X

O delegaţie a UE a ajuns la Caracas pentru a evalua posibilitatea trimiterii unei misiuni de observatori în alegerile regionale din Venezuela

dailysabah.com

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Experţi electorali ai Uniunii Europene (UE) au sosit la Caracas pentru a evalua posibilitatea trimiterii unei misiuni de observatori în alegerile regionale din 21 noiembrie din Venezuela, a anunţat joi Ministerul Afacerilor Externe venezuelean, informează AFP, potrivit agerpres.

Reprezentanţii UE vor avea „reuniuni cu autorităţile publice şi actorii politici”, a precizat ministerul într-un tweet.

Citeşte şi: Un COMANDO de străini l-a asasinat pe preşedintele haitian – Black News

Pe 25 iunie, preşedintele Consiliului Naţional Electoral al Venezuelei, Pedro Calzadilla, a anunţat că misiunea UE va fi compusă din trei funcţionari şi patru experţi electorali.

Alegerile pentru primari şi guvernatori vor avea loc pe 21 noiembrie, scrutin în legătură cu care preşedintele Nicolas Maduro a dorit să facă recent unele promisiuni. Astfel, el a promis că va respecta orice eventuală victorie a opoziţiei, care poate acum să se prezinte în coaliţie, şi că va suprima sistemul de „protectorate” în regiunile câştigate de opoziţie.

Posturi de „protectori” au fost create chiar de liderul socialist în regiunile unde opoziţia câştigase guvernorate sau primării, cu scopul de a le retrage puterea aleşilor şi a o încredinţa unor membri ai Partidului Socialist Unificat din Venezuela (PSUV), la putere.

La rândul lor, UE, SUA şi Canada s-au declarat gata, la sfârşitul lui iunie, să „revizuiască” sancţiunile împotriva guvernului lui Maduro dacă el va face schimbări în bine „credibile” în vederea alegerilor.

În 2020, UE a trimis o misiune pentru a încerca să convingă autorităţile să amâne alegerile legislative pentru a putea desfăşura o misiune de observatori. Regimul Maduro a refuzat şi alegerile legislative au avut loc pe 6 decembrie, în pofida boicotării lor de către o bună parte a opoziţiei, inclusiv de liderul ei Juan Guaido.

Partidul preşedintelui Maduro şi-a reimpus în final controlul asupra Adunării Naţionale, care se afla în mâinile opoziţiei din 2015.

Citeşte şi: Pfizer/BioNTech vrea să ceară autorizare pentru a treia doză de vaccin – Black News

Pentru UE, Adunarea Naţională aleasă în 2015 şi al cărei mandat se încheie în ianuarie 2021, era „ultima expresie liberă a venezuelenilor într-un proces electoral”.

Realegerea în 2018 a lui Nicolas Maduro pentru un al doilea mandat nu a fost recunoscută nici de opoziţie, nici de o bună parte a comunităţii internaţionale, cu SUA şi UE în frunte, care îl recunosc pe Juan Guaido drept preşedinte interimar.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button