X

OMS avertizează: Tulpina indiană este mai contagioasă. Vaccinurile nu sunt la fel de eficiente

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Organizației Mondiale a Sănătății a lansat un avertisment referitor la tulpina indiană a coronavirusului, care se pare că este mai contagioasă și mai rezistentă la vaccinuri. Observațiile au fost făcute de Soumya Swaminathan, om de știință al OMS. Numai Sâmbăta trecută în India s-au înregistrat peste 4.000 de decese provocate de Covid-19 în 24 de ore și peste 400.000 de noi infectări

Într-un interviu acordat pentru AFP, Soumya Swaminathanan, medic pediatru și cercetător indian, a spus că varianta B.1.617, care a fost depistată pentru prima dată în India, în octombrie, reprezintă fără îndoială un factor care accelerează epidemia, deja scăpată de sub control în țară.

Tulpina ar putea fi adăugată de OMS pe lista variantelor considerate mai periculoase decât versiunea originală a virusului datorită contagiozității mai mari, capacității de a depăși apărarea oferită de vaccinare și ratei mai mari a mortalității pacienților afectați. Varianta B.1.617 „are mutații care cresc transmiterea și care o pot face, de asemenea, potențial rezistentă la anticorpii care s-au dezvoltat prin vaccinare sau contaminare naturală”, a explicat ea.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button