X

Spitalele rămân blocate pentru ceilalți bolnavi, pentru că banii s-au dus pe propaganda plandemiei

Premierul desemnat Florin Cîţu, dator vândut la banca de la care a fost dat  afară ulterior crizei leului din 2008

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Redeschiderea spitalelor Covid pentru toate patologiile nu se face din cauza lipsei finanțării. O reintrare în circuitul normal ar însemna dezinfecție generalizată și zugrăvirea integrală a pareților din interior, pentru ca virușii și bacteriile să dispară. Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer susține că este nevoie de o rectificare bugetară urgentă, altfel sistemul va intra în colaps.

Prăbușirea constantă a numărului de cazuri Covid ar fi trebuit urmată imediat de redeschiderea spitalelor pentru toate categoriile de bolnavi. În schimb, autoritățile le mențin închise pentru bolnavii non-Covid, în condițiile în care în aceste unități doar 1-2% din paturi sunt ocupate. Explicația este șocantă, și anume din cauza subfinanțării, spitalele nu au bani pentru dezinfecție și renovare, ne spune Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

”DSP-urile nu dau avize pentru redeschiderea spitalelor pentru că nu sunt bani. Au subfinanțat sistemul, în loc de 7,7 miliarde de lei, cât a cerut buget Casa Națională de Asigurări de Sănătate, a primit 5,9 miliarde de lei. Astfel, bugetul CNAS este mai mic decât anul trecut și mai mic și decât în 2019. Iar 80% din acești bani se duc pe salarii. Și atunci cu ce mai rămânem ca să se facă dezinfecție, să se zugrăvească pereții din spitalele Covid? O să fie Valea plângerii, iar sistemul o să fie copleșit de noile cazuri depistate, care nu au fost depistate anul trecut. Numai în cancer, depistarea a scăzut cu 30-40%.  Trebuie să respecți niște proceduri ca să redeschizi pentru bolnavii non-Covid un spital sau secții dintr-un spital Covid. Nimeni de la DSP nu va risca să-și pună semnătura fără certitudinea, prin prelevarea de probe, că spitalul este dezinfectat. Iar managerii de spitale nu au bani.

În Covid s-a cheltuit cu nemiluita, au mai făcut unii și bani, dar mai durează până îi vom descoperi pe toți cei care au călcat pe cadavre ca să facă bani. Dacă nu se face o rectificare bugetară urgentă, mai ales că sistemul a consumat cu pandemia și vaccinarea, intrăm sigur în colaps. Nu-i mai interesează nimic. Lipsesc din spitalele mari citostatice, lipsește Vesanoid-ul pe hematologie, care se folosește în leucemii și fără de care nu se poate supraviețui”, ne-a declarat Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

Mor bolnavii pe listele de așteptare

Niciun spital Covid nu s-a redeschis încă, iar bolnavii au ajuns să moară pe capete pe listele de așteptare. ”Am tot cerut să nu se mai facă această delimitare, cu spitale Covid și spitale non-Covid, care s-a făcut doar la noi. În toată Europa civilizată și responsabilă s-au făcut circuite în spitale, la noi nu s-a putut. Pandemia a fost gestionată în detrimentul celor mulți, au murit oameni cu afecțiuni tratabile, pentru că nu au mai avut asistență medicală. Spitalul de Recuperare de la Cluj are 1.250 de pacienți pe liste de așteptare la protezare, pentru că spitalul a fost transformat în Covid, iar mulți dintre pacienți vor muri, că nu vor mai apuca nici protezarea. Avem și cu cancere, sarcoamele osoase care trebuie protezate, mai ales încheieturile. Și nici nu s-a deschis spitalul încă, iar în situația asta sunt foarte multe unități sanitare din România. La noi nu există nicio strategie, Ministerul Sănătății doarme, pentru că este atribuția ministerului să facă acest lucru”, ne-a mai precizat Cezar Irimia.

Directorii de spitale rup tăcerea

”Am avut pacienți care și-au pierdut viața pentru că nu am putut să-i tratăm”, a afirmat dr. Dana Drăgoescu, directorul medical al Spitalului CF Witting din Capitală, transformat în Covid. Aceasta a declarat că bolnavii decedați nu au putut intra în niciun spital pentru controale, deși era vorba de diabetici decompensaţi sau cu insuficienţă cardiacă decompensată, cu boli cronice în stadii avansate. Spitalul CF Witting are internaţi în prezent doar 8 pacienţi, dintre care unul singur în secţia de ATI Covid.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

5 comentarii

  1. Exact , guvernanții au obținut ceea ce vroiau ,ca pacienții să nu se mai trateze in spitale și să moară cu zile acasă și mai vor obține un lucru plănuit de ei în secret și anume PRIVATIZAREA întregului sistem de sănătate al României !

    1. Poate ca e mai bn sa il privatizeze ca si asa am cotizat degeaba la sistemul de sanatate..ca tot nu am putut fi tratati în spital pe timpul pandemie si in plus, spaga care se da la doctori si asistente…..deci la privat macar stii ca daca plătești esti si tratat corespunzător si fara sa se mai plateasca din salariile noastre la casa de sanatate DEGEABA!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button