X

Cum Bill Gates și Big Pharma au folosit copiii saraci drept „cobai” … și cum au scăpat.

În 2010, o ONG finanțată de Gates a încălcat mai multe orientări etice și legale probând un nou vaccin pe copii fără acordul părinților, iar mass-media occidentală n-a publicat absolut nimic.

 

herunterladen 25 1

By Bernard Marx – 18 mai, 2021

Recent, am văzut o mulțime de știri despre India. Mult mai mult  decât facem de obicei. Acolo există un fel de apocalipsă, dacă e sa crezi mass-media populară . Dar, așa cum se întâmplă adesea, aceste rapoarte sunt lipsite de orice context sau perspectivă.

În timp ce mass-media mondială nu se poate sătura de India astăzi, în graba sa de a susține o narațiune a terorii despre Covid-19, acum doisprezece ani, când se întâmpla o poveste reală acolo, mass-media lumii nu se vedea nicăieri.

CÂTEVA ANTECEDENTE

În 2009, un ONG finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates (BMGF) a efectuat studii clinice neautorizate ale unui vaccin pe unii dintre cei mai săraci și mai vulnerabili copii din lume. A făcut acest lucru fără a furniza informații despre riscurile implicate, fără consimțământul informat al copiilor sau al părinților lor, și chiar fără a declara că efectua un studiu clinic.

După vaccinare, mulți dintre copiii participanți s-au îmbolnăvit și șapte dintre ei au murit. Așa au fost concluziile unei comisii parlamentare însărcinată cu investigarea  acestei lamentabile afaceri. Comitetul a acuzat ONG-ul de „abuz asupra copiilor” și investigating  pentru a susține afirmația sa. Tot acest incident abia s-a înregistrat pe radarul presei occidentale.

PATH (fostul Program pentru Tehnologie Adecvată în Sănătate) este un ONG din Seattle, puternic finanțat de BMGF, dar care primește, de asemenea, subvenții semnificative de la guvernul SUA. Între 1995 și momentul scrierii (mai 2021), PATH a primit mai mult de 2,5 miliarde de dolari de la BMGF.

În 2009, PATH a realizat un proiect de administrare a vaccinului împotriva virusului papilomului uman (HPV). Scopul proiectului a fost, în propriile cuvinte ale PATH, „să genereze și să disemineze dovezi pentru a introduce informația asupra vaccinurilor HPV în sectorul public”. A fost realizată în patru țări: India, Uganda, Peru și Vietnam. O altă organizație finanțată de Gates, Gavi, fusese considerată inițial să conducă proiectul, dar responsabilitatea a fost delegată în cele din urmă la PATH. Proiectul a fost finanțat direct de BMGF.

În mod semnificativ, fiecare dintre țările selectate pentru proiect avea o populație etnică diferită și fiecare avea un program național de imunizare finanțat de stat. Utilizarea diferitelor grupuri etnice în studiu a permis compararea efectelor vaccinului în diferite grupuri de populație (etnia fiind un factor în siguranța și eficacitatea anumitor medicamente).

Programele de imunizare ale țărilor implicate au oferit o piață potențial profitabilă pentru companiile ale căror medicamente urmau să fie studiate: în cazul în care medicamentele s-ar dovedi reușite și ar fi incluse în programele naționale de imunizare finanțate de statele acestor țări, aceasta ar reprezenta o un câstig neasteptat anual al profiturilor companiilor implicate.

Două tipuri de vaccin împotriva HPV au fost utilizate în studiu: Gardasil de Merck și Cervarix de GlaxoSmithKline (GSK). În acest articol, vom examina proba lui PATH cu Gardasil în India.

Merită menționat aici relația dintre BMGF și una dintre companiile ale căror medicamente au fost testate. În 2002, BMGF  a cumpărat, în mod controversat acțiuni în valoare de 205 milioane dolari în sectorul farmaceutic, o achiziție care a inclus acțiuni la Merck & Co. Miscarea a surprins din cauza conflictului de interese dintre rolul fundației ca organizatie de caritate medicală și rolul său de proprietar al afacerilor din același sector.

Wall Street Journal a raportat, în august 2009, că fundația și-a vândut acțiunile la Merck în perioada 31 martie și 30 iunie a acelui an, cam în același timp în care începuseră testele împotriva vaccinului HPV în India. Deci, în timpul întregului proiect (care era deja în funcțiune în octombrie 2006), până la ultimele probe pe teren, BMGF a avut un rol dublu: atât ca organizație caritabilă cu responsabilitate pentru îngrijire, cât și ca proprietar de afacere cu responsabilitate pentru profit.

Astfel de conflicte de interese au fost un semn distinctiv al BMGF din 2002. Când Gates apărea regulat la TV anul trecut pentru a promova vaccinarea Covid-19, oferind în special susțineri răsunătoare ale efortului Pfizer-BioNTech, obiectivitatea sa nu a fost niciodată pusă în discuție. Cu toate acestea, fundația sa este proprietarul parțial al mai multor producători de vaccinuri, inclusiv Pfizer, BioNTech și CureVac.

VACCINUL HPV

Vaccinul HPV are ca scop prevenirea cancerului de col uterin. Gardasil a fost lansat cu succes de Merck în SUA în 2006, însă vânzările sale au suferit după ce o serie de articole din revistele medicale americane au considerat că riscurile sale depășesc beneficiile. În mod deosebit dăunătoare a fost o analiză a rapoartelor făcute către sistemul de raportare a evenimentelor adverse (VAERS) ale CDC despre reacțiile adverse la Gardasil.

Această analiză a fost publicată în Revista Asociației Medicale Americane (JAMA) pe 19 august 2009. Cele 12.424 reacții adverse care au fost raportate au inclus 772 care au fost considerate grave, dintre care 32 au fost decese. Alte reacții adverse grave raportate au inclus tulburări autoimune, evenimente tromboembolice venoase (cheaguri de sânge) și sindromul Guillain-Barré.

FHI: - Hvem som helst kan være «superspreder» - bortsett fra en gruppe

În aceeași ediție a JAMA, Dr. Charlotte Haug, pe atunci redactor-șef al Journal of the Norwegian Medical Association, a scris:

„Dacă merită asumat un risc depinde nu numai de riscul absolut, ci de relația dintre riscul potențial și beneficiul potențial. Dacă beneficiile potențiale sunt substanțiale, majoritatea indivizilor ar fi dispuși să accepte riscurile. Dar beneficiul net al vaccinului HPV pentru o femeie este incert. Chiar dacă este infectată persistent cu HPV, o femeie cel mai probabil nu va dezvolta cancer dacă este examinată în mod regulat. Deci, în mod rațional, ar trebui să fie dispusă să accepte doar un mic risc al vaccinului.”

Dr. Haug a mai remarcat: „Atunci când se cântărește dovada cu privire la riscuri și beneficii, este, de asemenea, adecvat să întrebăm cine își asumă riscul și cine obține beneficiul”, într-un clar comentariu la producătorul de Gardasil Merck.

Angela E Raffle — University of Bristol

Încercările lui Merck de a promova Gardasil au fost controversate. Dr. Angela Raffle unul dintre cei mai importanți experți din Marea Britanie în detectarea cancerului de col uterin, a descris  strategia de marketing Merck drept „un berbec în Departamentul Sănătății și bombardament al covoarelor la periferii”.

Dr. Raffle era îngrijorată de faptul că impulsul către vaccinarea în masă ar afecta programul de succesde al detectarii care a funcționat în Marea Britanie încă din anii 1960.

Îngrijorarea mea este că graba motivată comercial de a ne face să intrăm în panică pentru a introduce rapid vaccinul HPV ne va duce înapoi și va înrăutăți programul nostru de control al cancerului de col uterin”

Profesoara Diane Harper, pe atunci de la Școala de Medicină Dartmouth din New Hampshire, a condus 2 studii cu vaccinul și a fost convinsă că Gardasil nu poate proteja împotriva tuturor tulpinilor de HPV.

Când Merck a lansat o imensă campanie de relații publice în 2007 pentru a convinge guvernele europene să utilizeze produsul pentru a vaccina toate fetele tinere ale continentului împotriva cancerului de col uterin, a spus:

Programele de vaccinare în masă (ar fi) un mare experiment mare de sănătate publică … Nu știm multe lucruri. Nu știm dacă vaccinul va continua să fie eficient. Pentru a fi sinceră, nu avem date de eficacitate la aceste fete tinere în acest moment. Vaccinăm împotriva unui virus care atacă femeile pe tot parcursul vieții și continuă să provoace cancer. Dacă vaccinăm fetele la 10 sau 11 ani, nu vom ști timp de 20-25 de ani dacă va funcționa sau nu. Acesta este un lucru foarte important de înfruntat ”.

Deci, în momentul în care PATH își desfășura studiile în India, Uganda, Peru și Vietnam, Gardasil era un vaccin controversat: siguranța, eficacitatea și încercările lui Merck de a-l promova erau puse la îndoială, nu de „anti-vaxxers” și „conspirație” ci de către establishment medical internațional și mass-media respectate.

Fetele din Khammam

The PATH to Hell

Districtul Khammam, în 2009, făcea parte din statul Andhra Pradesh din estul Indiei (modificările la graniță făcute în 2014 înseamnă că astăzi districtul Khammam aparține statului Telangana). Regiunea este predominant rurală și este considerată una dintre cele mai sărace și mai puțin dezvoltate din India.

Khammam găzduiește mai multe grupuri etnice tribale, unele estimări situând populația sa tribală la aproximativ 21,5% (aproximativ 600.000 de oameni). Așa cum este obișnuit pentru persoanele indigene din întreaga lume, grupurile tribale din Khammam suferă de o lipsă de acces la educație. În consecință, nivelul lor de alfabetizare este de un nivel considerabil mai mic decât cel al întregii regiuni.

Aproximativ 14.000 fete au fost injectate cu Gardasil în districtul Khammam în cursul anului 2009. Fetele recrutate pentru proiectul PATH aveau vârste cuprinse între 10 și 14 ani și toate proveneau din medii cu venituri mici, predominant tribale. Multe dintre fete nu locuiau cu familiile lor; în schimb, locuiau în ashram Pathhalas (pensiuni guvernamentale), care erau situate aproape de școlile la care participau copiii.

Dr Linsey McGoey - HRBDT

Profesoara Linsey McGoey, de la Universitatea din Essex, a declarat mai târziu că a crezut că fetele de la ashram Pathhalas au fost vizate pentru proiect, deoarece acesta era un mod de: „a evita nevoia de a căuta consimțământul părinților pentru vaccinuri.”

Chiar dacă am văzut o mulțime de știri recente despre India, acoperirea acestei țări și a afacerilor sale este de obicei discretă. În ciuda faptului că găzduiește aproape o cincime din populația lumii, rapoartele despre India sunt rare.

Puțini dintre noi sunt conștienți, de exemplu de  istorialul său abisal de sănătate și siguranță sau de tradiția sa îndelungată de corupție în guvern. 

De asemenea deficiențe au profitat căutătorii fără scrupule timp de zeci de ani. Mass-media occidentală raportează doar despre consecințele acestor acțiuni atunci când magnitudinea lor este prea mare pentru a fi ignorată.

Am aflat că în jur de 7.000 persoane au murit și mai mult de jumătate de milion au fost rănite după ce au fost expuse la gaz mortal de izocianat de metil, în urma unei scurgeri de gaz la uzina de pesticide Union Carbide din Bhopal. Dar nu am aflat nimic, în anii care au precedat-o, despre cultura standardelor slabe și despre nerespectarea reglementărilor care au fost în cele din urmă responsabile pentru dezastru.

Așadar, era tipic ca proiectul PATH să administreze și studieze efectele vaccinului împotriva HPV să nu se fi făcut cunoscut în Occident. Tipic, de asemenea, că același lucru s-a întâmplat și în India: mass-media indiană nu este mai renumită pentru rapoartele sale despre grupurile tribale decât media occidentală pentru acoperirea indienilor. În ciuda îngrijorărilor exprimate cu privire la proiect în octombrie 2009 de Sama, un ONG cu sediul în Delhi care pledează pentru sănătatea femeilor, problema a rămas absentă din știrile Indiei.

About Us | Sama

Membre ale grupului de aparare Sama

Prin urmare, acest proiect nu ar fi putut fi mai neobișnuit dacă ar fi avut loc pe Lună și a rămas așa timp de câteva luni până când, la începutul anului 2010, poveștile au început să se filtreze din Khammam că ceva a mers teribil de rău : multe dintre fetele care fuseseră implicate în probe s-au îmbolnăvit ulterior și patru dintre ele au murit.

În martie 2010, membrii Sama au vizitat Khammam pentru a afla mai multe despre poveștile emergente. Li s-a spus că 120 fete au prezentat reacții adverse, inclusiv convulsii epileptice, dureri severe de stomac, dureri de cap și schimbări de dispoziție. Reprezentanții Sama au rămas în Khammam pentru a investiga în continuare situația.

Implicarea grupului Sama a adus în cele din urmă problema în atenția presei indiene și, pe fondul unei bombe de publicitate negativă, Consiliul indian de cercetare medicală (IMCR) a suspendat proiectul PATH.

În acest punct, Comitetul Permanent pentru Sănătate al Parlamentului Indian a inițiat o investigație asupra acestei afaceri.

Pe 17 mai, Sama a realizat un raport  de condamnare care sublinia, printre altele: că studiile au fost promovate ca un program guvernamental de imunizare și nu ca un proiect de cercetare, că fetele nu au fost conștientizate că ar putea alege să nu participe la studii, iar consimțământul părinților nu a fost nici cerut, nici dat în multe cazuri.

Raportul a precizat că:

Multe dintre fetele vaccinate continuă să sufere dureri de stomac, dureri de cap, ameteți și epuizare. Au fost raportate apariția timpurie a menstruației, sângerări abundente și crampe menstruale severe, modificări extreme ale dispoziției, iritabilitate și neliniște după vaccinare. Nici o urmărire sau monitorizare sistematică nu a fost efectuată de către furnizorii de vaccinuri. ”

Sama a contestat, de asemenea, afirmația guvernului statului Andhra Pradesh conform căreia moartea a patru dintre fetele care participaseră la probe nu avea nicio legătură cu vaccinarea.

COMITETUL PARLAMENTAR

On the Hasty Passage of the Farm Bills in the Rajya Sabha: Reform in  Parliamentary Procedure Needed?

Casa Parlamentului, sediul Parlamentului Indiei, New Delhi

Roțile birocrației se învârtesc lent. Mai mult de trei ani după, la 30 august 2013, a fost publicat în cele din urmă raportul Comitetului Permanent pentru Sănătate al Parlamentului Indian. Deși mulți se așteptaseră ca raportul să fie o acoperire, a fost contrariul: a fost o lectură șocantă.

Raportul a criticat atât PATH, cât și IMCR, concluzionând „siguranța și drepturile copiilor au fost foarte compromise și încălcate”. Comitetul a constatat că PATH, în ciuda faptului că operează în India din 1999, nu avea permisiunea legală de a face acest lucru. Acesta a menționat că, deși organizația a primit în sfârșit un certificat de la Registratorul companiilor din India în septembrie 2009, acest certificat în sine încalcă legea.

Raportul a precizat că:

PATH … a încălcat toate legile și reglementările stabilite pentru studiile clinice … singurul său scop a fost de a promova interesele comerciale ale producătorilor de vaccin HPV … Aceasta este o abuz grav al încrederii … deoarece proiectul a implicat viața și siguranța fetelor și adolescentelor care în majoritatea lor nu erau conștiente de implicațiile vaccinării. Încălcarea este, de asemenea, o încălcare gravă a eticii medicale. Acest act al PATH este o încălcare clară a drepturilor umane ale acestor fete și adolescente. Este, de asemenea, un caz stabilit de abuz infantil. ”

Comitetul a denunțat că PATH i-a mințit și a încercat să-i inducă în eroare în cursul anchetei sale și a recomandat guvernului indian să raporteze la OMS, UNICEF și guvernului SUA încălcările drepturilor omului de către PATH.

Raportul a declarat că întregul sistem PATH a fost o încercare cinică de a asigura profituri continue pentru Merck și GSK.

Alegerea țărilor și a grupurilor de populație; natura monopolistă, în acel moment, a produsului care este împins; potențialul și oportunitățile de piață nelimitate din programele universale de imunizare din țările respective sunt toate indicații către o schemă bine planificată pentru a exploata comercial o situație. Dacă PATH ar fi avut succes … acest lucru ar fi generat un profit extraordinar pentru producători prin vânzare automată, an de an, fără cheltuieli promoționale sau de marketing. Este bine cunoscut faptul că, odată introdus în programul de imunizare, devine imposibil din punct de vedere politic să se oprească orice vaccinare.”

A continuat:

Pentru a atinge acest scop fără efort, fără a parcurge calea dificilă și strict reglementată a studiilor clinice, PATH a recurs la un element de subterfugiu numind studiile clinice „Studii observaționale” sau „un proiect demonstrativ” și diverse astfel de expresii. Astfel, interesul, siguranța și bunăstarea subiecților au fost complet periclitate de către PATH folosind o nomenclatură autodeterminată și de autoserviciu, care este nu numai extrem de deplorabilă, ci și o încălcare gravă a legii țării.”

Samiran Nundy - Alchetron, The Free Social Encyclopedia

Samiran Nundy, editor emerit National Medical Journal of India

Samiran Nundy, editor emerit al Jurnalului Național Medical din India și critic de lungă durată al practicilor corupte în sănătate, nu și-a înghițit cuvintele:

„Acesta este un caz evident în care indienii erau folosiți ca cobai.”

Aceste acuzații au fost repetate de voci de frunte din comunitatea medicală din India. „Este șocant să vedem cum o organizație americană a folosit metode ascunse pentru a se stabili în India”, a declarat Chandra M.Gulhati, editor al influentului Index lunar al specialităților medicale din India, „(asta) n-a fost filantropie”.

Raportul comitetului permanent a fost, de asemenea, extrem de critic față de relația dintre PATH și membrii mai multor agenții de sănătate din India, evidențiind multiple conflicte de interese.

În ceea ce privește problema consimțământului informat, comitetul a confirmat adevăratele afirmații făcute de Sama, constatând că majoritatea formularelor de consimțământ nu au fost semnate nici de copii, nici de părinții lor, că multe formulare de consimțământ au fost postdate sau deloc datate, că mai multe formulare fuseseră semnate de aceiași oameni (adesea îngrijitorii căminelor în care locuiau fetele) și că multe semnături nu se potriveau cu numele de pe formular. Acesta a constatat că părinților nu li s-au oferit informații cu privire la necesitatea vaccinării, avantajele și dezavantajele acesteia sau potențialele sale efecte secundare.

Nu a fost făcută nicio asigurare pentru niciunul dintre copii în caz de vătămare și „PATH nu a oferit asistență medicală specializată urgentă de către experți în caz de evenimente adverse grave”.

Mai mult, PATH a încălcat grav normele de sănătate indiene prin efectuarea unui studiu clinic al unui medicament pe copii înainte de a efectua mai întâi un studiu al medicamentului cu adulți ca subiecți.

În ceea ce privește fetele care muriseră, comitetul a criticat PATH, autoritățile medicale indiene și guvernul de stat din Andhra Pradesh pentru că au respins în mod sumar legătura dintre decesele lor și vaccinare fără a efectua investigații amănunțite. Până în 2016, aproximativ 1.200 fete care participaseră în cele două studii de vaccin împotriva HPV din India raportau efecte secundare grave pe termen lung, mai mult de 5% din totalul grupului de 23.500. Până atunci, numărul total de decese crescuse la șapte.

O TĂCERE MORTALĂ

The PATH to Hell

Un conflict financiar de interese compromite the Guardian?

Această încălcare îngrozitoare a eticii medicale și a drepturilor omului nu s-a menționat aproape deloc în afara Indiei. Comitetul permanent pentru sănătate al Parlamentului Indian a acuzat literalmente o ONG americană de abuz asupra copiilor, oferind dovezi extinse care să susțină acuzația lor, dar practic nu s-a găsit nicăieri în mass-media occidentală.

Vivien Tsu (Path) talks about Biovision - YouTube

Publicațiile științifice populare Nature și Science conțineau câte un scurt articol despre dezastru, dar niciuna dintre ele n-a dat niciun detaliu despre încălcările legale și etice ale PATH. În timp ce articolul științific este cel puțin ușor critic, articolul din Nature oferă mai mult spațiu unei respingeri a acuzațiilor de către directoarea PATH Vivien Tsu.

Modul în care mass-media din întreaga lume este finanțată de BMGF și modul în care aceasta afectează raportarea despre BMGF și organizațiile pe care le sponsorizează, merită propriul articol. Dar merită menționat aici că BBC a primit în total 51,7 milioane de dolari de la BMGF, din mai 2021, iar The Guardian a primit  12,8 milioane de dolari.

The Guardian, cu toate pretențiile sale de a da voce celor mai vulnerabili din lume, curios, a rămas în tăcere cu privire la fetele din Khammam. Adică, cu excepția unui articol, publicat în octombrie 2013, la aproximativ șase săptămâni după publicarea raportului comitetului permanent.

Articolul nu a fost scris de una dintre fete sau de unul dintre părinții lor, nici de una dintre femeile din grupul Sama care pledase în numele fetelor, nici măcar de unul dintre parlamentarii indieni care fusese acuzat de anchetarea afacerii.

Nu. A fost scris de un american numit Seth Berkely. Berkely este CEO-ul Gavi, un alt gigant al sănătății finanțat de BMGF.

Signals are good' ahead of Gavi replenishment, CEO says | Devex

Seth Berkley, CEO GAVI

Gavi Al CEO Seth Berkley: 10,000 Unite for Lifesaving Vaccines

Berkely a folosit forumul său din The Guardian pentru a susține că fetele care au murit după ce au fost vaccinate în Khammam s-au sinucis. Vorbind despre cei 14.000 de subiecți implicați în studiu, el a spus, „ar fi fost neobișnuit dacă niciunul dintre ei nu s-ar fi sinucis”.

Compasiunea nu a fost singurul element care a lipsit din articolul său. Nu o dată Berkley n-a abordat multiplele încălcări ale legii și eticii care au avut loc, sau rolul PATH și al angajatorilor săi, Fundația Gates, în respingerea acestei nelegiuiri.

The Guardian început să primească finanțare de la BMGF în august 2010. Înainte de acest acord, în 2007, ziarul publicase două articole separate care criticau tactica de lobby folosită de Merck pentru a promova Gardasil și care punea la îndoială eficacitatea utilizării sale în vaccinarea în masă.

După acordul lor cu Gates, toata acoperirea de către the Guardian a acestui medicament (și a vaccinării HPV în general) a fost pozitivă.

CUM FUNCTIONEAZA

The Bill & Melinda Gates Foundation Is Undergoing a Top Leadership Change |  Seattle Business Magazine

Sediul BMGF, Seattle

Guvernul indian a ezitat să ia vreuna din măsurile recomandate de comitet. La urma urmei, au fost puse la dispoziția statului, instituțiilor și persoanelor sume uriașe de bani de la organizații precum PATH.

Așadar, guvernul indian nu a prezentat rapoarte oficiale la OMS, Unicef ​​sau guvernului american despre încălcarea drepturilor omului,  asa cum a fost recomandat de comitetul permanent. În orice caz, în 2017 a anuntat că deja nu va mai accepta subvenții de la BMGF pentru unitatea sa de asistență tehnică pentru imunizare, o organizație care oferă „sfaturi privind strategia de vaccinare” în relație cu aproximativ 27 milioane de sugari. Cu toate acestea, guvernul indian continuă să accepte subvențiile fundației în alte domenii.

Merck și vaccinul său HPV Gardasil s-au descurcat foarte bine de la evenimentele dezastruoase relatate în acest articol. Scandalul Khammam nu a afectat niciodată compania, din cauza lipsei de conștientizare a acesteia în afara Indiei. Numai în 2018, vânzările Gardasil s-au ridicat la peste 3 miliarde de dolari, grație includerii sale în programele de imunizare din întreaga lume și lansării sale în acel an în China.

PATH nu a mers niciodată mai bine. La fel ca Merck, lipsa raportării despre ceea ce s-a întâmplat în Khammam a însemnat că organizația nu a avut de suferit. Din 2010, a continuat să primească fonduri uriașe de la BMGF și, într-o măsură mai mică, de la guvernul SUA. În această perioadă, BMGF a oferit PATH o finanțare de peste 1,2 miliarde de dolari.

Fundația Bill și Melinda Gates a continuat să-și extindă rețeaua de influență. Descriind practicile organizației în timpul evenimentelor prezentate aici, Jacob Levich a spus: „În esență, BMGF ar cumpăra medicamente depozitate care nu reușiseră să creeze o cerere suficientă în Occident, i-ar presiona la periferie cu o reducere și ar încheia acorduri de cumpărare pe termen lung cu guvernele lumii a treia.”

Fundația a trecut de atunci la pășuni și mai profitabile. Pandemia Covid-19 a împins BMGF pe scena centrală. Gates însuși și-a văzut crescând profilul public și influența politică într-o măsură care ar fi fost de neimaginat chiar și în 2019.

În ciuda lipsei calificărilor științifice sau a unui mandat electoral, el insistă în mod regulat asupra necesității vaccinării globale în masă cu produse fabricate de companiile pe care le deține, folosind platforme care i-au fost oferite de mass-media pe care le finanțează.

Și fetele din Khammam?

Ei bine, acei săraci copii și situația lor dificilă nici măcar nu erau cunoscute în afara Indiei în 2010. A spune că au fost uitați ar însemna sa fie implicați în primul rând toți cei care știau de ei sau se preocupau de ei.

Bernard Marx este pseudonimul folosit de un scriitor și profesor cu sediul în Irlanda. Domeniile de interes ale lui Bernard includ istoria, politica și muzica populară. Puteți citi mai multe lucrările sale sunt Notes from the New Normal – Note din noul normal.off-guardian.org

The PATH to Hell May 13, 2021 by Bernard Marx

 

 

invictusmedia.com

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button