X

Vreți în pelerinaj la Ierusalim? Doar vaccinați se mai poate. Israelul așteaptă ca România să emită certificatele de vaccinare

Imaginea articolului Liber la călătorii: Israelul va permite accesul turiştilor vaccinaţi din România, începând cu 23 mai

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La mai bine de un an de la închiderea graniţelor şi după trei valuri pandemice agresive, Israelul a atins imunitatea de turmă şi va permite accesul în ţară, începând cu data de 23 mai 2021, pentru toţi turiştii români vaccinaţi, informează Mediafax.

Informaţia a fost dată marţi, într-o declaraţie comună a ministrului Turismului din Israel, Orit Farkash-Hacohen şi a ministrului Sănătăţii, Yuli Edelstein. În prima etapă, va fi permis accesul în Israel doar grupurilor organizate.

Redeschiderea turistică a Israelului se va face treptat, începând cu data de 23 mai, când primele grupuri de turişti vor avea acces în Ţara Sfântă. Călătorilor individuali li se va permite să intre în Israel în cea de-a doua etapă.

Toţi vizitatorii vor putea intra în Israel în baza unui test PCR negativ şi vor trebui să facă şi un test serologic care să ateste existenţa anticorpilor în urma vaccinării.

Testul serologic pentru români va putea fi eliminat prin semnarea unui acord bilateral între Guvernul Israelului si Guvernul României, prin care Israelul să recunoască certificatul de vaccinare emis de autorităţile din România. În acest sens, Guvernul Israelului a iniţiat deja discuţii cu partea românească şi a trimis deja o propunere la care se aşteaptă răspunsul oficial al Guvernului României. Astfel de tratate au fost semnate deja de Israel cu Grecia şi Cipru.

Autorităţile de la Ierusalim vor oferi în zilele următoare mai multe informaţii despre întreg procesul de acces în Israel.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

11 comentarii

  1. Noi nu pierdem nimic. Ne putem mântui și fără să mergem în Țara Sfântă. Ei fac presiuni, dar degeaba. Când or vedea că nu prea mai au bani ( pentru că sunt iubitori de ei) o s-o lase mai moale.
    Cu Dumnezeu înainte.

  2. In Grecia este jale! Acolo nu poti iesi din casa decat daca dai un sms la un call-center unde trebuie sa explici de ce vrei sa iesi, unde mergi, cat stai si in jurul carei ore revii la domiciliu. Un amic care locuieste acolo de 12 ani mi-a spus ca e prapad. Daca risti si iesi fara sa anunti, poti fi amendat cu 300 euro daca te prind gaborii. Plus masti pe care si copiii trebuie sa le poarte inclusiv la gradinita, la orele de educatie fizica, in pauze etc. Amicul meu spune ca pe greci ii bate Dumnezeu dupa treaba cu legalizarea casatoriilor civile intre homosexuali din 2015 (o tara ortodoxa, care are Sf. Cruce inclusiv pe drapel si cu Sf.Munte Athos acolo, Gradina Maicii Domnului). Si observa ca in privinta vaccinarii, ierarhii lor au opinii total divergente, inclusiv cei din Sf. Munte Athos, unii sunt pro, altii contra, o nebunie totala, un haos general. Si apropos, ca tot suntem in Postul Pastelui, grecii se impartasesc fara sa se spovedeasca, preotii lor accepta cu usurinta o astfel de practica ce a inceput de cativa ani. Cum imi zicea amicul: ajung la biserica, arunca tigara, intra, isi fac o cruce, se impartasesc, ies afara si iar aprind tigara…incredibil
    Sunt convins ca si la noi lucrurile o vor lua pe aratura (inainte de Referendumul ptr familie, a carui respingere prin neparticipare este tot o dezicere de Hristos, icoana Mantuitorului de la biserica Foisor!!! a crapat, nu uitati asta).

    1. Dar prin faimosul occident, sunt și ,, sfinți” care se împărtășesc ,de două ori în aceiași zi – la două liturghii diferite. Una dimineața și alta seara.
      În postul mare .

  3. Nu, mersi. N-am fost acolo nici cand era turismul in floare, nu vad de ce ar trebui sa merg acum. Sa se viziteze ei intre ei si rudele lor, cred ca vor supravietui si fara banii mei.

  4. Emilian, iti spun cu mana pe inima ca atat pe mine, cat si pe ceilalti pelerini alaturi de care am efectuat acest pelerinaj in Saptamana Patimilor a anului 2010, ne-a ajutat enorm. Am inteles mai bine descrierile din Biblie. Sa calc pe urmele lui Iisus d. p. d. v. practic mi-a adus un plus de traire duhovniceasca, o traire pe care n-am mai experimentat-o pana atunci si nici de-atunci pana astazi. Nu se pot descrie in cuvinte omenesti emotiile traite la Mormantul Sfant, in ciuda imbulzelii si chiar daca timpul acordat fiecarui pelerin este foarte scurt. As fi facut acest pelerinaj anual, insa, din cauza costurilor ridicate (pentru mine), n-am reusit decat o singura data. Dar amintirile trairilor de-atunci nu mi se pot sterge.

    1. „37 Ierusalime, Ierusalime, care-i omori pe profeţi şi-i ucizi cu pietre pe cei trimişi la tine! De câte ori am vrut să-ţi adun copiii, aşa cum îşi adună cloşca puii sub aripi, dar n-aţi vrut! 38 Iată că vi se lasă casa pustie! 39 Căci vă spun că de acum încolo nu Mă veţi mai vedea până când nu veţi zice: Binecuvântat este Cel Ce vine în Numele Domnului!”

      Aici va fi inscaunat antihristul!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button