X

Arafat a anunțat prelungirea stării de ALERTĂ și noile restricții

Şeful DSU Raed Arafat a declarat, luni, după şedinţa de Guvern, că a fost prelungită starea de alertă cu 30 de zile. Guvernul împarte românii în două tabere: vaccinați și nevaccinați. Acest lucru îl confirmă chiar Raed Arafat în momentul în care a fost întrebat de jurnaliști despre discrimarea cetățenilor care nu au reușit să se vaccineze sau nu doresc acest lucru.

”A avut loc şedinţa CNSU, urmată de şedinţa de Guvern pentru aprobarea stării de alertă pentru încă o lună, începând cu data de 13 mai”, a anunţat, Raed Arafat, după sedinţa de Guvern. 

Potrivit acestuia, principalele elemente de noutate sunt:

1. Permiterea circulaţiei persoanelor în 13 mai 2021, între orele 2-5 dimineaţa pentru Ramadan

2. Este eliminată restricţia legată de domiciliu privind participarea la pelerinaje religioase sau procesiuni

De asemenea, şeful DSU a declarat că este luată în calcul participarea spectatorilor la competiţiile sportive, ca evenimente test sau pilot, pe baza propunerilor MTS şi cu avizul MS.

”Participarea permisă pentru persoanele vaccinate, cele care prezintă rezultatul unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore. În timpul şedinţei s-a mai adăugat şi testul antigen nu mai vechi de 24 de ore, cu condiţia prezentării unui certificat, emis de cineva autorizat. Condiţiile se stabiliesc prin ordin comun MTS – MS”, a mai precizat Raed Arafat.

Acesta s-a mai referit şi la activitatea la cinema, concerte, teatre, cu participarea publicului la o capacitate peste 50%, doar ca evenimente test sau pilot.

”Până pe 1 iunie se mai fac analize de Comitetul interministerial şi pentru măsurile de 1 iunie sau după 1 iunie se revine până atunci cu alte acte”, a mai spus Arafat.

Întrebat cât va mai fi prelungită starea de alertă, Raed Arafat a precizat: ”Analiza la CNCCI reunoaşte că situaţia e spre îmbunătăţire, dar să vedem cum merge situaţia luna asta, dacă rămâne stabilă sau creşte numărul cazurilor. Starea de alertă ne permite luarea unor măsuri care sunt însă necesare. Dacă se stabilizează situaţia, se va opri. Nimeni nu are niciun interes să menţină România în starea de alertă nicio zi în plus (…) Depinde cum evoluăm. Nu am zis clar după o lună sau două. Declararea stării de alertă depinde să ajungem la stabilitate şi nu mai avem nevoie de ea”, a mai afirmat Arafat. 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

4 comentarii

  1. Oare astia nu s.or fi saturat sa minta o populatie de cateva milioane de un am si jumate ???? Oare oamenii nu s.au saturat de atata minciuna??? Acest dus cu zaharelul nu va mai tine mult!!! Oamenii , majoritatea,deja s.au deșteptat si vad exact ce și cum!!!

    1. Ai văzut câine care lasă ciolanul din gură? Numai cu bătut cu bâta dă drumul la ciolan. Câinele este clasa/mafia politică, iar ciolanul este banul public, sau sângele economiei țării.
      Dar toate vin la vremea lor.

  2. …nu fiti naivi fratilor. stiti de ce se „indulcesc” restrictiile? ia ghiciti? nu stiti? atunci va zic eu: cand sunt Rusaliile catolice cu zeci de mii de papistasi (acum si in varianta vaccinata) din intreaga lume la Sumuleu Ciuc? Exact, pe 23 mai! Hopaaa! Pe „firul rosu” s-a primit ordinul: Iohannus relaxare la Romania, capisci mio figlio? Rapido, capisci? Acum molto bene in Romania, si? V-ati prins? Dar finalul Ramadanului? Exact, 12 mai! Arafat cumva, ceva? A, nuuu, nici pomeneala…ha,ha, ha…cat despre ortodocsii români, ei pot fi calcati in continuare cu bocancul pe gat, nu e nicio problema… din iunie iar va sari covrigul la cote alarmante, nenorocire, jale, mii de morti, nu mai sunt locuri la ATI, antivaccinistii niste nenorociti ce trebuie marginalizati, bai Prelipceanule, CTP-ule ati receptionat? Alo, 2-10/2-10, se aude?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button