X

Merkel îndeamnă UE să stabilească un ‘contact direct’ cu Rusia lui Vladimir Putin

AP

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a declarat joi că Uniunea Europeană trebuie să stabilească un „contact direct” cu Rusia şi cu preşedintele rus Vladimir Putin, şi în acelaşi timp „să creeze mecanisme” pentru a răspunde „împreună” la „provocările şi atacurile hibride” ale Moscovei, informează AFP, potrivit agerpres.

„Nu este suficient ca preşedintele american să discute cu preşedintele rus. Salut călduros aceasta, însă Uniunea Europeană trebuie de asemenea să creeze diferite formate de discuţii” cu Moscova, a declarat cancelarul federal german în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului Germaniei.

Citeşte şi: Şapte mitropoliţi greci au fost ATACAŢI cu vitriol

„Noi trebuie să creăm mecanisme pentru a răspunde împreună şi unanim la provocările” şi „atacurile hibride” ruse, a adăugat ea.

Liderii UE vor discuta joi seara, în timpul summitului lor de la Bruxelles, despre relaţiile cu Rusia şi formatul de dialog ce ar trebui purtat cu preşedintele Vladimir Putin, potrivit agendei de lucru.

La o săptămână după summitul organizat la Geneva între preşedinţii rus şi american, Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au apreciat drept necesar să fie organizate întâlniri cu Vladimir Putin pentru a trata subiecte de interes major pentru UE, au informat surse europene.

„Trebuie să definim o agendă de interese strategice comune, de exemplu în domeniul combaterii schimbărilor climatice, dar şi în domenii privind pacea şi securitatea”, a confirmat joi Angela Merkel, invocând situaţiile din Libia şi Siria.

Potrivit cancelarului federal german, „proximitatea” UE de Ucraina şi Belarus trebuie să o incite să „dea un răspuns corespunzător la activităţile ruse”.

Relaţiile dintre UE şi Rusia s-au deteriorat continuu după anexarea Peninsulei Crimeea şi declanşarea conflictului în Ucraina, în 2014.

UE a impus importante sancţiuni economice, iar Rusia a răspuns cu represalii şi nu a fost organizată nicio întâlnire între UE şi Vladimir Putin.

Citeşte şi: Ministrul brazilian al mediului a demisionat! Este bănuit de implicare în mafia lemnului din Amazonia!

Preşedintele rus refuză dialogul cu UE şi preferă întrevederile bilaterale cu anumiţi interlocutori, pentru a dezbina UE, explică şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, umilit în timpul deplasării sale la Moscova, în februarie, aminteşte AFP.

Proiectul de concluzii ale summitului UE insistă asupra necesităţii unui răspuns „ferm şi coordonat al UE şi statelor membre la activităţile rău intenţionate ale Rusiei” şi îi cere lui Josep Borrell „să prezinte opţiuni în vederea adoptării de sancţiuni economice suplimentare adecvate şi eficiente împotriva părţilor responsabile de acţiunile destabilizatoare” ale Moscovei.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Adica, cand avem nevoie noi, vesticii de Putin si de Rusia, in vreo problema stringenta, il contactam imediat si il numim partener, dar cand nu slujeste intereselor noastre marxiste, ii dam peste bot cu sanctiunile! Nu merge asa, mai frau Angela, mai ales cu Putin! Tare mi-e, ca o sa va dea el peste bot, de o sa se darame Sandramaua voasta nenorocita, UE direct peste voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button