X

Papistașii germani căsătoresc cuplurile gay, contrar deciziei de la Vatican

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Cuplurile ar trebui să primească binecuvântarea pe care Dumnezeu vrea să le-o dea – fără niciun secret”, a scris grupul. 

Papa Francisc a spus anterior că şi cuplurilor de acelaşi sex li se permite să aibă „uniuni civile”. Cu toate acestea, el a aprobat şi poziţia Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei conform căreia Confesiunea Catolică nu are puterea de a binecuvânta uniunile homosexuale, potrivit BBC.

La catolici, o binecuvântare este dată de un preot sau de un alt slujitor în numele Bisericii.

Răspunsul Vaticanului nu a fost „destinat să fie o formă de discriminare nedreaptă, ci mai degrabă un memento al adevărului ritual liturgic”, a spus atunci Papa.

Love Wins a descris decizia de a refuza binecuvântările cuplurilor de acelaşi sex ca „o palmă pentru oamenii din întreaga lume”.

Mişcarea a creat o hartă care arată toate bisericile care oferă binecuvântările în zilele următoare.

Mii de preoţi germani şi angajaţi ai bisericii au semnat, de asemenea, o petiţie prin care solicită “Bisericii” să extindă binecuvântările cuplurilor de acelaşi sex, în timp ce unele parohii au afişat şi steaguri curcubeu în afara bisericilor.

Confesiunea Catolică din Germania este mai liberală şi mai bogată decât multe alte ţări, iar acceptarea din ce în ce mai vocală a cuplurilor gay va fi greu de ignorat de Vatican, spune Damien McGuinness de la BBC Berlin.

Căsătoria între persoane de acelaşi sex este legală în Germania din 2017 şi ţara a interzis aşa-numita „terapie de conversie homosexuală” pentru persoanele sub 18 ani.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Nu e vorba de casatorie, ci de “binecuvantarea” acelor relatii.
    Dar oricum, gresesc profund acei papistasi ci laxismul lor dezmatat.
    Legea lui Dumnezeu nu se schimba dupa voia omului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button