DW
Interzicerea purtării vălului islamic la locul de muncă nu este discriminatorie şi poate, dimpotrivă, să permită evitarea unor conflicte sociale, arată Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), într-o decizie comunicată joi, transmite AFP, potrivit agerpres.
‘Interdicţia purtării oricărei expresii vizibile a unor convingeri politice, filosofice sau religioase poate fi justificată prin necesitatea pentru angajator de a proteja o imagine de neutralitate faţă de clienţi sau de a evita conflictele sociale’, arată CJUE.
Citește și: Peste un sfert dintre bolnavii de COVID-19 au avut simptome și după șase luni de la boală
Curtea de la Luxemburg a fost sesizată de două femei musulmane din Germania, una dintre ele angajată a unei farmacii, iar cealaltă puericultoare. Ele contestau în faţa justiţiei europene interdicţia de a purta văl islamic la locul de muncă.
În hotărârea sa, CJUE afirmă că interzicerea purtării unui însemn religios vizibil nu este discriminatorie, aplicându-se în cazul tuturor religiilor, şi poate permite evitarea unor conflicte în cadrul firmei.
Citește și: Laurent Simons, copilul geniu care vrea să-i facă pe oameni nemuritori
Totuşi, potrivit Curţii, angajatorul trebuie să facă dovada că este vorba despre o ‘nevoie reală’ şi că, fără această interdicţie, neutralitatea firmei ar fi pusă sub semnul întrebării.
‘Este deosebit de important ca angajatorul să fi demonstrat că, în absenţa unei astfel de politici de neutralitate, libertatea sa de acţiune ar fi afectată pentru că ar suferi consecinţe negative din cauza naturii activităţilor sale sau a mediului în care ele sunt exercitate’, mai arată CJUE în comunicatul său.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Masca este obligatorie dar purtarea vălului de către femeile musulmane este interzisă.
„Curat murdar!”
Acoperirea feței de către femei le asigură pe acestea în fața privirilor pătimașe, așa că nu se aduce vreun prejudiciu cuiva. Dar prin acest pas obraznic făcut de ue ne vom trezi mâine că nu vom avea voie să ne facem Sfânta Cruce, adică sa ne închinăm când vom trece pe lângă o biserică pe motiv că-i deranjăm pe atei sau pe cei de alte credințe, căci deh, dacă le interzicem musulmanilor portul religios, vom interzice și creștinilor ceva, ca sa fim „echidistanți”, nu? Bătaia restricțiilor este destul de lungă și ceea ce ți se pare că nu e important astăzi, anume interzicerea vălului musulman la femei, mâine bulgărele restricțiilor rostogolindu-se va da năvală peste ortodocși interzicându-le însemnarea în public cu Sfânta Cruce.
Asta se întâmplă, din păcate, „când îți bagi în cârd cu dracul”. Soluția: ieșirea din cârdul sataniștilor, altfel te vor obliga să faci numai lucruri contrare lui Hristos: purtarea măștii, vaccinare, interzicerea împărtășirii cu aceeași linguriță, interzicerea cinstirii Sfinelor Icoane în Biserică, pașaport Covid în multe locuri din țară și la ieșirea din țară, educație sexuală în școli etc.