X

OMS: „Copiii nu trebuie vaccinați pentru moment”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În ghidul actualizat, Organizația Mondială a Sănătății a spus că copiii au boli mai ușoare în comparație cu adulții și nu există suficiente dovezi care să recomande vaccinarea copiilor împotriva COVID.

By  Megan Redshaw

WHO: 'Children should not be vaccinated for the moment.'

Cele mai recente îndrumări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care clarifică cine ar trebui să primească vaccinul COVID afirmă: „Copiii nu ar trebui vaccinați pentru moment”.

Potrivit site-ului web al OMS: „Nu există încă suficiente dovezi cu privire la utilizarea vaccinurilor împotriva COVID-19 la copii pentru a face recomandări pentru copiii care urmează să fie vaccinați împotriva COVID-19. Copiii și adolescenții tind să aibă boli mai ușoare în comparație cu adulții.”

OMS a spus anterior că vaccinarea copiilor împotriva COVID nu era o prioritate, având în vedere oferta limitată de doze la nivel mondial, a raportat Fox News.

OMS avala vacuna de AstraZeneca y presenta sus recomendaciones | Zona Cero

În timpul unei sesiuni în rețele sociale pe 3 iunie, Dr. Kate O’Brien, medic pediatru și director al departamentului de vaccinuri al OMS, a spus că copiii nu ar trebui să fie un punct central al programelor de imunizare COVID, chiar dacă un număr tot mai mare de țări bogate autorizează vaccinurile pentru adolescenți și copii.

„Copiii prezintă un risc foarte, foarte scăzut de a contracta boala COVID”, a spus O’Brien. Ea a spus că rațiunea imunizării copiilor a fost oprirea transmiterii, mai degrabă decât protejarea lor de a se îmbolnăvi sau de a muri.

O’Brien a adăugat că nu este necesar să vaccinați copiii înainte de a-i trimite înapoi la școală în siguranță.

„Imunizarea copiilor pentru a-i trimite înapoi la școală nu este cerința predominantă pentru a se întoarce în siguranță la școală”, a spus O’Brien. „Se pot întoarce în siguranță la școală dacă ceea ce facem este să imunizăm pe cei care sunt în jurul lor și care sunt expuși riscului.”

SUA, Canada și Uniunea Europeană au dat undă verde unor vaccinuri COVID pentru copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. În Marea Britanie, este puțin probabil ca o decizie de vaccinare a tuturor tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani să fie recomandată în curând de experți, a raportat BBC NEWS.

Un argument pentru a nu vaccina copiii împotriva COVID este că aceștia obțin relativ puține beneficii din acesta.

Lockdown easing delay 'extremely welcome', says Bristol vaccine expert; ITV News West Country

„Din fericire, unul dintre puținele lucruri bune legate de această pandemie este că copiii sunt foarte rar afectați serios de această infecție”, a spus Adam Finn, care face parte din Comitetul mixt al Regatului Unit pentru vaccinare și imunizare.

Infecțiile la copii sunt aproape întotdeauna ușoare sau asimptomatice, ceea ce este în contrast puternic cu grupurile mai în vârstă care au fost prioritare prin campanii de vaccinare.

Un studiu realizat în șapte țări – inclusiv SUA – publicat în revista Lancet, a constatat că mai puțin de doi din fiecare un milion de copii au murit cu COVID în timpul pandemiei.

Chiar și copiii cu condiții medicale care ar crește riscurile infecției COVID la adulți nu sunt vaccinați în Marea Britanie. Doar celor cu „risc foarte mare de expunere și rezultate grave” li se recomandă vaccinarea.

Pentru copii, beneficiile vaccinurilor COVID nu depășesc riscurile

După cum a raportat Defender, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a organizat la 10 iunie o întâlnire pentru a discuta despre acordarea Emergency Use Authorization (EUA) pentru vaccinurile COVID pentru copiii cu vârsta sub 12 ani. Numeroși experți s-au pronunțat împotriva planului, spunând că beneficiile nu depășesc riscurile pentru copiii mici.

Peter Doshi: Pfizer and Moderna's vaccine only 19-29% effective,We need the raw data - AB News Poll

Peter Doshi, Ph.D., profesor asociat la Școala de Farmacie a Universității din Maryland și editor senior al BMJ, a declarat în timpul ședinței de audieri publice deschise că nu există nicio situație de urgență care să justifice utilizarea EUA pentru a autoriza vaccinurile COVID pentru copii.

Arătând spre studiul Pfizer al copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, pe care l-a susținut recent EUA, Doshi a spus că prejudiciile au depășit beneficiile, iar cei care au avut placebo au fost „mai bine” decât cei care au primit vaccinul.

În ceea ce privește beneficiile, Doshi a spus că „eficacitatea raportată de 100% în studiul Pfizer s-a bazat pe 16 cazuri COVID în grupul placebo, comparativ cu niciunul din grupul complet vaccinat. Dar au existat aproximativ 1.000 de beneficiari de placebo, astfel încât doar 2% au primit COVID. Cu alte cuvinte, 2% din totalul vaccinat a evitat COVID, în timp ce 98% dintre cei vaccinați nu ar fi contractat oricum COVID.”

Pe cealaltă parte a registrului, a spus Doshi, efectele secundare erau frecvente:

„Trei din 4 copii au avut oboseală și dureri de cap, aproximativ jumătate au avut frisoane și dureri musculare, aproximativ 1 din 4 la 5 au avut febră și dureri articulare. Lista continuă. Pe scurt, toți copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani au evitat COVID simptomatic, dar majoritatea nu ar fi contractat COVID inclusiv fără vaccin. Deci, beneficiul este mic, dar a avut prețul efectelor secundare care au fost ușoare până la moderate ca severitate și au durat câteva zile.”

Doshi a indicat datele de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), care arată că 23% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 4 ani și 42% dintre copiii între 5 și 17 ani au avut deja COVID și au o imunitate naturală robustă.

Working Together — Kim Witczak

Kim Witczak ,,o reprezentantă a consumatorilor FDA, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la aprobarea prematură a vaccinurilor COVID pentru copii. Witczak a spus că datele arată că copiii nu sunt nici în pericol, nici periculoși, iar dovezile crescânde ale prejudiciului cauzat de vaccinurile COVID nu ar trebui ignorate.

Witczak și Doshi au fost doi dintre cei 27 de cercetători și clinicieni din întreaga lume care au lansat o petiție a cetățenilor care solicită FDA să refuze aprobarea completă a vaccinurilor COVID până la îndeplinirea măsurilor de eficacitate și siguranță.

Dr. Sidney Wolfe: The A.M.A. must support Medicare for All! - YouTube

Dr. Sidney Wolf fondator și consilier senior al Health Research Group, a subliniat, de asemenea, în cadrul ședinței FDA că datele CDC de la 1 ianuarie până la 31 martie au arătat doar 204 spitalizări și 0 decese în grupa de vârstă de 12-17 ani datorate la COVID.

După cum a raportat The Defender pe 26 mai, două lucrări publicate recent în revista Hospital Pediatrics, au constatat că spitalizările pediatrice pentru COVID s-au contabilizat cu cel puțin 40%, având implicații potențiale pentru cifrele la nivel național utilizate pentru a justifica vaccinarea copiilor.

Vaccinul COVID provoacă inflamații cardiace la adolescenți

Dr. Tom Shimabukuro

Dr. Tom Shimabukuro, director adjunct al Biroului de siguranță a imunizării al CDC, a declarat în cadrul ședinței FDA din 10 iunie, „există foarte puține” rapoarte de miocardită sau pericardită la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani cărora li s-au administrat vaccinuri împotriva coronavirusului. ”

Cu toate acestea, datele CDC prezentate de Shimabukuro au arătat un număr mai mare decât cel așteptat de cazuri de inflamație cardiacă în rândul tinerilor vaccinați recent cu a doua doză de vaccin ARNm. Agenția a identificat 226 rapoarte care ar putea îndeplini „definiția cazului de lucru” al agenției privind miocardita și pericardita în urma vaccinurilor. În rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani până pe 31 mai, au fost raportate 79 de cazuri de miocardită și pericardită. Rata așteptată în rândul persoanelor din această grupă de vârstă este cuprinsă între două și 19 cazuri, a spus Shimabukuro în timpul prezentarii sale.

Datele CDC au arătat, de asemenea, că în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, au existat 196 de raportări de miocardită și pericardită. Rata așteptată este cuprinsă între opt și 83 de cazuri.

Greyson Follmer (înainte și după vaccin Pfizer), student la Universitatea de Stat din Ohio (OSU), era un atlet de elită și membru al capitolului universității din Corpul de formare a ofițerilor de rezervă (ROTC).

One day after getting the Pfizer-BioNTech COVID vaccine, Everest Romney became sick.

*Vezi Înainte de vaccinul COVID, fiul ei era un sportiv sănătos – acum „abia merge”, spune mama

Comitetul consultativ al CDC pentru practicile de imunizare (ACIP) a programat o întâlnire de urgență pentru 18 iunie pentru actualizarea datelor și evaluarea ulterioară a miocarditei după vaccinarea cu vaccinurile Pfizer și Moderna. Cu toate acestea, CDC a întârziat întâlnirea până la reuniunea ACIP din 23-25 ​​iunie, cu ocazia sărbătorii Juneteenth National Independence Day.

Conform celor mai recente date de la VAERS, au existat 1,117 cazuri de miocardită și pericardită (inflamație cardiacă) la toate grupele de vârstă raportate în SUA după vaccinarea COVID între 14 decembrie 2020 și 11 iunie 2021. Dintre acestea, 109 rapoarte au fost despre copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, cu 108 atribuite lui Pfizer.

În prezent, vaccinul COVID Pfizer este autorizat pentru utilizare de urgență de urgență la persoanele cu vârsta de până la 12 ani. Moderna este autorizată pentru persoanele cu vârsta de 18 ani, și peste, deși compania a solicitat FDA să autorizeze utilizarea acestuia la copiii de până la 12 ani. Vaccinul Johnson & Johnson este autorizat la persoanele de 18 ani și peste. Tradus din childrenshealthdefense

*NOTĂ: Cei care preluați articolele mele facând copy&paste, vă rog să aveți bunul simț și respect pentru munca mea de traducător, și să puneți link către blogul/site-ul meu, nu link către pagina de unde eu am preluat și tradus, în articolul meu pun totdeauna site-ul de unde am tradus. Punând numai link către pagina de unde eu am tradus, cititorul va înțelege că dvs. ați tradus și prelucrat articolele, ceea ce nu este just. Mulțumesc.

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button