X

„Este mai bine să ne întâlnim față în față”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele rus Vladimir Putin a aterizat miercuri la Geneva, unde în această după-amiază s-a întâlnit cu senilul, Joe Biden, la un summit marcat de tensiuni puternice între Moscova și Washington.  Primul care a vorbit a fost Putin, care a subliniat că „s-au acumulat multe probleme în relațiile ruso-americane”. “Sper că întâlnirea noastră este productivă”, a spus liderul rus, la începutul întâlnirii de la Villa La Grange.

“Domnule președinte, aș dori să vă mulțumesc pentru inițiativa dvs. de a ține această întâlnire”, a adăugat Putin, așezat într-una din bibliotecile conacului cu Biden și cu miniștrii de externe, rusul Sergey Lavrov și americanul Antony Blinken.

Biden a spus „mulțumesc”, după ce omologul său rus a subliniat că se așteaptă la o întâlnire productivă, observând: „După cum am spus întotdeauna afară, cel mai bine este să ne întâlnim față în față. Bideu a adăugat că în această zi vor încerca să stabilească unde se află interesele lor reciproce și unde se află dezacordurile lor.

“Putem face totul pentru a discuta problemele într-un mod profesionist și previzibil”, a spus el. Ambii lideri au vorbit în fața jurnaliștilor la începutul summitului, înainte ca reporterii să fie scoși din cameră. Întrebat dacă are încredere în Putin, Biden a clătinat afirmativ din cap în sus și în jos. Un reporter l-a întrebat pe președintele rus dacă se teme de adversarul încarcerat Alexei Navalni și ce va face dacă Ucraina se va alătura NATO, la care Putin și-a ridicat privirea și nu a răspuns.

Summit într-un sat elvețian Președinții Rusiei, Vladimir Putin și ai Statelor Unite, Joe Biden, au ajuns la câteva minute unul de celălalt la Vila, unde s-au întâlnit pentru prima dată în încercarea de a găsi zone de cooperare și de a depăși dezacordurile. Putin a sosit la 13:05 ora locală în limuzina sa rusă Aurus la conacul construit în secolul al XVIII-lea direct de pe aeroportul Cointrin.

Președintele elvețian al zilei, Guy Parmelin, l-a întâmpinat pe un covor roșu la intrarea satului, flancat pe ambele părți de steagurile Rusiei, Statelor Unite și Elveției și ghivece de flori. Biden a sosit unsprezece minute mai târziu de la hotelul în care stă la vilă, unde, la fel ca Putin, a fost întâmpinat de Parmelin.

Spre deosebire de Putin, avionul prezidențial american Air Force One a aterizat marți după-amiază în orașul elvețian, de la Bruxelles, unde Biden a participat luni la summit-ul NATO și marți într-unul dintre SUA și Uniunea Europeană (UE).

Întâlnire cu consilierii lor Mai întâi au fost văzuți într-un format redus, împreună cu ministrul rus de externe, Sergey Lavrov, și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și apoi o fac într-un format mai mare, la care vor participa cei doi președinți și cinci consilieri. din fiecare delegație. Potrivit Kremlinului, nu este încă clar dacă cei doi lideri se vor întâlni vreodată singuri în timpul summitului. Summitul este conceput să dureze aproximativ cinci ore, dar agenda este prea largă pentru a acoperi totul în acest moment, așa că discuțiile vor dura „atât timp cât vor dura”, a spus el.

Agenda discuțiilor se concentrează asupra stării actuale și perspectivelor relațiilor bilaterale, stabilității strategice, problemelor de securitate IT și luptei împotriva criminalității cibernetice.

De asemenea, aceștia se vor ocupa de probleme legate de cooperarea economică, climă, regiunea arctică și lupta împotriva coronavirusului. Fără mari așteptări Putin și Biden vor evalua, de asemenea, situația din Orientul Mijlociu, Siria, Libia, Afganistan, peninsula coreeană, precum și programul nuclear iranian.

De asemenea, vor acorda atenție conflictelor din Nagorno Karabakh și Ucrainei și crizei din Belarus. Liderul SUA vrea, de asemenea, să vorbească cu Putin despre drepturile omului și despre persecuția opoziției ruse, inclusiv despre încarceratul Alexei Navalni. Deși nici la Moscova, nici la Washington nu există mari așteptări cu privire la rezultatele summitului de la Geneva, simpla sa celebrare este considerată un pas înainte, având în vedere starea relațiilor ruso-americane, care se află în cel mai rău moment de la sfârșitul Războiului Rece.

josbotnita.ro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button