X

Cincizeci și nouă de laboratoare din întreaga lume se ocupă de cei mai letali agenți patogeni – doar un sfert au scor mare în privința siguranței

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

A iesit coronavirusul SARS-CoV-2 din laborator? Indiferent de răspuns, riscul apariției unor pandemii viitoare provenite din cercetări cu agenți patogeni periculoși este real.

Punctul focal al acestei discuții despre scurgerile de laborator este Institutul de Virologie Wuhan, amplasat în periferia deluroasă a Wuhan. Este doar unul dintre cele 59 de laboratoare de izolare maximă aflate în funcțiune, în construcție sau planificate în întreaga lume.

Cunoscute ca laboratoare de nivel 4 pentru biosecuritate (BSL4), acestea sunt concepute și construite astfel încât cercetătorii să poată lucra în siguranță cu cei mai periculoși agenți patogeni de pe planetă – cei care pot provoca boli grave și pentru care nu există niciun tratament sau vaccinuri. Cercetătorii sunt obligați să poarte costume sub presiune pentru tot corpul cu oxigen independent.

Toate indiciile duc că și în laboratorul în care se poartă costume sub presiune, virusul poate “scapă”, probabil în mod intenționat.

Răspândit în 23 de țări, cea mai mare concentrație de laboratoare BSL4 este în Europa, cu 25 de laboratoare. America de Nord și Asia au un număr aproximativ egal, cu 14 și respectiv 13. Australia are patru și Africa trei. La fel ca Institutul de Virologie Wuhan, trei sferturi din laboratoarele BSL4 din lume se află în centre urbane.

Cu 3.000 m² de spațiu de laborator, Institutul de Virologie Wuhan este cel mai mare laborator BSL4 din lume, deși va fi depășit în curând de Facilitatea Națională de Bio-Agro-Apărare de la Universitatea de Stat din Kansas din SUA. După finalizare, se va lăuda cu peste 4.000 m² de spațiu de laborator BSL4.

Majoritatea laboratoarelor sunt semnificativ mai mici, jumătate din cele 44 de laboratoare în care sunt disponibile date fiind sub 200 m² – mai puțin de jumătate din dimensiunea unui teren de baschet profesionist sau aproximativ trei sferturi dimensiunea unui teren de tenis.

Aproximativ 60% din laboratoarele BSL4 sunt instituții guvernamentale de sănătate publică, lăsând 20% conduse de universități și 20% de agenții de biodefence. Aceste laboratoare sunt utilizate fie pentru diagnosticarea infecțiilor cu agenți patogeni foarte letali și transmisibili, fie pentru cercetarea acestor agenți patogeni pentru a ne îmbunătăți înțelegerea științifică a modului în care funcționează și pentru a dezvolta noi medicamente, vaccinuri și teste de diagnosticare.

Dar, departe de toate aceste laboratoare, rezultă bine în ceea ce privește siguranța și securitatea. Indicele global de securitate a sănătății, care măsoară dacă țările au legislație, reglementări, agenții de supraveghere, politici și instruire privind biosecuritatea și biosecuritatea, este instructiv. Condus de Inițiativa de amenințare nucleară din SUA, indicele arată că doar aproximativ un sfert dintre țările cu laboratoare BSL4 au primit scoruri ridicate pentru biosecuritate și biosecuritate. Acest lucru sugerează mult spațiu de îmbunătățire pentru ca țările să dezvolte sisteme cuprinzătoare de gestionare a bioriscurilor.

Apartenența la grupul internațional de experți al autorităților de reglementare în domeniul biosecurității și securității biologice, unde autoritățile naționale de reglementare împărtășesc cele mai bune practici în acest domeniu, este un alt indicator al practicilor naționale de biosecuritate și biosecuritate. Doar 40% dintre țările cu laboratoare BSL4 sunt membre ale forumului: Australia, Canada, Franța, Germania, Japonia, Singapore, Elveția, Marea Britanie și SUA. Și niciun laborator nu s-a înscris încă la sistemul de management voluntar al bioriscurilor (ISO 35001), introdus în 2019 pentru a stabili procese de management pentru a reduce riscurile de biosecuritate și biosecuritate.

Marea majoritate a țărilor cu laboratoare de izolare maximă nu reglementează cercetarea cu dublă utilizare, care se referă la experimente care se desfășoară în scopuri pașnice, dar care pot fi adaptate pentru a provoca daune; sau cercetarea câștigului funcției, care se concentrează pe creșterea capacității unui agent patogen de a provoca boli.

Trei dintre cele 23 de țări cu laboratoare BSL4 (Australia, Canada și SUA) au politici naționale pentru supravegherea cercetării cu dublă utilizare. Cel puțin alte trei țări (Germania, Elveția și Marea Britanie) au o formă de supraveghere cu dublă utilizare, în care, de exemplu, organismele de finanțare solicită beneficiarilor acestora să își revizuiască cercetarea pentru implicații cu dublă utilizare.

Cerere în creștere pentru laboratoarele BSL4
Acest lucru lasă încă o mare parte din cercetările științifice asupra coronavirusurilor efectuate în țări fără supravegherea cercetării cu dublă utilizare sau a experimentelor de câștig de funcție. Acest lucru este deosebit de îngrijorător, deoarece cercetările privind creșterea funcției cu coronavirusuri vor crește probabil pe măsură ce oamenii de știință încearcă să înțeleagă mai bine aceste viruși și să identifice care viruși prezintă un risc mai mare de a sări de la animale la oameni sau de a deveni transmisibile între oameni. Se așteaptă ca mai multe țări să caute și laboratoare BSL4 în urma pandemiei, ca parte a unui accent reînnoit asupra pregătirii și răspunsului la pandemie.

În timp ce pandemia COVID-19 a servit ca o amintire strictă a riscurilor pe care le prezintă bolile infecțioase și a importanței unei întreprinderi de cercetare biomedicală robuste pentru salvarea de vieți, trebuie, de asemenea, să avem în vedere că astfel de cercetări pot avea propriile riscuri.

josbotnita.ro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Cultul virusului (teoria virusilor) a facut prozeliti si are 59 de”mitropolii” cu “demono-patriarhia” in SUA.
    SUA initiaza dogmatic (stiinta, da-a-a-a…!) = instruieste “specialistii” si-i hirotoniseste = certifica in “treapta” de “cercetator” … de clasa “X” (sa zicem).
    SUA proiecteaza si produce echipamentele (cu emigranti atrasi de bani -ca si-ar vinde si mama!… sint si romani, sa nu credeti ca nu sint!) si bineinteles ca le vinde echipamentele “supusilor” ascultatori.
    Complicii din G7 iau bani de la tarile celelalte ca sa le construiasca templele (la Wuhan a fost Franta, curva Europei).
    SUA “certifica”doar supusii care se obliga/”jura” ca aplica ritualurile = procedurile fanteziei virusologice. (… povestea cu protectia cu costume si sterilizare… INUTILA. E semnalizare pentru fraieri, … impresie artistica si dovada de supunere – orice cult are uniforma lui, mai putin marxismul!)
    SUA stabileste “tinta” (= tema de cercetare).
    SUA trimite materialul biologic.
    SUA plateste pentru comandarea “slujbei”.

    … dar SUA nu se ocupa cu chestii din astea! – nu-i asa?
    Mai ales, daca ceva merge sau da nasol – altu’ e de vina, nu-i asa?
    SUA nu a mancat si nu mananca usturoi – gura nu-i pute!
    —–
    Cand zic SUA ma refer la paravanul gastii criminale…, SUA – ca putere politico-militara – este deghizarea talmudistilor babilonieni si fratilor para-religiosi, secta lor frankista, ultra-demonizata… – ca ei vor sa-si “traga” planeta doar pentru ei: asa scrie la cartea lor satanica!
    Stim ca SUA este “vanduta” de un secol “lor” de catre politicienii corupti – franc-mason, golani, curvari, hoti si jidaniti – din dovezile clare aduse de Henri Ford – a se consulta cartea sa “The International Jew”.
    (http://www.biblebelievers.org.au/intern_jew.htm
    si la https://archive.org/details/TheInternationalJew_655 )

    Si nu doar ca proprietari absoluti – ca cineva trebuie sa-si rupa oasele sa-i care-n spinare pe paraziti: ramane sa tina “la post” doar “infidelii” ( = goy – singular, goym – plural) supusi, tembelizati, docili, idioti utili. Animale de povara – ii vedem pe dobitoci si la guvernare in toate statele si pozand ca mari specialisti in teologia covidiana (de data asta) si salvatori de tip mesianic.
    Ca sa fie pastrat doar cine le trbuie lor, drama fantezisto-schizofrenica numita “pandemie” se deruleaza “constrictiv” si e sustinuta de alte tentacule.capete de hydra – nanoparticule, 5G, AI, otravire binara (2 agenti complementari) si ternara (3 agenti complementari) in aer, apa, alimente.
    Plus bombardamentul educatiei degenerate, anti-crestine si a culturii pervertoizate si a legislatiei “contra naturii” … si (cu voia dvs., [mai] la urma…) a mass-mediei marxisto-fecaliste (pro-homosexualitratre/genderism) care distruge mintea individului care devine incapabil sa-si faca familie… iar societatea intra in curs de sinucidere colectiva.

  2. Rog sa verificati si informatii despren insula Amami – localizata pe paralela 31 la vreo 300 de km de gvarsarea fluviuluim Yangtze.
    In wikipedia nu se spune nimic…
    Am gasit un articol care spune ca acolo se fac cercetari de microbiologie pe eucariote mono-celulare (care ar putea transporta “agentul”… ebola, SARS…) … experiente conduse de cei de la facultaea de medicina veterinara de la Universitatea Kagoshima,
    Se mai spune ca in Kobe exista asa-numit “Unit 731” care a lucrat cu SUA in activitatea militara de razboi bacteriologic.
    Unitatea a fost “populata” cu germani selectionati dupa caderea Berlinului… si au fost pregatiti in SUA la Dugway Proving Ground in Utah, cu translatori luati dintre mormoni, veterani de razboi.
    Autorul presupune o legatura intre cercetarea din Amami si militarii “biologi” de la Kobe – Unit 731.
    Ca au colaborat la producerea de aerosoli care insa au contaminat “vulpile zburatoare” – lilieci giganti (traitori pe insule).
    Fiind unula dintre cele mai calduroade sezoane dupa multe decenii si cu o seceta foarte dura… liliecii astia, au fugit de caldura; au trecut marea, … au intrat in China pe la varsarea lui Yangtze in mare si au zburat in zona Wuhan unde erau fructele necrescute si neculese – hrana “la greu” (ca numai cu fructe se hranesc!) – s-au “golit” [si] in ape de unde pestii au contaminat oamenii.
    China a interzis in nov 2019 pescuitul si consumul de peste PE TOT CIRSUL fluviului Yangtze.
    Diaree, febra – astea erau cazuri numeroase, reale.
    ….
    Mai departe – opinii… ca Japonia a vrut sa convinga chinezii sa mearga la olimpiada, … ca americanii au vrut sa-i deregleze pe chinezi ca devenisera prea tari…
    Eu cred ca “lucratorii” au vrut sa faca un vaccin-elixir pe care sa-l distribuie FARA CONSIMTAMANT si FARA AVERTISMENT prin aerosoli imprastiati peste tot in lume…
    Sefii lor insa stiau ce le cer – otravire sistematica pentru reducere controlata si rapida.
    —-
    Sa nu-si faca cineva iluzii ca se intoarce vreo ceva la “normal”.
    Mortii care “vin” in vara vor fi atribuiti “tulpinei delta” (ca nu mai zic “indiana ca s-a suparat India!).
    Ce conteaza ca nu e nimic special ce gasesc ei – deseu biologic dintre multele feluri pe care organismul oricarui om le elimina – apar natural, se elimina natural … dar – cine poate verifica?
    Masurile absurde si inutile medical vor reveni cu si mai urata duritate – priviti Australia, Noua Zeelanda, … Peru (am auzit!).
    O sa vada cine nu moare in urmatorii 2, 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button