X

SUA se așteaptă la o scurgere la centrala nucleară chineză care reprezintă o „amenințare radiologică iminentă”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul Statelor Unite evaluează un raport al unei scurgeri la o centrală nucleară chineză, după ce o companie franceză, care deține o parte din centrală și ajută la exploatarea acesteia, a avertizat cu privire la o „iminentă amenințare radiologică” în aceasta, transmite CNN luni. 

Compania ar fi avertizat că autoritatea chineză de securitate ridică limite acceptabile pentru detectarea radiațiilor în afara centralei nucleare Taishan din provincia Guangdong, pentru a evita să fie necesară închiderea acesteia.

Acest lucru este afirmat de compania franceză într-o scrisoare trimisă Departamentului de Stat al SUA, obținută de CNN, care a vorbit și cu oficiali care sunt la curent cu incidentul.

În ciuda notificării alarmante din partea Framatome, compania franceză care administrează uzina, SUA crede că instalația nu este încă la un „nivel de criză”.

Oficialii americani au considerat că situația nu reprezintă în prezent o amenințare gravă pentru siguranța lucrătorilor de la uzină sau a publicului chinez.

Cu toate acestea, este extrem de neobișnuit ca o companie străină să caute ajutor de la guvernul SUA, în timp ce partenerul său de stat chinez nu a recunoscut încă că există o problemă.

Și acest scenariu ar putea pune SUA într-o situație dificilă dacă scurgerea continuă sau se agravează fără a fi reparată, conform lanțului.

Preocuparea Administrației SUA cu privire la incident a fost suficient de semnificativă încât Consiliul de Securitate Națională a ținut săptămâna trecută mai multe întâlniri în timp ce monitoriza situația, două dintre acestea la nivel înalt.

SUA a discutat situația cu guvernul francez și cu experții săi din cadrul Departamentului Energiei, au spus sursele.

Washingtonul a fost, de asemenea, în contact cu guvernul chinez, au spus oficialii americani, deși amploarea acestui contact nu a fost finalizată.

Într-o declarație emisă vinerea trecută, la câteva ore după ce CNN a luat legătura cu Framatome pentru prima dată pentru a se informa despre incident, compania franceză a recunoscut că se ocupă de „rezolvarea unei probleme la centrala nucleară Taishan din provincia Guangdong, China “.

“Pe baza datelor disponibile, instalația funcționează în cadrul parametrilor de siguranță. Echipa noastră lucrează cu experți relevanți pentru a evalua situația și a propune soluții pentru soluționarea eventualelor probleme potențiale”, se adaugă în comunicat.

Cu toate acestea, Framatome nu a abordat direct conținutul scrisorii pe care a trimis-o Departamentului Energiei la cererea CNN.

josbotnita.ro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button