X

Cultul Covidian (Partea II) – Invictus

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

CJ Hopkins – April 21, 2021

În octombrie 2020, am scris un eseu numit Cultul Covidian, în care am descris așa-numita „Nouă normalitate” ca o mișcare ideologică totalitară globală.  Evoluțiile din ultimele șase luni au confirmat acuratețea acestei analogii.

La an după lansarea inițială a fotografiilor complet înfiorătoare și complet fictive cu oameni care căzând morți pe străzi, rata de deces projectată de 3.4%, și tot restul propagandei oficiale, în ciuda absenței oricăror dovezi științifice reale la o plagă apocaliptică (și abundența dovezilor contrare), milioane de oameni continuă să se comporte ca membri ai unui enorm cult al morții, plimbându-se în public cu măști cu aspect medical, repetând robotic platitudini, torturând copiii, vârstnicii, discapacitați, cerând tuturor să se supună la injectarea cu „vaccinuri” experimentale periculoase și, în general, să acționeze în mod delirant și psihotic.

Cum am ajuns la acest punct … la punctul în care, așa cum am spus-o în The Covidian Cult, „în loc de cultul existent ca insulă înauntrul culturii dominante, cultul a devenit cultura dominantă și cei dintre noi care nu s-au alăturat cultului au devenit insulele izolate din interiorul său? ”

Pentru a înțelege acest lucru, trebuie să înțelegem cum sectele controlează mintea membrilor lor, deoarece mișcările ideologice totalitare funcționează mai mult sau mai puțin în același mod, doar la o scară socială mult mai mare. Există o mulțime de cercetări și cunoștințe despre acest subiect (l-am menționat pe Robert J. Lifton în eseul meu anterior), dar, pentru a simplifica lucrurile, voi folosi doar „Șase condiții de control al minții” – Six Conditions of Mind Control de Margaret Singer din cartea ei din 1995, Culte în mijlocul nostru, ca obiectiv pentru a vizualiza cultul Covidian. (Cursivele sunt Singer. Comentariul este al meu.)

Șase condiții de control al minții

  • Păstrați persoana conștientă de ceea ce se întâmplă și de modul în care ea sau el este schimbat pas cu pas. Potențialii noi membri sunt conduși, pas cu pas, printr-un program de schimbare a comportamentului fără a fi conștienți de agenda finală sau de conținutul complet al grupului.

Privind în urmă, este ușor să vedem cum oamenii au fost condiționați, pas cu pas, să accepte ideologia „Noua Normalitate”. Au fost bombardați cu propagandă terifiantă, închiși, privați de drepturile lor civile, forțați să poarte măști cu aspect medical în public, să acționeze ritualuri absurde de „distanțare socială”, să se supună „testării” constante și toate celelalte . Oricine nu respectă acest program de schimbare a comportamentului sau nu contestă veridicitatea și raționalitatea noii ideologii era demonizat ca un „teoretician al conspirației”, un „negaționist Covid”, un „anti-vaccin”, în esență, un dușman al cultului, ca o „persoană supresivă” în Biserica Scientologiei.

  • Controlează mediul social și / sau fizic al persoanei; controlează mai ales timpul persoanei.

De peste un an, autoritățile „Noii Normalităti” au controlat mediul social / fizic și modul în care Noii Normali își petrec timpul, cu blocări, ritualuri de distanțare socială, închiderea afacerilor „neesențiale”, propagandă omnipresentă, izolarea bătrânilor, restricții de călătorie, reguli obligatorii privind masca, interdicții de protest și acum segregarea nevaccinaților. Practic, societatea s-a transformat în ceva care seamănă cu o secție de boli infecțioase sau un spital enorm din care nu există scăpare. Ați văzut fotografiile fericitilor Noi Normali care luau masa la restaurante, se relaxau pe plajă, făceau jogging, frecventau școala și așa mai departe, ducând viața lor „normală” cu măștile lor cu aspect medical și protectori faciali profilactici. Ceea ce vezi este patologizarea societății, patologizarea vieții de zi cu zi, manifestarea fizică (socială) a unei obsesii morbide cu boala și moartea.

  • Creează în mod sistematic în persoană un sentiment de neputință.

Ce fel de persoană s-ar putea simți mai neputincioasă decât un New Normal ascultător stând acasă, înregistrând obsesiv numărul de „morți Covid”, împărtășind fotografii cu masca sa cu aspect medical și bandajul post – „vaccinare” pe Facebook, în timp ce așteaptă permisiunea de la autoritățile să meargă în aer liber, să-și viziteze familia, să sărute iubitul sau să dea mâna cu un coleg? Faptul că în Cultul Covidian liderul tradițional al cultului carismatic a fost înlocuit de o menajerie de experți medicali și funcționari guvernamentali nu schimbă dependența totală și neputința abjectă a membrilor săi, care au fost reduși la un stadiu care se apropie de copilărie. Această neputință abjectă nu este experimentată ca negativă; dimpotrivă, este sărbătorită cu mândrie. Astfel, repetarea în formă de mantră a platitudinii „noii normalități” „Ai încredere în știință!” de persoane care, dacă încercați să le arătați știința, încep să vă atace cu prostii agresive pentru a vă închide gura.

  • Manipularea unui sistem de recompense, pedepse și experiențe în așa fel încât să inhibe comportamentul care reflectă vechea identitate socială a persoanei.

Ideea aici este transformarea persoanei care înainte era practic rațională, într-o persoană cu totul diferită, aprobată de sectă, în cazul nostru, o persoană ascultătoare „New Normal”. Singer intră în acest aspect mai detaliat, dar discuția sa se aplică mai ales cultelor subculturale, nu mișcărilor totalitare pe scară largă. Pentru scopurile noastre, putem incorporam acest lucru în condiția 5.

  • Manipularea printr-un sistem de recompense, pedepse și experiențe pentru a promova învățarea ideologiei sau a sistemului de credințe ale grupului, și a comportamentele aprobate de grup. Comportamentul bun, demonstrând înțelegerea și acceptarea convingerilor grupului și conformitatea, sunt recompensate, în timp ce interogarea, exprimarea îndoielilor sau criticarea sunt întâmpinate cu dezaprobare, reparare și posibilă respingere. Dacă cineva exprimă o întrebare, îl face să simtă că este ceva incorect în el, care trebuie să fie chestionat.

OK, am să-ți spun o mică poveste. Este o poveste despre o experiență personală, pe care sunt destul de sigur că ați experimentat-o ​​și voi. Este o poveste despre un anume New Normal care mă hărțuiește de câteva luni. Îl voi numi Brian Parks, pentru că, bine, așa se cheamă și nu mai simt nicio remuscare în a-l împărtăși.

Brian este un vechi prieten / coleg din lumea teatrului care a devenit complet „New Normal” și este absolut furios că eu nu am făcut-o. Atât de indignat este Brian, încât nu m-am alăturat cultului pe care el îl străbătea pe Internet, referindu-se la mine ca „teoretician al conspirației” și sugerând că am avut un fel de criză nervoasă și că am nevoie de tratament psihiatric imediat, deoarece nu crede narațiunea oficială „New Normal”. Acum, aceasta nu ar fi o mare problemă, cu excepția faptului că Brian îmi contestă personajul și încearcă să-mi distrugă reputația pe paginile din Facebook ale altor colegi de teatru, lucru pe care Brian se simte îndreptățit să-l facă, având în vedere că sunt un „negationist al Covid”, un „teoretician al conspirației” și un „anti-vaccin” sau orice altceva, și având în vedere faptul că el are de partea sa puterea statului, a mass-media etc.

Acesta este modul în care funcționează sectele culte și societățile totalitare mai mari. De obicei, Gestapo nu vine după tine. De obicei, sunt prietenii și colegii tăi. Ceea ce face Brian este să lucreze cu acel sistem de recompense și pedepse pentru a-și impune ideologia, pentru că știe că majoritatea celorlalți colegi ai mei din teatru au trecut de asemenea la „Noua normalitate”, sau cel puțin privesc în altă parte și rămân tăcuți în timp ce este implementată.

Această tactică, în mod evident, l-a lovit pe Brian, în primul rând pentru că dau dracu ceea ce cred toți noii normali despre mine, indiferent dacă lucrează în lumea teatrului sau oriunde altundeva, dar sunt într-o poziție destul de privilegiată, pentru că am realizat ceea ce am vrut să realizez în teatru, și aș prefera să-mi bag mâna într-un blender decât să-mi trimit romanele editorilor corporativi pentru a fi revizuite de „cititorii sensibili”, așa că nu sunt prea multe cu care să mă amenințe. Asta, și nu am copii de menținut sau administrații cărora să le răspund (spre deosebire, de exemplu, de Mark Crispin Miller, care este în prezent persecutat de administrația „New Normal” de la NYU).

Ideea este că acest tip de condiționare ideologică se întâmplă peste tot, în fiecare zi, la serviciu, printre prieteni, chiar și în familii. Presiunea de a se conforma este intensă, deoarece nimic nu este mai amenințător pentru cultiștii devotați sau pentru membrii mișcărilor ideologice totalitare decât cei care sfidează convingerile fundamentale, îi confruntă cu fapte sau demonstrează că „realitatea” lor nu este în absolut realitate, ci, mai degrabă, o ficțiune delirantă, paranoică.

Diferența cheie între modul în care funcționează acest lucru în secte și mișcările ideologice totalitare este că, de obicei, o sectă este un grup subcultural și, prin urmare, membrii care nu aparțin unei secte au puterea ideologiei societății dominante pentru a o folosi atunci când rezistă minții – tactica de control a cultului și încercarea dea deprograma membrii … în timp ce, în cazul nostru, acest echilibru de forțe este inversat. Mișcările ideologice totalitare au puterea guvernelor, a mass-media, a poliției, a industriei culturii, a mediului academic și a maselor conforme din partea lor. Și, astfel, nu au nevoie să convingă pe nimeni. Ei au puterea de a dicta „realitatea”. Doar sectele care funcționează în izolare totală, precum Templul Poporului lui Jim Jones din Guyana, se bucură de acest nivel de control asupra membrilor săi.

Acestei presiuni pentru conformare, această condiționare ideologică, trebuie să i se reziste puternic, indiferent de consecințe, atât în ​​mod public, cât și în viața noastră privată, sau „Noul Normal” va deveni cu siguranță „realitatea” noastră. În ciuda faptului că noi „negationiștii Covid” suntem în prezent depășiți în număr de cultiștii Covidieni, trebuie să ne comportăm ca și cum nu am fi, și să ne ținem de realitate, de fapte și de știința reală, și să tratăm Noii Normali exact ca ceea ce sunt ei, membri dintr-o nouă mișcare totalitară, cultiștii deliranți înnebunesc. Dacă nu, vom ajunge la Singer’s Condition 6 …

  • Puneți la dispoziție un sistem închis de logică și o structură autoritară care să nu permită feedback și să refuze modificarea decât prin aprobarea conducerii sau prin ordin executiv. Grupul are o structură piramidală de sus în jos. Liderii trebuie să aibă modalități verbale pentru a nu pierde niciodată.

Încă nu am ajuns acolo, dar către acolo ne îndreptăm … totalitarismul patologizat global. Deci, vă rog, vorbiți. Numiți lucrurile așa cum sunt. Înfruntă-i pe Brians din viața ta. În ciuda faptului că își spun ei înșiși că încearcă să vă ajute să „vă veniți în fire” sau „să vedeți adevărul” sau „să aveți încredere în știință”, nu sunt așa. Sunt sectanți care încearcă cu disperare să te facă să te adaptezi credințelor lor paranoice, presionându-te, manipulându-te, intimidându-te, amenințându-te. Nu îi angajați în condițiile lor și nu-i lăsați să vă stimuleze să acceptați premisele lor. (Odată ce te-au captat în narațiunea lor, au câștigat.) Expune-i, confruntă-i cu tactica și motivele lor. Probabil că cel puțin nu vă veți răzgândi, dar exemplul dvs. ar putea ajuta alți Noi Normali, a căror credință alunecă, pentru a începe să recunoască ceea ce le-a făcut în minte și să rupă cu cultul. – CONSENT FACTORY

invictusmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button