X

Președinții UE semnează oficial Regulamentul privind pașapoartele UE pentru vaccinuri pentru călătorii

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Procesul legislativ pentru pașapoartele Uniunii Europene pentru vaccin COVID-19 pentru călătorii s-a încheiat astăzi, pe 14 iunie, după ce președinții celor trei instituții principale ale UE – Parlamentul, Consiliul și Comisia – au semnat Regulamentul la ceremonie oficială de semnare. 

În cadrul ceremoniei, președinții David Sassoli și Ursula von der Leyen și prim-ministrul portughez António Costa, care este în prezent președintele Consiliului, și-au arătat sprijinul pentru document, afirmând că este „un simbol al ceea ce reprezintă Europa. ”

„Uniunea noastră a arătat din nou că lucrăm cel mai bine atunci când lucrăm împreună. Regulamentul certificatului digital COVID al UE a fost convenit între instituțiile noastre într-un timp record de 62 de zile. În timp ce am lucrat prin procesul legislativ, am construit, de asemenea, coloana vertebrală tehnică a sistemului, poarta de acces a UE, care este activă de la 1 iunie ”, au spus președinții.

Comisia UE a prezentat mai întâi propunerea pentru crearea unui document care să permită restabilirea libertății de circulație în bloc la mijlocul lunii martie a acestui an.

După ce a trecut prin procedurile UE, Regulamentul a fost în cele din urmă aprobat și 13 state membre s-au conectat deja la poarta UE și au început să elibereze pașaportul COVID-19 cetățenilor lor.

„Certificatul UE va permite din nou cetățenilor să se bucure de cele mai tangibile și prețuite drepturi ale UE – dreptul la libera circulație. Semnat în lege astăzi, ne va permite să călătorim mai sigur în această vară. Astăzi reafirmăm împreună că prevalează o Europă deschisă ”, au spus președinții în timpul ceremoniei.

La semnarea oficială de astăzi, regulamentul va intra în vigoare de la 1 iulie, iar statele membre sunt obligate să înceapă să elibereze primele certificate în termen de șase săptămâni, dacă nu au făcut acest lucru până atunci.

Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croația și Polonia au început să elibereze primele pașapoarte chiar în prima zi a acestei luni, 1 iunie. Alte șase țări – Austria, Estonia, Letonia, Lituania, Luxemburg și Spania – au emis primele pașapoarte către cetățenii lor în zilele următoare.

Restul țărilor UE și ale spațiului Schengen, cu excepția Ungariei și Finlandei, care sunt încă în faza de testare, sunt gata tehnic să se conecteze la poarta EUDCC.

Certificatul este eliberat călătorilor care au fost vaccinați cu unul dintre vaccinurile aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente, celor care s-au recuperat recent din COVID-19, precum și celor care au testat negativ pentru COVID-19.

Conform regulamentului, statelor membre li se recomandă să nu impună restricții suplimentare de călătorie celor care dețin un astfel de document, cu excepția cazului în care măsurile suplimentare sunt obligatorii pentru a proteja sănătatea publică.

 

Regulamentul urmează să rămână în vigoare până la 31 iunie 2022

josbotnita.ro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Dă Doamne sa se dizolve UE-ul satanic, si toate capetele sa cada!!!! ???Doamne iartă.ne ????si ne miluieste si ne apără de satana si de slugile lui, impanzite in toate guvernele lumii !!!

  2. Certificatul care-ti atesta statutul de sclav vaccinat, pe care propaganda europeana marxist-sorosista il prezinta, culmea penibilului si a tupeului, ca pe o confirmare a mobilitatii europene, desi, daca vor calatorii doar cei vaccinati, e logic ca mobilitatea va fi redusa! Oricum, decat sa iau si sa port cu mine aceasta adevarata “banderola cu Steaua galbena a lui David” in varianta digitala, mai bine prefer sa stau in tara mea si sa nu mai ies afara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button