X

Prima sesiune plenară a Conferinţei privind viitorul Europei s-a desfăşurat la Strasbourg

www.mythdetector.ge

Politicieni şi cetăţeni europeni s-au reunit sâmbătă într-o sesiune specială pentru a analiza viitorul Uniunii Europene, cu scopul de a face politica mai reprezentativă, mai reactivă şi mai democratică, transmite DPA, potrivit agerpres.  

Scopul este de a veni cu propuneri concrete până la începutul anului 2022, care vor fi apoi deliberate de membrii UE şi de Parlamentul European.

Putin încearcă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral

”Ce funcţionează, ce trebuie schimbat? Cum să creăm o Uniune care să fie adecvată pentru următoarele decenii? Cum să creăm o Uniune care să fie mai rezistentă, să acţioneze mai rapid şi să fie mai eficientă?”, a punctat Guy Verhofstadt, membru belgian al Parlamentului European care prezidează conferinţa, în declaraţia sa de deschidere a primei sesiuni plenare a acesteia, în prezenţa reprezentanţilor celor trei mari instituţii ale UE, precum şi a camerelor consultative ale acestora, a statelor membre şi a societăţii civile.

Potrivit oficialului european, printre subiectele care urmează să fie discutate se numără modalităţile de accelerare a procesului decizional democratic şi modalităţile de depăşire a veto-urilor care blochează proiectele UE, aluzie la faptul că problemele de politică externă şi fiscală necesită aprobarea unanimă a celor 27 de membri ai UE, o cerinţă pe care unii ar dori să o anuleze.

Există, de asemenea, apeluri pentru a acorda Parlamentului European o mai mare influenţă, în special în ceea ce priveşte numirile în posturi-cheie ale UE.

Mulţi dintre vorbitorii de la evenimentul de la Strasbourg – unii în direct, alţii online – s-au referit la necesitatea de a implica cetăţenii UE în politică, în special pe teme precum schimbările climatice, migraţia, forţa de muncă, schimburile academice şi libertatea de călătorie.

Conferinţa a fost concepută ca fiind deschisă. Pe lângă sesiunea plenară, Conferinţa privind viitorul Europei se va desfăşura sub forma unei platforme online multilingve care va permite cetăţenilor europeni să îşi împărtăşească viziunea asupra viitorului Europei. Astfel, ei au posibilitatea de a participa online şi chiar de a-şi înfiinţa propriile grupuri de discuţii.

SUA donează 2,5 milioane de doze de vaccin Taiwanului

Platforma, care a fost lansată la mijlocul lunii aprilie, a atras peste 17 700 de participanţi până sâmbătă. UE are o populaţie de aproximativ 450 de milioane de locuitori, remarcă AFP, care punctează că propunerile care vor rezulta din aceste lucrări sunt aşteptate în primăvara anului 2022, care coincide cu preşedinţia franceză a Consiliului şi cu alegerile în care este în joc realegerea lui Emmanuel Macron, care intenţionează să plaseze Europa în centrul campaniei sale.

Următoarea sesiune a Conferinţei privind viitorul Europei este programată pentru 22-23 octombrie.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. Mai degraba ar trebui sa se numeasca, „Conferinta despre autismul Europei”, mai ales ca toti participantii sunt niste „autisti” si tradatori pt popoarele lor! Cat despre viitorul acestei Uniuni sexo-marxiste, singurul care se intrevede, este „cosul de gunoi al Istoriei”!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button