X

Utilizatorii WhatsApp care nu vor accepta noile condiţii ce facilitează colectarea datelor personale

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

După ce şi-a ameninţat propriii utilizatori că le va bloca unele facilităţi dacă nu vor accepta noile condiţii de utilizare a produsului, WhatsApp se va mulţumi acum doar să-i streseze cu notificări pe cei care nu-şi dau acordul.

Cu doar o săptămână înainte de termenul limită la care utilizatorii WhatsApp trebuie să accepte noile condiţii de utilizare, oficialii companiei anunţă că revin asupra deciziei de a limita funcţionalitatea pentru cei care nu apasă butonul prin care să-şi dea acordul.

Iniţial, WhatsApp a ameninţat că utilizatorii care nu sunt de acord cu noile condiţii vor pierde, treptat, accesul la mai multe funcţii ale aplicaţiei. Acum, tonul comunicării s-a schimbat, iar WhatsApp spune că, şi dacă nu acceptă condiţiile, utilizatorii vor putea folosi produsul la fel ca şi până acum.

În schimb, “rebelii” vor fi stresaţi cu notificări constante, care le vor aduce aminte că nu şi-au dat acordul. Cei de la WhatsApp speră, probabil, că acest gen de presiune va fi mai eficient decât ameninţările.

Nu se ştie ce anume a determinat WhatsApp să-şi schimbe poziţia, însă este posibil să existe un număr mare de utilizatori care nu şi-au dat încă acordul, iar oficialii companiei să se teamă de un alt episod negativ, precum cel din momentul anunţării noilor condiţii, când milioane de utilizatori au trecut la Telegram şi Signal.

WhatsApp va începe să transfere noi informaţii către Facebook, legate de viitoarele funcţii de shopping ale produsului, funcţii care vor include şi un instrument de plată. Cel mai probabil, Facebook vrea să folosească datele de plată ale utilizatorilor WhatsApp pentru îmbunătăţirea targetării reclamelor.

Termenul limită pentru acceptarea noilor politici este 15 mai, însă, în condiţiile în care nu vor exista alte repercusiuni în afara notificărilor, pentru cei care nu le acceptă, acesta îşi pierde din semnificaţie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Am renunțat la această aplicație de prin Martie. Puneți vă Telegram . Nu aveți de ce să rămâneți cu scabrosul Zuckember.

  2. Signal sau telegram…tot o minciuna ca si uatapul sau feisbucu,de unde credeti voi ca fac ei profit?nu tot din datele noastre cu caracter personal?nimeni nu iti da ceva degeaba fara sa castige ceva,au si ei angajati,platesc servere,au costurile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button