X

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a consultat, astăzi, cu reprezentanții a 14 ONG-uri, majoritatea din mișcarea #Rezist, pe teme ce țin de justiție, relatează Clujjust.ro.

”Ministrul a salutat prezența reprezentanților ONG-urilor și interesul acestora de a coopera în vederea implementării măsurilor care intră în aria de competență a Ministerului Justiției, asumate prin Programul de Guvernare 2020-2024.

Discuțiile s-au axat, în special, pe unele aspecte prioritare precum: desființarea SIIJ, legile justiției, strategia națională împotriva criminalității organizate, Strategia Națională Anticorupție (SNA), necesitatea modificărilor legislative în vedere protecției victimelor infracțiunilor – în special reflectarea nevoilor specifice ale victimelor traficului de persoane, accesul efectiv la justiție a persoanelor vulnerabile, transferul poliției judiciare ca modalitate de implementare corectă a prevederilor constituționale, confiscarea produselor infracțiunii și reutilizarea acestora în scop social.

Dialogul între Ministerul Justiției și societatea civilă va fi constant, deschis și axat întotdeauna pe găsirea soluțiilor la problemele din Justiție.”, a transmis într-un comunicat MJ.

ONG-urile participante la discuții (fizic și on-line): EFOR, Funky Citizens, JRS, CADO, Syene – Centrul pentru Educație, Freedom House Romania, CRJ, Geeks for Democracy, DECLIC, International Justice Mission, Terre des hommes, Ethics, Compliance, Anti-Corruption & Sustainability, Sexul vs Barza. Ultima este o platformă de educație sexuală.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button