X

GSP Power, abonată la banii din PNRR. Explicația lui Ghinea: „Chiar nu a fost o decizie a mea”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Firma privată GSP Power este abonată la banii din PNRR pentru două proiecte mari privind energia verde.  Nici Ministrul Fondurilor Europene și nici cel al Energiei nu au oferit explicații privind acest fapt. „Chiar nu a fost o decizie a mea”, a fost singura declarație a lui Cristian Ghinea pe această temă.

GSP Power va dezvolta, alături de Romgaz, un proiect de 320 de milioane de euro în Mehedinţi: o centrală pe gaze, un parc solar și o unitate de producţie a hidrogenului. Un alt proiect al celor două firme ar urma să fie implementat în Constanţa, un oraș verde în valoare de 265 de milioane de euro, scrie Alephnews.ro.

Cristian Ghinea, ministrul care a negociat cu cei de la Comisia Europeană proiectele, nu știe să explice cum a fost aleasă, fără licitație sau selecție de oferte, această firmă.

Cum a fost selectată nu am cum să vă spun pentru că nu știu! Este un proiect propus de Ministerul Energiei. Și nu sunt 600 de milioane euro pentru acea companie, ci vorbim de două proiecte inovatoare ale Romgaz. Chiar nu a fost o decizie a mea de a selecta această firmă! Este vorba de un consorțiu format din Romgaz, Siemens și firma respectivă. O să întreb și eu la Ministerul Energiei exact cum au selectat”, a declarat Ghinea.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button