X

Oamenii de știință militari chinezi au creat șoareci cu plămâni umanizați pentru a testa coronavirusul

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În 2019, cercetătorii medicali chinezi afiliați forțelor armate ale țării au început să proiecteze șoareci care aveau „plămâni umanizați”.  O anchetă a Departamentului de Stat a constatat că oamenii de știință ar fi putut infecta șoareci de laborator de bioinginerie cu coronavirus.

Șoarecii bioinginerați au fost dezvoltați folosind tehnologia de editare a genei CRISPR. Acești șoareci au fost menționați într-un studiu din aprilie 2020 privind susceptibilitatea acestor șoareci la SARS-CoV-2, virusul care cauzează boala coronavirusului Wuhan (COVID-19).

Acest studiu a avut 23 coautori. Unsprezece dintre ei au lucrat pentru Academia de Științe Medicale Militare din Shanghai. Academia este un institut medical militar al Armatei Populare de Eliberare (PLA), forțele armate ale Chinei.

Virusologii angajați de guvernul Statelor Unite au desemnat acest studiu pentru investigarea Consiliului Național de Securitate (NSC).

Când cercetătorii NSC au încercat să lucreze către înapoi pentru a stabili o cronologie pentru studiu, au descoperit că șoarecii din laboratorul de bioinginerie au fost creați în vara anului 2019. Aceasta a fost cu doar câteva luni înainte de apariția primului focar COVID -19 în Wuhan.

Această descoperire i-a determinat pe cercetătorii NSC să suspecteze că EPL folosea șoareci de bioinginerie pentru a testa efectele diferiților viruşi la ființele umane. După ce au săpat un pic mai mult, au „descoperit dovezi semnificative” care susțin teoria conform căreia pandemia coronavirus a fost rezultatul unei scurgeri accidentale din laborator.

Când anchetatorii NSC au încercat să contacteze alte agenții, preocupările lor au fost ignorate.

Bolton Picks North Korea Hawk Anthony Ruggiero for NSC Amid Peace Talks

Am fost demiși”, a spus Anthony Ruggiero, directorul principal al NSC pentru contraproliferare și biodefensă. „Răspunsul a fost foarte negativ”.

Între timp, la Departamentul de Stat, funcționarii i-au avertizat în mod repetat pe ceilalți din cadrul agenției care investighează acoperirea inițială a Chinei cu privire la primul focar din Wuhan să nu continue.

Thomas DiNanno, fost secretar adjunct în funcție al Oficiului pentru Controlul, Verificarea și Conformitatea Armelor, a scris personalului său o notă internă în care a declarat că functionarii Departamentului de Stat „i-au avertizat” pe liderii de birou că „nu continuă să investigheze originea COVID- 19 „pentru că” ar deschide o cutie a Pandorei.

Mulți din Departamentul de Stat au persistat în ciuda avertismentelor. Au fost sfătuiți în repetate rânduri să nu deschidă „cutia Pandorei”.

„Mustrările miroseau a acoperire”, a spus DiNanno. „Și nu aveam să fac parte din asta.

Cercetătorii de la Wuhan au testat coronavirusurile la șoareci de bioinginerie.

China's 'Bat Woman' Shi Zhengli denies 'defecting with intelligence files' | Fox News

Dr. Shi Zhengli, investigator principal al coronavirusului la Institutul de Virusologie din Wuhan (WIV), a participat la experimentele cu șoareci de bioinginerie. Se pare că a testat cel puțin două tipuri noi, nedivulgate, de coronaviruși la șoareci de bioinginerie pentru a măsura eficacitatea virușilor.

Shi a respins categoric și public afirmațiile că pandemia de coronavirus provine dintr-unul din laboratoarele WIV.

Dar Shi a fost, de asemenea, intervievată de Scientific American, o revistă de știință populară, pentru un articol publicat în martie 2020. În interviul său, ea a povestit modul în care „a parcurs cu frenezie propriile sale înregistrări de laborator din ultimii ani pentru a verifica dacă există o manipulare greșită a materialelor experimentale, în special în timpul eliminării lor”.

Shi a vorbit inclusiv despre cât de ușurată s-a simțit atunci când se presupune că niciuna dintre secvențele genetice de la primii pacienți cu COVID-19 n-a coincis cu cele ale coronavirușilor pe care ea și echipa ei le-au prelevat în peșterile liliecilor. „Asta mi-a luat o greutate de pe mine”, a spus ea. „Nu dormisem nopți întregi”.

Însă în ianuarie 2021, Departamentul de Stat a publicat o fișă informativă, menționând modul în care oamenii de știință WIV colaborau activ la publicații și proiecte secrete atât cu organizații civile, cât și cu organizații legate de EPL. WIV efectuase chiar „experimente pe animale de laborator” în numele EPL din cel puțin anul 2017.

Un funcționar al securității naționale care a examinat informațiile clasificate a declarat jurnaliștilor că anchetatorii militari și civili ai WIV „fac cercetări pe animale în același blestemat spațiu”.

Fișa informativă a Departamentului de Stat a recunoscut posibilitatea ca virusul să fi provenit din natură prin contactul uman cu animale infectate cu coronavirus.

Alternativ, un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural dacă expunerea inițială ar include doar câțiva indivizi și ar fi agravată de o infecție asimptomatică”.

Fișa informativă a criticat, de asemenea, Partidul Comunist Chinez pentru că a împiedicat „investigația transparentă și amănunțită asupra originii pandemiei COVID-19”.

Quién es Mike Pompeo y por qué se reunirá con el presidente Duque? - AS Colombia

De atunci, Beijingul a denunțat foaia informativă, numind-o „plină de erori” și „ultima nebunie” a lui Mike Pompeo, care era Secretarul de Stat al SUA în momentul publicării fișei informative.

Alerta Digital

invictusmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button