Liderii principalelor instituţii ale Uniunii Europene îi vor transmite premierului britanic Boris Johnson la summitul G7 că Londra trebuie să pună în aplicare Protocolul privind Irlanda de Nord, document convenit de UE şi Regatul Unit, şi să nu facă modificări în mod unilateral, informează Reuters, potrivit agerpres.
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat joi că protocolul este ”unica soluţie” pentru a se putea evita o ”frontieră dură” pe insula Irlanda şi că ea încă vede ”lacune fundamentale” în implementarea documentului de către britanici.
Citeşte şi: LOTERIA vaccinării în Canada! Câţiva norocoşi vor împărţi 1,5 milioane de dolari sau burse de studiu
”Vom discuta despre asta într-o întâlnire trilaterală la Cornwall. Suntem decişi să facem totul pentru a menţine pacea şi stabilitatea pe insula Irlanda. Este important să existe un respect profund faţă de protocol”, a spus Von der Leyen într-o conferinţă de presă.
Ea a adăugat că atât UE, cât şi Regatul Unit au subscris la un mecanism de soluţionare a disputelor, ce include posibile măsuri de remediere, dar nu a precizat la ce acţiune concretă poate recurge Bruxellesul dacă britanicii nu respectă protocolul.
În luna martie, Uniunea Europeană a lansat o acţiune în justiţie contra Londrei după ce aceasta a extins unilateral perioada de graţie pentru controalele asupra importurilor de produse alimentare din Marea Britanie în provincia Irlanda de Nord, hotărâre care încalcă termenii Acordului de retragere a Regatului Unit din UE, document care include Protocolul privind Irlanda de Nord.
Citeşte şi: Andrew Lloyd Webber: Dacă vreţi să opriţi teatrul, va trebui să ne arestaţi!’
Acest protocol reglementează schimburile comerciale post-Brexit între Marea Britanie şi provincia Irlanda de Nord şi a fost conceput pentru a proteja principiile Acordului din Vinerea Mare, din 1998, şi pentru a păstra deschisă frontiera dintre Republica Irlanda şi provincia Irlanda de Nord prin menţinerea regiunii în interiorul pieţei unice a UE.
Relaţiile dintre Londra şi Uniunea Europeană au fost afectate grav de decizia britanică de a părăsi piaţa unică europeană, măsură oficială de la 31 ianuarie 2020, dar devenită efectivă doar de la începutul acestui an.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Puterea Sfintei Impartasanii si invatatura Sfintilor despre Aceasta:https://mantuireaorg.blogspot.com/2021/06/puterea-sfintei-impartasanii.html