X

Parlamentul European dă undă verde „pașaportului covid”, certificatul digital al coronavirusului pentru călătorii de către UE

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parlamentul European a dat miercuri undă verde certificatului digital al coronavirusului – Pașaportul Covid – pentru a permite călătorilor să-și demonstreze starea de sănătate – dacă au fost vaccinați, au depășit boala sau au obținut un PCR negativ – și a spori mobilitatea europenilor pentru sezonul estival și următorul curs. 

Inițiativa a continuat cu 546 voturi pentru, 93 împotrivă și 51 abțineri și reprezintă un nou pas în procesul legislativ pentru ca acest document să intre în vigoare la 1 iulie, deși mai multe țări, inclusiv Spania, îl folosesc deja.

Lumina verde a Parlamentului European de miercuri confirmă rezultatul negocierilor pe care Consiliul (țările UE) și Parlamentul le-au purtat în luna mai.

Aceste negocieri au dus la un compromis pentru statele membre, în mod tradițional dornice să renunțe la puterile lor asupra granițelor, să se angajeze să încerce să nu impună restricții suplimentare titularilor de certificate.

Cu toate acestea, guvernele continuă să rezerve opțiunea de a aplica aceste măsuri – cum ar fi carantinele sau PCR la sosire – în cazul în care situația de sănătate se agravează, deși vor trebui să se asigure că sunt restricții proporționale și să le informeze cu mult timp înainte de Instituțiilor europene și cetățenilor cu privire la acoperirea, durata și justificarea acestuia.

Certificatul nu va fi echivalent cu un pașaport, deoarece va putea fi călătorit fără el prin Europa, dar va facilita intrarea în alte țări și va permite să beneficieze de scutiri de la carantine, teste la sosire sau alte măsuri, care sunt multe țări. începând deja să pună în aplicare.anunță.

Poate fi obținut în format fizic sau digital și va fi complet gratuit.

În absența unor proceduri legale la nivel comunitar, o serie de țări europene au început să livreze și să valideze primele certificate; Spania a fost una dintre cele care au anticipat data oficială de intrare în vigoare de la 1 iulie și au început emiterea acestora pe 7 iunie.

Multe țări își adaptează deja cerințele de intrare la reglementări și în următoarele săptămâni vor relaxa restricțiile pe care le-au impus cetățenilor din alte state membre care pot dovedi că au fost vaccinați, au testat negativ într-un PCR sau au depășit boala.

josbotnita.ro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button