X

Vine valul 4? Varianta indiană Delta a coronavirusului care cauzează COVID-19 este prezentă în peste 70 de țări

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Soumya Swaminathan, jefa de científicos de la Organización Mundial de la Salud

*Așa cum a anunțat anul trecut Bill Gates, noi pandemii în viitor… și „Aceasta nu va fi ultima pandemie”, a precizat dr.  Tedros Adhanom Ghebreyesus în conferinţă la Geneva. „Istoria ne învaţă că focarele şi pandemiile sunt un factor al vieţii. Dar când va veni următoarea pandemie, lumea trebuie să fie pregătită, mult mai pregătită decât a fost acum”.
Această variantă indiană Delta, deja prezentă în 70 de ţări, și care „iubește” tinerii, pare să anunţe o nouă pandemie în toamnă. Şi bineînteles singura soluţie ( scopul) este VACCINAREA masivă. Urmează la înjectat copiii și tinerii. Cu bătrânii au terminat, sunt imuni.

*****

Covid-19: ¿Qué es la variante Delta y por qué la OMS la calificó como preocupante?

Varianta Delta a coronavirusului care cauzează COVID-19, detectată pentru prima dată în India și prezentă în peste 70 de țări, este pe cale să fie cea dominantă în lume datorită capacității sale de transmisie mai mari, a spus șefa oamenilor de știință de la World Health Organizația (OMS), Soumya Swaminathan.

OMS a spus că varianta Delta a coronavirusului este pe cale să fie dominantă în lume și a solicitat mai multe date despre eficacitatea vaccinurilor. Organismul este în alertă cu privire la capacitatea sa de transmitere, cu 60% mai mare decât mutațiile anterioare și dorește să verifice care vaccinuri oferă protecție împotriva acestuia.

Mike Ryan de la OMS: "Los rebrotes aislados de Covid-19 eran esperables pero hay que evitar que se agraven"

Această variantă „devine din ce în ce mai proeminentă și dominantă în unele locuri și acest lucru este îngrijorător având în vedere informațiile pe care le avem despre transmisibilitatea acesteia”, a adăugat directorul OMS pentru situații de urgență medicală, Mike Ryan.

Experții au fost de acord că situația pandemică este încă foarte dinamică, datorită variantelor care circulă, și au declarat că vor avea nevoie de mai multe date din studii privind diferitele vaccinuri utilizate în fiecare țară pentru a putea determina eficacitatea acestora împotriva acestor noi tulpini.

Varianta Delta este cu 60% mai transmisibilă decât alfa (detectată pentru prima dată în Marea Britanie), care la rândul său a fost cu 50% mai contagioasă decât tulpina inițială.

Experții au reamintit că reducerea restricțiilor de sănătate publică sau declararea unei victorii premature împotriva pandemiei ar putea contribui la extinderea acestei variante.

Cazurile variantei Delta au depășit 75.000 în Marea Britanie

Numărul de cazuri ale variantei Delta în Marea Britanie a ajuns la 75.953, așa cum au dezvăluit vineri autoritățile sanitare britanice, în timp ce detaliază că reprezintă 99% din infecțiile cu coronavirus din țară.

Conform Grupului științific consultativ pentru situații de urgență (SAGE), R pentru Anglia este cuprins între 1,2 și 1,4, iar numărul de noi infecții crește între 3% și 6% pe zi; în nord-vest creșterea este chiar mai mare, între 5% și 8% pe zi.

Conform informațiilor din Public Health England (PHE), 99% din cazurile de COVID-19 din Regatul Unit corespund variantei Delta.

Reino Unido- RTVE.es

Se estimează că tulpina Delta, cunoscută și sub numele de B.1.617.2, combinată cu relaxarea restricțiilor coronavirusului, este responsabilă pentru creșterea bruscă a infecțiilor din Regatul Unit în ultimele săptămâni, ceea ce a condus ca guvernul primului ministru Boris Johnson va amâna ridicarea totală a restricțiilor din Anglia, programată inițial pentru 21 iunie, potrivit ziarului britanic The Guardian.

Public Health England a dezvăluit că cazurile variantei Delta au crescut cu 33.630 față de săptămâna trecută și că tulpina este mai transmisibilă decât Alpha, B.1.1.7. Raportul PHE a adăugat că Delta este mai rezistentă la vaccinuri, mai ales după o singură doză, deși protecția este mai mare împotriva spitalizării decât împotriva bolilor simptomatice.

Având în vedere diferitele vaccinuri disponibile în prezent, raportul sugerează că o doză oferă 75% protecție împotriva internărilor în spital împotriva infecțiilor cu varianta Delta, în timp ce două doze oferă o protecție de 94%.

Rezultatele sunt importante, mai ales că datele sugerează că varianta Delta poate fi asociată cu un risc crescut de spitalizare, spune The Guardian.

andrew-pollard - Infobae

Profesorul Andrew Pollard le-a spus ieri parlamentarilor că societatea va trebui să trăiască cu COVID-19 în viitor și că adaptarea vaccinurilor pentru fiecare variantă va necesita timp.

Pollard, care a testat comitetul științific și tehnologic, a susținut că noile variante emergente „se vor întâmpla”. De fapt, autoritățile publice engleze au confirmat deja că Delta a depășit varianta Alpha (Kent) și acum reprezintă până la 90% din cazurile de coronavirus.

Stephen Riley, profesor de dinamică a bolilor infecțioase la Imperial și unul dintre autorii studiului, a subliniat că creșterea exponențială a prevalenței este determinată de infecții în rândul persoanelor mai tinere.

„REACT-1” a arătat că prevalența este cea mai mare în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între cinci și 12 ani, precum și în rândul adulților mai tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani. Comentând concluziile presei britanice, Riley a menționat că „cheia de subliniat aici este că ne aflăm într-o parte foarte diferită a epidemiei din Marea Britanie și este foarte dificil să se prevadă durata fazei exponențiale”.

Pentru expert toamna și primăvara trecută, când s-a observat o creștere exponențială, situația a fost mai alarmantă, deoarece exista „foarte puțină imunitate în populație”. „Dar acum, datorită programului de vaccinare, știm că există multă imunitate în populație”, a adăugat cercetătorul. Totuși, responsabilul anchetei a explicat, de asemenea, că „deși există o imunitate mai mare, aceasta nu împiedică creșterea exponențială, care este înregistrată”.

De fapt, tinerii de 21 și 22 de ani au devenit eligibili pentru vaccin miercuri și se așteaptă ca cei între 18 și 20 de ani să o facă până la sfârșitul săptămânii. De asemenea, se așteaptă vaccinarea în școli.

Researcher urges food industry to reduce salt in food | Imperial News | Imperial College London

Unul dintre autorii studiului, Paul Elliott, director al programului REACT și președinte al epidemiologiei și medicinii de sănătate publică de la Imperial, a declarat: „Cred că ne putem liniști destul de mult de faptul că atunci când ne uităm la detalii, pare să existe o protecție foarte, foarte bună la vârste mai în vârstă, unde practic toată lumea este vaccinată de două ori.

Iar în grupul mai tânar sub 65 de ani, unde o proporție mult mai mică au fost vaccinate sau dublu vaccinate, majoritatea infecțiilor apar în grupul nevaccinat.

De ce varianta Delta este mai contagioasă

Premio Internacional “Por las Mujeres en la ciencia” para Andrea Gamarnik | Todo Ciencia

Virușii mută tot timpul. Majoritatea variantelor sunt nesemnificative, dar unele pot face un virus mai contagios. „Virusul are o mașină de înmulțit, adică să producă multe copii ale sale. Această mașină antivirus este foarte simplă și de aceea face greșeli la copiere. Fiecare greșeală este o mutație. Este o întrebare probabilistică, matematică pură. Cu cât virusul circulă mai mult în lume, cu atât se vor face mai multe copii, adică vor exista mai mulți viruși cu erori sau mutații care îți pot crește „fitness-ul”. Astfel, virusul poate fi mai infecțios, mai contagios sau chiar poate provoca mai multe daune „, savantul Andrea Gamarnik, șeful laboratorului de virologie moleculară al Fundației Leloir Institute (FIL) și investigator principal al CONICET de Argentina.

Pur și simplu, varianta B.1.617 este o transformare a virusului SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19. A fost detectată pentru prima dată în India în decembrie 2020. Cu toate acestea, această variantă a fost raportată abia pe 24 martie, după ce Ministerul Sănătății din India a spus că mutațiile L452R și E484Q nu au fost detectate înainte.

Public Health England a declarat recent că primirea a două doze de vaccinuri Pfizer / BioNTech sau AstraZeneca / Oxford protejează eficient împotriva spitalizării variantei Delta.

Conform acestei cercetări, administrarea a două doze de Pfizer / BioNTech protejează 96% împotriva spitalizărilor datorită variantei Delta, în timp ce Oxford / AstraZeneca oferă o eficacitate de 92%.

La rândul său, Fondul rus de investiții directe (RDIF) a raportat că vaccinul său Sputnik V este cel mai eficient împotriva variantei Delta a coronavirusului, după cum sa confirmat după un studiu științific recent.

„Sputnik V este mai eficient împotriva variantei Delta a coronavirusului, detectată pentru prima dată în India decât orice alt vaccin care a publicat rezultate cu privire la această tulpină până acum: studiul Gamaleya Center a fost trimis spre publicare într-un jurnal internațional revizuit de către colegi”, a comunicat RDIF pe Twitter, într-o postare în care nu citează revista științifică în care a fost prezentat studiul.

Această variantă „devine din ce în ce mai proeminentă și dominantă în unele locuri și acest lucru este îngrijorător având în vedere informațiile pe care le avem despre transmisibilitatea acesteia”, a adăugat directorul OMS pentru situații de urgență medicală, Mike Ryan.SURSA

invictusmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Același scenariu ca la inceputul plandemiei ,prima variantă de virus a apărut în China și apoi sa mutat în Europa ,acum varianta indiana la fel ,dispare din India și se mută în Europa ,nu are nici o logică să dispară un virus dintr-o populație de miliarde de oameni , dimpotrivă ,prosperă unde sunt mai mulți și ar fi mult mai greu de combătut, mai ales că s-au vaccinat foarte puțini (oricum nu aveau de ce so facă) .Altă chestie ,pentru prima variantă de covid a fost nevoie de un an de zile să descopere un vaccin ,acum se pare că aceste vaccinuri se potrivesc cu toate tulpinile de covid ,și iar prosteala cu două doze ,asa că cine a făcut două doze in trecut în curând va avea patru ,și dozele se vor aduna odată cu dispariția lui Delta , și probabil apariția lui ,,Barbie” soția lui ,,Kent”. Iarăși , se folosește de fiecare dată propoziția : ,,a crescut numărul de cazuri ” da , a crescut numărul de cazuri dar ce fel de cazuri nu se spune ,ei spun doar de cazuri de infectați ,și spun și un număr mare ,la care multi se panichează ,mai ales când aud cifre de 19000 de cazuri ,dar nimeni nu se gândește că acelea nu sunt cazuri de persoane decedate ,ci doar infectate , și că să se mențină panica printre neganditori , nu se declară niciodată cazurile de persoane vindecate ,mai mult ,tratamentul primit în izolare la domiciliu pentru cei simptomatici (atenție ! ,simptomatici) și administrat de ei înșiși ,a fost celebrul paracetamol și vitamine , aceeași medicație că la gripă ,asta vă poate confirma orice fost bolnav covid ,cu simptome ,izolat la domiciliu .Multă minciună, spusă parcă unor copii ,la fel cum le spui că există Moș Crăciun , care , la cei cu mintea adormită va fi ține.

  2. Vor face din orice raceala, guturai, viroza sau bronsita, cate un nou caz de Covid si astfel vor “inaugura” Valul 4 al Plan-demiei si al Masca-radei! Daca oamenii n-ar avea atat de multi, spaime si gandire de turma si nu s-ar duce sa se testeze pt orice raceala, guturai viroza sau bronsita si s-ar trata cu medicamentele si plantele cunoscute, nu le-ar mai da prilejul satanistilor astia, sa fabrice Valul 4!

  3. Atenția lor se îndreaptă spre copiii de la 5 la 12 de ani, dar și la grupa de vârstă 18-24 de ani. Acum vor intra la “seceriș” în rândul copiilor prin acceptul părinților care nu au frică de Dumnezeu. Ca să-și facă planurile vor inventa mereu motive. Nu-i credeți dacă vreți să nu dați de necazuri! Sunt mincinoși încă de la începutul plandemiei și nu se dezmint nici acum.

    1. Sa nu fim naivi, din nefericire, majoritatea celor care s-au vaccinat și au copii care învață cel puțin în școală generala își vor da consimtamantul pentru vaccinarea lor. Cat privește categoria 18-24 ani, mulți se vor vaccina singuri, fără constrângeri, pentru a avea acces garantat la evenimente precum Untold. Sa nu uitam ca astfel de evenimente aduc împreună zeci de mii de spectatori. Conform datelor oficiale ale organizatorilor, la Untold 2019 au participat în câteva zile nu mai puțin de 372000 de spectatori. Vi se pare a fi puțin? Când va dori gloata sa meargă sa se distreze acolo, va primi vaccinul. Din păcate, acesta este doar un exemplu. Nu știu de ce am un sentiment neplăcut ca din toamna vor apărea noi restricții…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button