X

Colonelul Pleșescu: „Cel puțin câte o persoană din fiecare localitate nu s-a mai prezentat la rapel deoarece a decedat”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ieșenii nu se mai prezintă la rapel! Medicii militari se confruntă cu o situație stranie.  Colonelul Pleșescu: „Cel puțin câte o persoană din fiecare localitate nu s-a mai prezentat la rapel, deoarece a decedat”

Mai multe persoane care sunt vaccinate de medicii militari în cadrul caravenei mobile și serul Moderna

Medicii din cadrul caravanei mobile de vaccinare împotriva COVID-19 au întâmpinat o situație nemaiașteptată. Aceștia spun că la rapel nu se mai prezintă toate persoanele vaccinate anterior cu prima doză. De când au început administrarea celei de-a doua doze a serului Moderna, cel puțin în fiecare localitate o persoană nu mai ajunge la rapel, motivul fiind decesul. Medicii îi liniștesc pe ieșeni spunând că aceste întâmplări sunt coincidențe și nu efecte adverse ale vaccinului

Medicii militari ieșeni din cadul caravanei mobile de vaccinare împotriva COVID-19 se confruntă cu o situație nemaiîntâlnită. De la debutul administrării rapelului, cel puțin o persoană din fiecare localitate ieșeană nu se mai prezintă la rapel. La 28 de zile de la administrarea primei doze de Moderna, medicii se întorc în comune pentru administrarea celei de-a doua doze, însă nu toate persoanele vaccinate se prezintă la rapel. Un exemplu este în localitatea Dobrovăț, unde doi ieșeni nu au mai ajuns la rapel deoarece unul a decedat, iar altul a făcut un atac vascular cerebral.

Medicii îi asigură pe ieșeni că aceste afecțiuni nu sunt provocate de vaccin și sunt doar niște coincidențe.

„Pe data de 5 iunie 2021 am fost cu caravana mobilă în comuna Schitu Duca, unde 50 de persoane au fost și au făcut rapelul cu serul Moderna și alte 30 cu Johnson & Johnson, iar în comuna Dobrovăț s-au prezentat doar 40 de persoane la rapel, din 42, câte erau programate, deoarece, din păcate, o persoană a decedat și o alta a făcut un atac vascular cerebral și nu s-au mai putut prezenta la rapel.”

„În ultima vreme, de când am început administrarea celei de-a doua doze în cadrul caravanei mobile, în fiecare localitate ne-am confruntat cu astfel de situații. Cel puțin câte o persoană nu s-a mai prezentat la rapel, deoarece a decedat. Medicii de familie pot confirma faptul că aceste decese nu sunt provocate de vaccin, persoanele fiind bătrâne, în jur de 80 de ani, sau bolnave”, a precizat col. Iulian Pleșescu, reprezentantul Spitalului Clinic Militar de Urgență din Iași.

200 persoane imunizate în două zile la Spitalul Militar Iași

În perioada 4 – 5 iunie 2021, la centrul de vaccinare împotriva COVID-19 de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași, s-au imunizat 200 de persoane, din care peste 30 au fost copii cu vârsta curpinsă între 12 și 15 ani. Medicii militari continuă imunizarea ieșenilor cu ajutorul caravanei mobile. În comuna Mogoșești din județul Iași sunt programate pentru data de 7 iunie 2021 peste 100 de persoane. Pe data de 4 iunie 2021, în județul Iași a ajuns un nou stoc de doze cu serul Moderna și au fost depozitate la Spitalul Militar, urmând să fie administrate în cadrul caravanei mobile și în cele trei centre de vaccinare cu programare din localitățile Ciurea, Vlădeni și Țibănești.

„Vineri, 4 iunie 2021, am imunizat 100 de persoane la centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din cadrul Spitalului Militar Iași și alte 100 sâmbătă, 5 iunie 2021. Din aceștia, aproximativ 33 au fost copii, vineri- 15 și sâmbătă- 18. Vom continua imunizarea ieșenilor cu caravana mobilă, azi, 7 iunie 2021, în comuna Mogoșești, unde sunt programate 70 de persoane pentru Moderna și 50 cu Johnson & Johnson, marți, 8 iunie 2021, în Coțușca, județul Botoșani și miercuri, 8 iunie 2021, în localitatea ieșeană Lețcani. Vineri au ajuns la Iași 43.200 de doze cu serul Moderna”, a declarat col. Iulian Pleșescu, reprezentantul Spitalului Clinic Militar de Urgență din Iași.

Tot mai puține locuri ATI ocupate în spitalele ieșene

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 desfășurată la nivelul județului Iași și până ieri au fost efectuate 336.867 de vaccinări. Din acest număr total de persoane imunizate, 182.515 au fost vaccinate cu prima doză și 154.352 de persoane s-au prezentat pentru administrarea rapelului. Sâmbătă, 5 iunie 2021, au fost vaccinate 3.795 de persoane, cu 5 mai puține comparativ cu data de 4 iunie 2021. Din numărul total de 3.795, doar 662 au făcut prima doză și 3.133 s-au prezentat la rapel.

De la debutul pandemiei de COVID-19 și până ieri, 5 iunie 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.364 de cazuri cu persoane infectate pozitiv, cu 5 cazuri în plus față de sâmbătă, 5 iunie 2021. Referitor la gradul de ocupare a paturilor, inclusiv cele ATI din spitalele suport COVID-19, ieri erau ocupate 55 de locuri, din care 10 ATI. Ieri, la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie”Elena Doamna”, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistență medicală de specialitate, era ocupat un singur loc ATI. În weekendul 4 – 6 iunie 2021 a avut loc cel de-al doilea maraton de vaccinare la UMF Iași.

BZI mai informeaza că Prima zi a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a adolescenților a fost un dezastru! În centrele de imunizare din Iași nu și-a făcut prezența niciun copil

SURSA

invictusmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button