X

George Simion: Și noi vrem să fim parte a Europei, dar nu oricum, nu în genunchi. La mulți ani România independentă!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

George Simion, este singurul lider politic român care și-a amintit că pe 9 mai este Ziua Independenței României.

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis un mesaj oficial doar cu ocazia Zilei Europei, care este tot pe 9 mai. De altfel, ultima oară când președintele Iohannis și-a amintit de Ziua Independenței a fost în 2017, atunci când s-au împlinit 140 de ani la extraordinarul eveniment.

Ceilalți lideri politici, de la Ludovic Orban (PNL), Marcel Ciolacu (PSD), Dan Barna și Dacian Cioloș (USR-PLUS) au amintit și ei numai de Ziua Europei. Barna a amintit și de vaccinare cu această ocazie.

Premierul Florin Cîțu nu a trimis niciun mesaj pe 9 mai.

În mesajul său video, George Simion s-a întrebat dacă România mai este cu-adevărat independentă.

„Cât de independenți mai suntem noi azi?

Independența reală se manifestă prin control asupra resurselor naturale și prin bunăstare acasă la tine. Ori noi nu ne prea mai controlăm parte din resurse, din teritoriu, iar mulți dintre români lucrează peste hotare”, a spus liderul AUR.

El l-a taxat pe președintele Iohannis, pentru ignorarea Zilei Independenței, afirmând că acesta își dorește ca România să facă parte „dintr-un suprastat, în care deciziile importante se iau în vestul Europei”.

Știu pe cineva a uitat de ani buni de ziua independenței: locatarul acestui palat din spatele meu, Klaus Iohannis, ne felicită numai cu ocazia Zilei Europei. Da, suntem europeni, atât ca istorie, cultură și vocație, dar și suntem și români. Cu particularitățile, cu specificul nostru, cu bunele și relele noastre, cu bogățiile noastre, care nu prea sunt ale noastre.

Petrolul, gazele naturale, pădurile, aurul și multe dintre bogățiile solului și ale subsolului nu ne aparțin.

Din păcate, am uitat mulți dintre noi (de ziua independenței – n.r.). Ceea ce vrea Klaus Iohannis e să facem parte dintr-o Europă federală, dintr-un suprastat, în care deciziile importante se iau în vestul Europei. Și noi vrem să facem parte dintr-un construct european, dar nu în genunchi. Noi ne dorim o Europă a națiunilor, așa cum a fost gândită de părinții fondatori, în care toate popoarele să fie respectate”, a continuat deputatul.

„Să ne luptăm până la capăt pentru tot ce este al nostru”, a încheiat Simion mesajul său de Ziua Independenței.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. “Noi ne dorim o Europă a națiunilor, așa cum a fost gândită de părinții fondatori, în care toate popoarele să fie respectate”, a continuat deputatul.”

    Simioane baiatule, tu n-ai auzit de atentionarea Mantuitorului: “Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni; lui Dumnezeu şi lui mamona”! Asa ca, daca esti de partea neamului romanesc, a Istoriei, a credintei si a traditiilor acestui neam, atunci trebuie sa afirmi hotarat si raspicat: RoExit!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button