X

Turcan: Până în 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Muncii Raluca Turcan a declarat, luni, 31 mai, că România se va confrunta cu o situație dificilă până în 2030, când vom asista la o explozie a numărului de pensionari.  Tocmai de aceea, susține ea, este nevoie de o nouă lege a pensiilor – altfel sistemul public de pensii se va prăbuși.

Noi ne-am asumat în planul de reformă pentru PNRR ca undeva după trimestrul 2 al anului 2022 să încercăm să avem o prezentare publică a acestui proiect (noua lege a pensiilor) și la finalul lui 2022 proiectul să fie votat în Parlament. Mi-aș dori ca anul 2023 să ne prindă cu o nouă lege a pensiilor modificată”, a spus Turcan.

Ministrul a precizat că la ora actuală există în România un raport de 9 pensionari la 10 angajați. Mai mult, susține Turcan, deficitul la bugetul de pensii are anul acesta un nivel îngrijorător, de 16 miliarde de lei.

Până în 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari cu aproape 1,8 milioane de pensionari. Dacă nu facem nimic, sistemul de pensii din România este pe punctul să se prăbușească. De aceea noi avem o obligație să luam măsuri”, a precizat ministrul Muncii.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Rugam redactia sa nu devieze linia si specificul publicatiei catre prea multe subiecte politice lipsite de continut asa cum fac oficioasele din zona presstituta care intretin zgomotul de fond necesar simulacrului politico-securist si regurgiteaza pana la tabloidizare si “click-bait” scamatoriile unor marionete.

    1. Bună observație căci ceva s-a întâmplat cu acest site care ar trebui sa se numeasca politicinfo.ro!

  2. Legea pensiilor 263 din 2010 am citit ca e valabila pana la 1 septembrie 2021, dupa care ce lege va fi? caci legea 127 a pensiilor, de trebuia sa intre in vigoare de la 1 septembrie anul acesta a fost amanata pana la 1 septembrie 2023. Daca aveti informatii va rog sa ma anuntati si pe mine caci e tare dubios cu ce au anuntat astia, respectiv „Noi ne-am asumat în planul de reformă pentru PNRR ca undeva după trimestrul 2 al anului 2022 să încercăm să avem o prezentare publică a acestui proiect (noua lege a pensiilor) și la finalul lui 2022 proiectul să fie votat în Parlament. Mi-aș dori ca anul 2023 să ne prindă cu o nouă lege a pensiilor modificată”

    1. Nu inteleg cum mai puteti crede ca astia dau legi pentru popor? Dar cati pensionari au murit cu zile in spitalele groazei, de ce nu ne spun? Am devenit prea multi? Pai sa faca ceva sa fim mai putini ca la asta se pricep.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button