X

UE avansează cu noul „certificat de identitate digitală”, în ciuda eșecurilor Vax Passport

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Editor ER: Vezi și aceste articole de la Reuters și RT.  Mai jos sunt rapoarte de la 21 Wire și Zerohedge, ambele bazându-se pe raportarea de la FT

*****

eureporter : Comisia Europeană va anunța astăzi (3 iunie) planuri pentru un certificat de identitate digitală care să permită europenilor să acceseze serviciile publice și private, determinate parțial de pandemia COVID-19, care a înregistrat o creștere masivă a serviciilor online, scrie Foo Yun Chee.

Măsura urmărește, de asemenea, să contracareze popularitatea tot mai mare a certificatelor digitale oferite de Apple (AAPL.O), unitatea Alphabet (GOOGL.O) Google, Thales (TCFP.PA) și instituțiile financiare, despre care criticii spun că ar putea pune probleme de confidențialitate și protecție a datelor.

Certificatul de identitate digital „poate fi utilizat oriunde în UE pentru a identifica și autentifica accesul la servicii din sectoarele public și privat, permițând cetățenilor să controleze ce date sunt comunicate și cum sunt utilizate”, potrivit unui document al Comisiei revizuit de Reuters .

Certificatul va permite, de asemenea, semnături electronice calificate care pot facilita participarea politică, se arată în documentul de 73 de pagini.

Adoptarea unui certificat electronic ar putea genera beneficii de până la 9,6 miliarde de euro (11,7 miliarde de dolari) pentru UE și ar putea crea până la 27 000 de locuri de muncă pe o perioadă de cinci ani, se arată în document.

Prin reducerea emisiilor legate de serviciile publice, certificatul electronic ar putea avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra mediului, se arată în document.

În prezent, 14 țări din UE au propriile scheme de identitate digitală, dintre care doar șapte sunt aplicații mobile.

*****

FT reports…

UE urmează să dezvăluie miercuri planuri detaliate pentru un certificat digital la nivel de bloc, în urma cererilor din partea statelor membre de a găsi o modalitate sigură pentru cetățeni de a accesa serviciile publice și private online.

Certificatul digital ar stoca în siguranță detaliile de plată și parolele și ar permite cetățenilor din toate cele 27 de țări să se conecteze la site-urile guvernamentale locale sau să plătească facturi de utilități folosind o singură identitate recunoscută, au spus persoanele cu cunoștințe directe despre planuri.

Aplicația la nivelul întregii UE, care poate fi accesată prin scanarea amprentelor digitale sau a retinei, printre alte metode, va servi și ca un seif în care utilizatorii pot stoca documente oficiale, cum ar fi permisul de conducere. Utilizarea certificatului nu era obligatorie, au spus cei implicați, dar cetățenii care au ales să se înscrie ar beneficia de un ecosistem digital extra-sigur și de o mai mare flexibilitate ideală pentru viața post-pandemie.

La UE busca nuevos poderes para sancionar a gigantes tecnológicos | Compañías | Cinco Días

„Noua identitate digitală va oferi fiecărui european cheile gemenului său digital”, a declarat Thierry Breton și comisarul UE responsabil cu politica digitală, într-un discurs la începutul acestui an.

Pentru a proteja cetățenii, funcționarii UE vor forța o separare structurală împiedicând companiile care accesează datele utilizatorilor să le folosească pentru orice altă activitate comercială, cum ar fi comercializarea de produse noi. Bruxelles este angajat în discuții cu statele membre pentru a oferi orientări privind standardele tehnice pentru lansarea certificatului digital, care se așteaptă să fie pe deplin operațional în aproximativ un an.

Noile propuneri fac parte dintr-o revizuire a identificării electronice existente la nivelul întregii UE și urmează o consultare cu privire la „mecanismele și barierele” pentru desfășurarea unui certificat digital .

*****

Zerohedge ; În ciuda îngrijorărilor legate de confidențialitatea digitală invadată de „pașapoartele de vaccin” pe care Europa le-a cerut călătorilor, UE continuă planurile de lansare a unui „certificat digital” care să poarte copii digitale ale permisului de conducere și ale cardurilor de credit (la fel cum face Apple Pay) pe măsură ce Europa își continuă tranziția departe de numerar.

Funcționarii UE intenționează să facă ilegală folosirea de către companii a oricăror date extrase din aceste „pașapoarte digitale” pentru marketing sau orice alt scop comercial, a spus FT. Bruxelles este angajat în discuții cu statele membre pentru a oferi orientări privind standardele tehnice pentru lansarea certificatlui digital, care se așteaptă să fie pe deplin operațional în aproximativ un an.

Iată însă concluzia: certificatul digital al UE este „simplu, sigur și va proteja persoanele online”, a spus o persoană cu cunoștințe directe a planurilor. „Cetațenii vor avea, de asemenea, puterea de a decide câte informații dau, în timp ce Google și alții nu vă permit să decideți ce oferiți.”

Până în prezent, programul a avut un interes limitat, doar 19 state membre mișcând să introducă certificatele digitale cetățenilor lor și, din păcate, nu toate sunt compatibile. Dar autoritățile de reglementare speră că creșterea „alfabetizării digitale” cauzată de pandemie va contribui la popularizarea „certificatului digital”. La urma urmei: cine vrea să păstreze în continuare toate acele enervante cărți de identitate și de credit ?

Ce se întâmplă dacă, în loc să purtăm un portofel și un telefon, am purta doar un telefon? – EuropeReloaded

invictusmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button