X

PNRR, un adevărat fiasco. 60% din plan nu va putea fi implementat

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Planul Național de Redresare și Reziliență va fi un fiasco: 60% din plan nu va putea fi implementat. Mai exact, explică Adrian Câciu, economist și expert în politici economice, investițiile prevăzute în plan nu vor putea fi finanțate.

Motivul este foarte simplu, explică economistul, „peste 60% din investiții nu reprezintă proiecte mature, inclusiv pe infrastructura sau energie acolo nu există nici studii de prefezabilitate, de fezabilitate, acorduri de mediu, proiecte tehnice de execuție”, în condițiile în care România este obligată să contracteze tot până în 2023.

România nu va trage banii din PNRR, dar mai ales nici nu va finanța investițiile promise din cauza modului în care a fost gândit planul pers ansamblu.

Acest an, anul 2021, este pierdut în negociere și aprobare PNRR. Rămân doi ani în care să se contracteze și studiile de fezabilitate și mai ales să se facă licitațiile și contractele pe execuția lucrărilor. Dar mai e ceva: Doar în 2022 trebuie să angajam (contractăm) 70% din total sume și să rămână 30% pe 2023, condiționați cei 30% de contractarea primilor 70%. Păi grosul costurilor sunt la execuție. Deci nu ai cum să le contractezi în 2022. Și pe cale de consecință nu le primești în 2023 ca angajament de contractare”, a explicat Câciu într-o postare pe Facebook.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button