X

Cîțu anunță o nouă prioritate: construcția drumului expres Baia Mare-Satu Mare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Premierul Florin Cîțu a anunțat o nouă prioritate pentru Guvernul său: construcția drumului expres Baia Mare-Satu Mare, un proiect amânat de aproape 15 ani.  Fondurile necesare vor veni din PNRR și fonduri europene, susține prim-ministrul, potrivit Agerpres.

Construcţia drumului expres Baia Mare – Satu Mare spre Vama Petea este o „prioritate zero” pentru Guvern, a declarat, vineri, premierul Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă, susţinută la Baia Mare.

Maramureşenii trebuie să ştie că aveţi proiecte în PNRR, iar aici o parte din investiţii se vor duce în sănătate, Spitalul Judeţean de Urgenţă, şi o parte în infrastructură. Acest plan ambiţios arată că în trecut nu s-a făcut nimic, şi aveţi mult de lucru, domnule preşedinte (preşedintele CJ Maramureş, Ionel Bogdan n.red.) şi contaţi pe resurse şi de la noi, o să vă susţinem. Acest drum expres Baia Mare – Satu Mare este prioritate zero pentru noi.

Este important pentru dumneavoastră şi am văzut cum s-a dezvoltat zona, am văzut companiile private şi toţi cu care am discutat până acum ne-au spus foarte clar că infrastructura rutieră în special e ceea ce trebuie dezvoltată. De asta am vrut să mă asigur, şi discuţiile noastre au fost despre prioritizarea acestor proiecte. E un plan ambiţios de investiţii, dar avem susţinere din PNRR (…) avem şi fonduri europene. Aveţi aici încă un drum expres pe care încercăm să-l finanţăm din fonduri europene. Ceea ce nu intră pe PNRR sau fonduri europene, intră pe buget“, a afirmat Florin Cîţu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. @ Stela Maria

    Daca pe sub fereastra dumneavoastra ar trece zilnic 20.000 de masini, probabil ati avea o altfel de parere. Sa stiti ca Baia Mare, oras de mineri si filaturiste, greu gasesti pe strada un vaccinat. Nu acelasi lucru se poate spune despre orase cu titulatura de centre universitare.

    Tinind cont ca la un trafic de 10.000 de masini e necesara autostrada si nu drum expres, daca vor imbunatatii, pardon, daca vor schimba numele din Drum National in Sosea Express, ca motiv pentru sifonarea unor fonduri, atunci nu au facut absolut nimic.

    Maramuresul a fost intotdeauna lasat pe ultimul loc, sau nici macar acolo. Doar aurul din minele morosenilor a fost bun si lemnul, in rest, lasa-i sa-si rupa masinile pe drumuri de rahat.

    1. stati fratilor linistiti, in Romania nu se va construi nimic ptr popor, aici nu se mai face ceva, dimpotriva, in aceasta tara totul se (des)face. tara e amanetata demult, cum spuneau Sfintii Parinti in curand ni se va cere sa platim chirie si ptr aerul pe care-l respiram…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button