X

Merkel şi Macron îndeamnă la o coordonare în cadrul UE cu privire la redeschiderea frontierelor în contextul pandemiei

cnn

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au lansat vineri un apel ţărilor membre ale Uniunii Europene să-şi coordoneze politicile în privinţa redeschiderii frontierelor în contextul pandemiei de COVID-19 şi să ia măsurile necesare împotriva noilor variante ale virusului, potrivit Reuters, scrie agerpres.  

Macron a spus că ţările UE ar trebui să manifeste vigilenţă pentru a nu permite propagarea noilor variante de coronavirus, adăugând că Uniunea Europeană urmăreşte evoluţiile din Marea Britanie, care a înregistrat o creştere accentuată a cazurilor raportate săptămânal de contaminare cu varianta Delta.

Alegeri parlamentare anticipate în Armenia

„Unele ţări şi-au redeschis frontierele mai devreme din motive legate de industria turismului, dar trebuie să fim atenţi pentru a nu importa noile variante”‘, a declarat el într-o conferinţă de presă comuna cu Merkel, înainte de o cină de lucru la cancelaria din Berlin.

Angela Merkel a completat:”Nu putem acţiona ca şi cum coronavirusul s-ar fi sfârşit”. „Măsuri de precauţie sunt în continuare necesare, astfel încât să avem o vară cu multe libertăţi, dacă nu chiar toate”, a spus ea.

Referitor la relaţiile Uniunii Europene cu Rusia, Merkel a declarat că blocul comunitar ar trebui să menţină dialogul cu Moscova, în pofida diferenţelor majore în probleme de securitate şi asupra conflictelor din Ucraina şi Siria.

„Rusia este o mare provocare pentru noi, dar Rusia este şi vecina continentală a Uniunii Europene şi trebuie să ne asigurăm că toate atacurile hibrid (cibernetice) sunt oprite”, a spus Merkel.

„Pe de alta parte, avem interesul să rămânem în dialog cu Rusia dacă dorim securitate şi stabilitate în Uniunea Europeană, oricât de dificil ar fi aceasta”, a insistat ea.

Cancelarul german a adăugat:”Cred că din moment ce preşedintele SUA, Joe Biden, se întâlneşte cu omologul său rus,Vladimir Putin, şi poartă un dialog deschis, este important ca şi noi de partea europeană să facem exact la fel”.

UE se pregătește ‘să-l ardă la buzunar’ pe Lukaşenko

În ceea ce priveşte economia UE, Emmanuel Macron a declarat că prioritară este relansarea, dar nu discuţiile despre regulile bugetare prevăzute în Pactul de stabilitate şi creştere.

Preşedintele francez s-a aflat vineri seara în capitala Germaniei pe fondul eforturilor de pregătire a Consiliului European preconizat să se desfăşoare în 24-25 iunie. A fost încă o ocazie pentru preşedintele francez de a se întâlni cu Angela Merkel, al cărei mandat se apropie de sfârşit şi care nu mai va candida pentru un nou mandat de cancelar.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Cei doi au aceeași mamă și același tată, oculta mondială. De aceea rezonează unul cu celălalt. Sunt executanți fără scrupule ai ordinelor antihristice. Când te uiți la ei nu-L vezi pe Hristos, ci pe Antihrist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button