X

Comisia Europeană a validat Planul de relansare post-pandemie elaborat de Franţa

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Franţa a primit undă verde de la Comisia Europeană pentru planul său naţional de redresare şi rezilienţă (PNRR) în valoare de 100 de miliarde de euro, dintre care aproape 40 de miliarde vor fi finanţate prin granturi europene, a anunţat miercuri preşedinta executivului comunitar, Ursula von der Leyen, potrivit AFP, scrie agerpres.  

„Sunt bucuroasă să anunţ că Bruxellesul sprijină planul de relansare al Franţei”, a declarat Ursula von der Leyen din grădina Palatului Elysée, ridicând împreună cu preşedintele francez Emmanuel Macron dosarul de aprobare.

Putin: Procesele geopolitice devin tot mai turbulente

Pentru planul de relansare realizat de guvernul de la Paris, „acest lucru înseamnă transferul a 40 de miliarde de euro către Franţa până în 2026, o contribuţie extrem de substanţială”, a declarat preşedintele francez.

O primă tranşă de circa 5 miliarde de euro ar urma să fie transferată în august, potrivit unui consilier de la Palatul Elysée, urmată de o a doua tranşă, de puţin sub 5 miliarde de euro, în toamnă.

Din cele 100 de miliarde de euro, circa 36 de miliarde de euro au fost deja angajate, conform unui bilanţ al Ministerului de Finanţe, care se aşteaptă ca până la sfârşitul anului să fie mobilizate 70 de miliarde de euro.

Planul Franţei prevede în special investiţii în tranziţia ecologică şi digitală, precum şi măsuri în favoarea competitivităţii companiilor şi pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri.

Un altfel de TRIBUT! UE se fereşte de un nou val de refugiaţi plătind Turciei miliarde de euro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button