X

Belarus, SUFOCAT de sancţiunile europene! Aleksandr Lukaşenko îi cere ajutorul lui Putin

TRT World

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, aflat sub presiune din cauza sancţiunilor dictate de Uniunea Europeană, a cerut marţi sprijin suplimentar din partea Rusiei, în cadrul unei întâlniri cu omologul său Vladimir Putin, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘Evoluţiile sunt nebuneşti. În fiecare zi se schimbă ceva’, a spus Lukaşenko la Palatul naţional al congreselor de lângă Sankt Petersburg.

Citeşte şi: UE ameninţă Belarusul cu suspendarea vizelor

Mass-media de stat din ambele ţări s-au arătat surprinse că întâlnirea celor doi preşedinţi, a patra din acest an, nu a fost anunţată în avans.

Rusia ţine în viaţă Belarusul – în mare parte izolat din cauza reprimării cetăţenilor săi – din punct de vedere financiar printr-un pachet de împrumuturi.

Vladimir Putin a afirmat că schimburile comerciale între Belarus şi Rusia sunt înfloritoare, în pofida sancţiunilor, şi că Minskul îşi achită datoriile faţă de Moscova.

‘Per total, Belarus rămâne un partener important şi de încredere pentru noi în sfera economică’, a adăugat Putin.

Potrivit Kremlinului, cei doi lideri mai plănuiesc să-şi coordoneze răspunsul la ‘tentativele Occidentului de a inflama situaţia în Belarus’.

Mulţumită Rusiei, Belarus rezistă ‘loviturilor economice’ ale Occidentului, a spus Lukaşenko, care a descris sancţiunile drept ‘terorism împotriva poporului belarus’.

Citeşte şi: Moscova răspunde la rezultatul alegerilor din R.Moldova: ‘ Vom consolida factorul transnistrean’

Din acest motiv, autorităţile de la Minsk iau acum măsuri împotriva ONG-urilor şi presei finanţate de Occident, a adăugat el, spunându-i lui Putin că situaţia actuală ‘nu este un dezastru’ pentru Belarus.

‘Ne vom ocupa de acest terorism şi de celelalte lucruri’, a mai afirmat el.

În acest timp, mişcarea pentru democraţie din Belarus a denunţat o represiune extrem de severă, în care disidenţi au fost torturaţi şi ucişi. Potrivit activiştilor pentru drepturile omului, în Belarus există mai mult de 500 de deţinuţi politici.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Nu va mai bucurati ca europa nazista ia masuri punitive asupra unei tari ca sa o destabilizzeze !
    Bielorusia nu e Ucraina si nu va merge.
    Europa mai bine s-ar sinucide in direct la o ora de maxima audienta, cite pacate si CRIME are pe suflet.
    Prin sanctiuni nu se va ajunge decit la reconstruirea treptata a URSS !
    Adica europa va invinge tara care se intinde pe 11 fuse orare si de care depinde economic fara alternativa , am numit-o pe Rusia ?
    Daca europa nu mai are neuroni cu care sa gindeasca sa nu mai arda gazul rusesc si sa cumpere de la americani, ”la galeata” !!!
    V.V.Putin isi bate joc de europa cum vrea si cind vrea el !!!

    1. UE este MARXISTA.
      Nu este national-socialista.
      Socialismul prusac este opus imposturii marxiste (marxismul e bazat pe “lupta de clasa”, clasele fiind antagoniste adica se exclud prin genocid! – ori tu, ori eu…) dar cam atat se face in scoli de peste 50 de ani: marxism politic in tarile asa-zis socialiste si marxism economic in tarile asa-zis capitaliste.
      Acum e “la putere” cel “cultural” adica schizofrenia indusa prin negarea realitatii obiective, contrazicerea legilor naturale, … domnia minciunii si a imposturii.
      Pacat ca dai cu bata-n balta – stiu ca scrii in multe locuri si nu doar in romaneste…
      Tocmai de aceea iti sugerez sa fii corect in acest domeniu…. si sa te documentezi asupra a ceea ce a fost cu adevarat nu sa colportezi propaganda talmudista…
      ====
      PS: termenul de nazist este “coined” de jidani, …. folosirea lui te apropie de ei, adica te departeaza de ADEVAR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button