X

Mafia din ENERGIE: Delgaz Grid din grupul E.ON amendată cu 30 de milioane de lei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Consiliul Concurenței a amendat compania Delgaz Grid SA din grupul german E. ON cu 30 de milioane lei (circa 6 milioane euro) pentru abuz de poziție dominantă pe piața serviciilor conexe distribuției de gaze naturale.

Anca Dragu Paliu, fost ministru al Finanțelor și ex-director general adjunct la E.ON Romania, ocupă acum funcția de Președinte al Senatului României din partea USR-PLUS. Anca Paliu Dragu nu este străină de aceste practici de tip mafiot prin care companiile de pe piața energiei jefuiesc populația, având în vedere funcția pe care a deținut-o în cadrul E.ON.

Amenda a venit după ce a fost terminată investigația declanșată în ianuarie 2019.

Consiliul Concurenței a sancționat Delgaz Grid pentru că ar fi abuzat de poziția sa dominantă din piața distribuției de gaze naturale, refuzând să dea acces tuturor companiilor la o serviciile furnizate.

Delgaz Grid SA are monopolul a distribuţiei de gaze naturale în 20 de judeţe situate în nordul ţării.

Compania din grupul german E.ON a recunoscut faptele anticoncurențiale și a beneficiat de reducerea amenzii, potrivit surselor Economedia.

Consiliul Concurenței a amendat în trecut și alte companii din piața de gaze: Distrigaz Sud a primit o sancțiune de 17 milioane de lei tot pentru abuz de poziție dominantă, compania Premier Energy SRL a fost amendată cu 6,3 milioane lei tot pentru abuz de poziție dominantă, iar Wirom Gas SA și nouă executanţi de lucrări în domeniu au fost amendați cu peste 900 de lei pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button