X

„O rușine”: Von der Leyen promite că UE va lupta împotriva legii anti LGBTQ a Ungariei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O demonstrație pro LGBTQ + la Budapesta, Ungaria, pe 14 iunie 2021 | Gergely Besenyei / AFP prin Getty Images

Președintele Comisiei Europene a anunțat demersurile legale inițiale în încercarea de a împiedica proiectul de lege.

La UE considera vergonzosa la ley 'anti LGTBI' de Hungría

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat miercuri demersurile inițiale împotriva noii legislații a Ungariei anti-LGBTQ +, angajându-se să folosească „toate puterile Comisiei” pentru a proteja drepturile cetățenilor UE.

„Proiectul de lege maghiar este o rușine”, a declarat von der Leyen miercuri dimineață la Bruxelles, la o conferință de presă cu premierul belgian Alexander De Croo, organizată pentru a discuta despre aprobarea planului de recuperare belgian împotriva coronavirusului.

Controversatul proiect de lege, adoptat de parlamentul ungar săptămâna trecută, interzice portretizarea homosexualității și a tranziției de gen în conținutul pentru minori. Șaisprezece țări au aprobat acum o declarație prin care solicită Comisiei să ia măsuri împotriva legii ungare.

Von der Leyen a declarat miercuri că va face ceea ce e just, si-a ordonat la doi dintre comisarii săi să scrie o scrisoare guvernului maghiar „exprimându-și îngrijorările legale înainte ca proiectul de lege să intre în vigoare”.

Luxembourg Presidency - "Economic and Financial Affairs Council" - 8 March 2005 (photos)

Comisarul pentru justiție Didier Reynders și comisarul pentru piața internă Thierry Breton vor pregăti nota.

„Cred cu tărie într-o Uniune Europeană … în care ești liber să iubești pe cine dorești și cred într-o Uniune Europeană care îmbrățișează diversitatea”, a spus von der Leyen. „Așadar, voi folosi toate puterile Comisiei pentru a vă asigura că drepturile tuturor cetățenilor UE sunt garantate, oricine ați fi și oriunde ați locui.”

Anunțul lui Von der Leyen marchează o nouă escaladare a tensiunilor dintre Bruxelles și Budapesta, care sunt deja blocate într-o luptă acerbă asupra retrocedării democratice a Ungariei. UE a inițiat proceduri disciplinare la articolul 7 împotriva Ungariei din cauza preocupărilor sale, dar procesul a fost blocat de ani de zile.

Între timp, prim-ministrul maghiar Viktor Orbán a susținut că Bruxelles-ul nu ar trebui să intervină în deciziile politice naționale, despre care spune că ar trebui să aibă supremație asupra dreptului UE și a aruncat ceea ce el numește “Sovietizatizarea” UE.

Von der Leyen a declarat miercuri în mod explicit că legea maghiară LGBTQ + încalcă principiile de bază ale UE.

„Acest proiect de lege discriminează în mod clar persoanele pe baza orientării lor sexuale și este împotriva tuturor valorilor, valorilor fundamentale ale Uniunii Europene”, a spus ea. „Aceasta este demnitatea umană, este egalitatea și drepturile fundamentale ale omului. Deci nu vom face compromisuri cu privire la aceste principii.”

Als Magnette een marxist was, had hij mij niet gekozen' | De Tijd

Comentariile lui Von der Leyen au fost urmate de aplauze ale audienței, care au fost inițiate de Thomas Dermine, secretar de stat belgian responsabil cu planul de redresare a țării.

Mai târziu, miercuri, guvernul maghiar a atacat-o pe von der Leyen, spunând că remarcile ei – nu proiectul de lege – sunt „o rușine”. Declarația guvernului a acuzat-o pe von der Leyen că a atacat „pe baza unor acuzații false” și-a împulsat o „opinie politică părtinitoare fără o anchetă imparțială efectuată anterior”.

Declarația insistă, de asemenea, că proiectul de lege „protejează drepturile copiilor, garantează drepturile părinților și nu se aplică drepturilor de orientare sexuală ale celor cu vârsta peste 18 ani, deci nu conține elemente discriminatorii”.

Von der Leyen nu a specificat ce măsuri juridice specifice ar urma să ia Comisia, dar scenariul cel mai probabil este acela că, Comisia va lansa împotriva Ungariei o procedură de încălcare a dreptului comunitar. Primul pas într-un astfel de proces este de a trimite la Budapesta o scrisoare în care exprimă protestul UE.

Dacă Ungaria va continua cu legea, Comisia poate ordona oficial Ungariei să oprească implementarea proiectului de lege printr-o procedură de încălcare a dreptului comunitar. Dacă Ungaria nu respectă această solicitare, cazul ar putea fi trimis Curții Europene de Justiție. Curtea ar putea decide atunci că Ungaria trebuie să anuleze sau să modifice legea și să impună o sancțiune financiară dacă Budapesta nu se supune.

Cu toate că legea nu a fost încă implementată, Comisia începe cu o scrisoare în care își expune obiecțiile.

Este o scrisoare politică detaliată care va expune preocupările noastre legale cu legea”, a spus un funcționar al Comisiei. „Nu putem acționa în mod formal decât odată cu intrarea în vigoare a legii, așa că îi avertizăm pe unguri că vom face acest lucru dacă nu răspund preocupărilor noastre”.

Legea ungară a atras atenția publicului în întreaga Europă și în lume, după ce UEFA, organul de conducere al fotbalului din Europa, a interzis orașului München să-și lumineze stadionul de fotbal în culori curcubeu atunci când Germania joacă miercuri Ungaria, o măsură menită să protesteze împotriva noii legislații si în schimb, afișează „un semn de toleranță și cosmopolitism”. POLITICO.EU

*****

UEFA interzice protestul „curcubeu” la meciul dintre Germania și Ungaria

UEFA prohibits 'rainbow' protest at Germany vs Hungary game | Reuters

MANCHESTER, Anglia, 22 iunie (Reuters) – UEFA a refuzat o cerere a primarului din München pentru ca stadionul să fie iluminat în culori curcubeu pentru meciul Germaniei Euro 2020 împotriva Ungariei, miercuri, ca protest împotriva unei legi anti-LGBTQ.

Dieter Reiter | Unidos con Israel

Primarul Dieter Reiter a dorit să sublinieze legislația din Ungaria care interzice materialele școlare considerate a promova homosexualitatea și schimbarea de gen, și care restricționează mass-media să afișeze astfel de conținut în programe accesibile minorilor.

Arena Allianz, sediul Bayern din München, este configurată pentru a permite iluminarea exterioară și a acoperișurilor în culori.

Dar organul de conducere al fotbalului european a refuzat cererea, oferind în schimb date alternative.

„UEFA, prin statutele sale, este o organizație neutră din punct de vedere politic și religios. Având în vedere contextul politic al acestei cereri specifice – un mesaj care vizează o decizie luată de parlamentul național maghiar – UEFA trebuie să respingă această cerere”, a spus.

Au existat critici pe scară largă asupra deciziei sale în Germania.

Markus Soeder se declara en privado dispuesto a competir por la Cancillería de Alemania - corporate.es

Premierul bavarez Markus Soeder a declarat că iluminarea stadionului ar fi fost un gest excelent împotriva discriminării, în timp ce primarul din München, Reiter, a declarat că Asociația Germană de Fotbal (DFB) ar fi trebuit să arate mai multă solidaritate cu opinia publică.

„Cred că este o rușine faptul că UEFA ne refuză să ne punem amprenta asupra diversității, toleranței și solidarității”, a adăugat Reiter.

Football: Germany turns on coach Joachim Loew after Spain debacle, Football News & Top Stories - The Straits Times

Antrenorul Germaniei, Joachim Loew, a declarat că ar fi salutat această mișcare. „Aș fi fost fericit dacă stadionul ar fi fost luminat în aceste culori”, a spus el într-o conferință de presă.

„Pe cât de serioase sunt simbolurile, este important să trăim aceste valori. În echipa noastră, acesta este cazul.”

Organizatorii Budapest Pride au declarat că se așteaptă la planuri alternative de la grupul lor partener din München. „Organizațiile LGBTQ din München se pregătesc miercuri pentru meciul Germania-Ungaria cu o acțiune uriașă, vor înmâna 11.000 de steaguri curcubeu în și în jurul stadionului”, a spus Budapest Pride.

Marco Rossi: "Mis jugadores derrocharon coraje y corazón" - AS.com

Întrebat despre această problemă, antrenorul Ungariei, Marco Rossi, a declarat că echipa națională nu a discutat niciodată despre politică în vestiar. „Suntem oameni și suntem cu toții sensibili la problemele sociale”, a adăugat el. „Dar cred că am arătat întotdeauna, prin comportamentul nostru, că toți îi respectăm pe toți și orice.”

Hungría en la Eurocopa 2021: Convocatoria, partidos, rivales, entrenador, estrella, mejores jugadores, resultados y clasificación | Goal.com

Portarul echipei naționale a Ungariei, Peter Gulacsi, care joacă în Germania pentru RB Leipzig, și-a exprimat opoziția față de politicile guvernului premierului Viktor Orban față de comunitatea LGBTQ la începutul acestui an. Însă, vorbind cu presa din München înainte de meci, el a fost circumspect. „UEFA a luat această decizie, nu avem niciun cuvânt de spus”, a spus Gulacsi. „Ne concentrăm pe meci acum, nu pe acest lucru”.

German state minister: Persecuted Turks can apply for asylum in Germany | News | DW | 08.11.2016

Ministrul german al Europei, Michael Roth, a declarat reporterilor, înainte de o întâlnire cu omologii Uniunii Europene, la Luxemburg, marți, că legea Ungariei încalcă valorile UE.

Hungary Seeks to Be First in EU to Join Russia-Led Regional Bank - Bloomberg

Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a salutat însă decizia UEFA. „Slavă Domnului că, în cercurile conducerii fotbalului european, simțul comun predomină în continuare și nu au jucat împreună cu provocarea politică„, a spus el. – REUTERS

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. O rusine pt intreaga Europa, este insasi aceasta panarama bisexuala si satanista a Grupului Bilderberg!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button