agerpres.
Ungaria a introdus recent un proiect de lege care restricţionează accesul tinerilor la reprezentări ale altor obiceiuri sexuale decât heterosexualitatea şi la referiri la alte identităţi de gen decât cea atribuită la naştere.
‘Efect Draghi’: un adevărat boom de rezervări la vaccinare, în Italia
Săptămâna trecută, Comisia Europeană a declanşat proceduri de infringement împotriva Ungariei, acuzând guvernul de încălcarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale sau transsexuale (LGBT).
De asemenea, Comisia Europeană se află în curs de aprobare a planurilor ţărilor membre de a cheltui ajutoarele pentru reconstrucţie plătite pentru a ajuta economiile să se redreseze în urma pandemiei.
Cu toate acestea, potrivit decretului Ungariei, Comisia întârzie aprobarea planului de reconstrucţie al ţării „din cauza respingerii politice a legislaţiei naţionale privind protecţia copiilor”.
Ungaria va accepta doar un acord în care ”Comisia Europeană nu impune Ungariei o condiţie care nu se aplică altor state membre”, se arată în decret.
Legea ungară a fost criticată pe scară largă pentru că restricţionează accesul tinerilor la informaţii despre moduri de viaţă non-heterosexuale.
Orban intenţionează, de asemenea, să organizeze un referendum privind controversata lege.
Comisia Europeană nu a aprobat încă planurile de cheltuieli ale Ungariei. Cu toate acestea, există şi alte ţări care aşteaptă încă aprobarea.
Comisia Europeană nu a legat aprobarea planurilor de legea Ungariei.
SUA condamnă atacurile talibanilor împotriva foştilor translatori afgani
Bruxelles-ul a aprobat planurile mai multor ţări pentru a obţine fonduri prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă, componenta principală a programului de relansare NextGenerationEU.
Conform calculelor actuale, Ungaria ar urma să primească aproximativ 7,2 miliarde de euro (8,4 miliarde de dolari).
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Bravooo de mii de ori ungurilor! Atata pot sa spun! Si rusine romanilor nostri care accepta asemenea nenorociri care vin si le primesc ca pe ceva normal!
Asa este! Spre deosebire de trădătorii noștri care pana și pe copii ii condamana la decadenta…ORBAN E PATRIOT!RESPECT LUI CHIAR DACA NU AM UNGURII PA SUFLET
Aveti perfecta dreptate..dar noi.. ce facem?